prase -> RE: Musku decu ne treba utopljavati (28.12.2008 17:34:02)
|
Mene je moj sin naučio da ne voli kada mu je vruće. Moja svekrva je, nasuprot tvojoj Tasho, insistirala da treba dobro da ga obučemo... a ja brojala do 10... Napolju je bilo preko 20 stepeni kada sam se ja porodila, neobično za oktobar, ali tako je bilo. A moje jadno dete, na sebi je imalo bodić sa dugačkim rukavima, pa preko toga somotsko odelce, pa umotan non-stop u neki frotir, a kada spava preko svega toga još i pokrivač. Ispod njega dušek, okrenut na "toplu" stranu, a na dušeku jorgančić pre čaršafa da mu ne bude zima... Pri tom uljani radijator uključen non-stop, da greje na "optimalnih 25" stepeni. Stalno se znojio i imao crvene tačkice po telu, koža se perutala na potolenicama i podlakticama. Onda sam ja udarila zabranu na umotavanje u frotir, pa sam počela da oblačim bodić sa kratkim rukavima umesto bodića sa dugačkim rukavima - dete se preporodilo! Radijator sam isključivala čim MM ode na posao, pa doooobro provetrim sobu. U početku se MM bunio, kao dete će se smrznuti, stalno mu pipkao ručice i nosić. Vremenom se uverio da se ni ručice ni nosić nisu ohladili i da postoje slučajevi kada dete plače jer mu je prevruće. Sada smo već u stadijumu da nas MM opominje: "Ala si ga natrontala, pa ne idemo na sankanje nego do kola..." [sm=smiley36.gif]
|
|
|
|