Anoniman -> RE: Pomoc kada gurate kolica (14.9.2012 22:17:56)
|
ja svaki put kad izadjem na ulicu, poludim. i stvarno mi dodje da slikam celu putanju, al kome da se obratis? kako izadjem iz ulice, tako na cosku, na sred ionako uskog trotoara posadjen znak za jednosmernu ulicu. a posto na tom istom cosku obicno bude i neko parkiran, moram ranije da izadjem i da idem po sred ceste. debiliteti onih koji odlucuju o prostoru u kom zivimo se nastavljaju u ulici nize gde je celom duzinom ulice posred trotoara ovaj put posadjeno drvece, koje se iskrivilo pa ni sama osoba ne moze proci, a kamoli neko ko gura kolica. tu su i raznorazne stepenice, visoki ivicnjaci, a vrhunac su doneli ovi radovi prosle godine (koji se nastavljaju) i koji podrazumevaju kaldrmu na mestima raskrsnica i pesackih prelaza. eeeeej, to kao da bi vozaci vozili sporije, ali u principu sa prvim losim nevremenom padaju penzioneri k'o kruske, zene koje nose potpetice bolje da se izuju, a dete u kolicima mi se toliko treska da se bojim da ce mu ostati tik. o vozacima necu ni da pocnem - o parkiranju, o tome kad stanu na semaforu da stanu tacno posred pesackog, a najgori su ovi sa motorima. a da, tu su i cuvena sigurnosna vrata na bankama koja su tako dizajnirana da samo jedna osoba moze da udje, a da prodje samo ako je dovoljno visoka (jer kamera ne hvata one nesto nize). a invalidi i majke s decom u kolicima moraju da kucaju na vrata i cekaju da ih neko primeti i uz prevrtanje ocima dodje da im otvori vrata. Kad sam isla prvi put da platim kiriju sa sve bebom od neka 2 meseca, otvorim ona prva vrata i kucam na unutrasnja, a "pametni" deda iznutra mi govori da skupim kolica i uzmem bebu u narucje?! jednom rukom da drzim bebu koja jos uvek ne drzi glavicu, da bih drugom rukom pokusala da sklopim kolica?! aha! evo sad cu!
|
|
|
|