Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pomoc kada gurate kolica 27.12.2008 15:15:29
|
|
|
|
andrijana
|
Samo mi staju kad prelazim ulicu,i to kada izadjemo iz kuce,retko. Trzne centre nemamo a autobusom nema potrebe da se vozimo.
|
|
RE: Pomoc kada gurate kolica 27.12.2008 15:19:16
|
|
|
|
stella
|
Mi bas neki dan isle u park i mrak nas uhvatio.Pa smo dosle autobusom petoro ljudi mi je pomoglo da iznesu kolica U biti kako kad.Nekad niko nista,a nekad se ponude i uz stepenice da mi pomognu.Nekad moram ja stat da neko prodje,jer Boze moj sto cu se ja sklanjati kad ona(tj ja) ima kolica
|
|
RE: Pomoc kada gurate kolica 27.12.2008 15:21:10
|
|
|
|
guppy RR
|
Mene brzo primete pošto su blizanci u kolicima pa smo ko atrakcija u zoološkom vrtu... pa pomognu.
|
|
|
|
RE: Pomoc kada gurate kolica 27.12.2008 15:22:02
|
|
|
|
andrijana
|
Jao,guppy.
|
|
RE: Pomoc kada gurate kolica 27.12.2008 22:00:17
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: guppy Mene brzo primete pošto su blizanci u kolicima pa smo ko atrakcija u zoološkom vrtu... pa pomognu. Meni isto kako kada. Ustvari sam primetila da mi muškarci ređe pomažu. Žene mi ni vrata od prodavnice ne pridrže, valjda misle "kada sam mogla ja, može i ona". Ali ja sam bezobrazna, ja gazim kolicima. Samo kažem "Luka diži noge" i gazimo!
|
|
|
|
RE: Pomoc kada gurate kolica 25.3.2009 8:40:29
|
|
|
|
NadaR
|
Meni niko ziv nije htio da pomogne... Vise u grad busom ni za zivu glavu... Jos me jedna baka pocela da gura... jer bitnija je njena sigurnost nego sigurnost bebice od 6mjeseci...
|
|
RE: Pomoc kada gurate kolica 25.3.2009 9:04:27
|
|
|
|
Anoniman
|
Babe sam sa posebnim užitkom gazila kolicima, samo zato što su bezobrazne.
|
|
|
|
RE: Pomoc kada gurate kolica 25.3.2009 9:16:02
|
|
|
|
mihi
|
To je zato što je ovo ne organizovana zemlja u kojoj nema uslova da se sa kolicima krećemo normalno? U Beogradu su se skoro pojavili autobusi sa niskom platformom gde možete normalno da uvezete kolica ali oni su retki, malo ih ima, u tržnim centrima meni je najveći problem prolazak trotoarom gde razni likovi parkiraju kola tako da ne možete nikako da prođete već da zaobilazite okolo naokolo. Juče su u prolazu iza moje zgrade stavili kola tako da nikako nisam mogla tuda sa kolicima, onda sam se iznervirala i zvala Parking servis, za divno čudo došli su i natovarili auto, mog komšije inače prfesora na Elektrotehničkom fakultetu koji nema decu pa ga i nije briga ko može da prođe a ko ne važno da je njegova Mazda na sigurnom e baš mi je drago što je morao da izvoji 100 evra za kaznu .
|
|
|
|
RE: Pomoc kada gurate kolica 27.3.2009 0:39:53
|
|
|
|
malena89
|
Kada idem sa Anjicom u setnju na pesackom mi retko kad stanu, ima i dzentlmena ali retko... U autobusima su dosadne babe i dede, koje nikad nece da ustanu (kad nema mladjih) kako bi sela neka trudnica ili zena sa bebom... Iako udjem u autobus sa kolicima, lakse mi je da sedim kako bi lakse drzala kolica, ne daj boze da autobus naglo zakoci... Ali uglavnom mi pomazu, vise puta ja pitam za pomoc neki mi rado pomognu a neki me pogledaju nekako bledo i pomognu mi... ma svakakvih ima
|
|
|
|
RE: Pomoc kada gurate kolica 3.4.2009 17:55:05
|
|
|
|
Lilly*
|
danas sam se prilicno iznervirala.. jedna baka je mukom nosila kolica sa bebom gore, ja joj nisam mogla pomoci jer sam vodila sina za ruku niz stepenice, a svi prolaze i bas ih briga
|
|
|
|
RE: Pomoc kada gurate kolica 9.12.2011 17:35:29
|
|
|
|
Anoniman
|
Moram da vaskrsnem ovu temu. Pun mi je više kufer!!! Ne samo što niko neće da mi pomogne uz i niz stepenice, to me još i najmanje muči, navikla sam da vučem i kolica i bebu i kese i torbe... Ali to što se stoka parkira tako da nikad nigde kolicima ne mogu da prođem pa po prometnim ulicama guram kolica po kolovozu i molim boga da me neki bus ili nešto ne pokupi i napravi fleku od nas dve... Živim u Beogradu, kod Autokomande, nemam ni jedan park u blizini, i ne mogu ni do lokalne piljare da stignem trotoarom jer od parkiranih automobila ne može da se prođe. Pre neki dan sam išla kod prijatelja sama sa Nevenom i kad sam krenula kući neka konjina se parkirala tako da vrata sa vozačeve strane ne mogu da otvorim. Došlo mi je da mu izbušim gume. Sama sam sa bebom što znači da nju moram da stavim na suvozačko sedište ako stavim as na suvozačko sedište onda ne mogu ja da uđem i da preskočim na vozačko a do prvo ja uđem i preskočim menjač ne mogu jer nemam nju gde da stavim (čak ni na zadnje sedište jer od naslona za glavu ne mogu da je prebacim napred)... Na kraju mi je neki čovek pridržao dete dok sam ja preskočila i sela pa mi je dodao da je smestim... Koliko godina vozim, nikada se nisam nepropisno parkirala, nikada nisam ostavila kola tako da zatvorim prolaz pešacima, nikada nisam nikoga zagradila, čak ni na minut, nikad nisam zauzela dva parging mesta, nikada nisam stala da onaj pored mene ne može da otvori vrata... ZAŠTO SE VEĆINA PONAŠA KAO DA JE SAMA NA OVOM SVETU????
|
|
|
|
RE: Pomoc kada gurate kolica 9.12.2011 21:31:13
|
|
|
|
srna001
|
Meni su do sada ljudi uglavnom nudili pomoć kada sam sa kolicima ali me je više nerviralo to što dok sam bila trudna reeeetko kad bi se neko setio da mi ustupi mesto u tramvaju.Kao prave se da me ne primećuju. A da, kada sam vodila Z u Tiršovu na UZ kukova na šalteru nas je zatekao red od nekih dvadesetak ljudi (sistem im je pao).Možete da zamislite mene samu sa velikom torbom i AS u kome je Z u redu.Posle par minuta ljudi me puste preko reda da bi sestra na šalteru rekla:"Gospođo prednost imaju samo bebe do mesec dana",mala digresija, ona je tad imala dva meseca, na šta sam joj ja dogovorila da su me ljudi pustili, ona je samo profrktala nešto i nastavila da bulji u svoj kompjuter.
|
|
|
|
RE: Pomoc kada gurate kolica 9.12.2011 22:58:15
|
|
|
|
Leki 77
|
IZVORNA PORUKA: mihi To je zato što je ovo ne organizovana zemlja u kojoj nema uslova da se sa kolicima krećemo normalno? Moje jednoipogodišnje dete i ja smo jedva preživeli Amsterdam i bicikliste. Oni tamo bezumno voze. Baš sam bila šokirana njihovom nepažnjom. Moj muž nije uspevao da udje u tramvaj jer ga svi pregaze sve sa kolicina iako ulazi na ulaz za invalide i kolica sa decom. Ja sam naravno bezobrazna pa sam ih gazila i izguravala. A muzeji...nisam mogla da verujem da ih 80% nije adaptirano, ajde za kolica sa decom, već ni za invalide. Znam ja da su to uglavnom zgrade stare 3-4 veka, ali opet. A Rim....Rimljani izgleda parkiraju isključivo na trotoaru, po mogućstvu na pešačkom prelazu. Mada, Italijani obožavaju decu, tako dane mogu da grešim dušu, gde god su mogli da nam pomognu pomogli su. Nekoliko puta smo i sokiće dobili gratis. A Beograd...pa meni uglavnom pomažu više nego što želim. Gradskin prevozom ne id, tržni centri u koje idem imaju liftove, a uz stepenice kolica podižem na točkovima, nikada ih ne nosim. To mi je baš nebezbedno. E a onda se pojavi neko ko insistira da pomogne i onda moram da nosim kolica ili da se ubedjujem. Ja na zadnjim točkovima Peg perego kolica model Uno, sidjem sa 6. sprata i popnem se na isti, kada mi npr. ne rade liftovi. Ali zato vozači-sramota. Sramota i gde parkiraju i kako proleću ppreki pešačkih. Ja bih to tako strogo sankcionisala, dozvole bih oduzimala. Ako ja mogu da parkiram po kiši 500m od stana i sa dvoje dece se probijam do kuće, da ne bih nepropisno stala i nekome smetala, e onda vala mogu svi.
|
|
|
|
RE: Pomoc kada gurate kolica 20.12.2011 16:38:43
|
|
|
|
Anoniman
|
I evo me opet, crvena od besa i para mi bije na uši! Krenem u grad sama sa bebom, parkiram se u garaži kod skupštine i onda skapiram da nema lifta. Al kažem sebi- nemoguće, mora da sam pogrešila, pitam čiku iz obezbeđenja kaže: NEMA. Alo bre kako nema? Tako ti ja uprtim kolica sa bebom i sa -2 nivoa spiralnim stepenicama, dobro se ne polomismo... I tako posle nazad. DA LI JE MOGUĆE DA NEMA LIFTA U PROKLETOJ GARAŽI????? Volela bih da nađem onog ko je projektovao da ga nateram da stoji tamo i nosu kolica uz i niz stepenice po ceo dan!!!
|
|
|
|
RE: Pomoc kada gurate kolica 20.12.2011 17:10:57
|
|
|
|
Natalie018
|
IZVORNA PORUKA: gae_gr DA LI JE MOGUĆE DA NEMA LIFTA U PROKLETOJ GARAŽI????? Volela bih da nađem onog ko je projektovao da ga nateram da stoji tamo i nosu kolica uz i niz stepenice po ceo dan!!! Ma ne samo njega nego i tog ko je dao dozvolu da se tako nesto sagradi! I to u samom centru grada.. A uzasne su te spiralne stepenice, nisu mislili ni na mame sa bebama a ni na lica sa posebnim potrebama koja su onemogucena da se krecu bez kolica. Ja bih na tvom mestu verovatno i bebu i kolica i nazad u kola.. jer se ne bih usudila tim stepenicama sa sve kolicima i bebom.
|
|
|
|
RE: Pomoc kada gurate kolica 20.12.2011 17:49:03
|
|
|
|
minna
|
Navikla sam da niko nece da pomogne. Ponekad se desi ali jako retko, a od kad sam imala neprijatno iskustvo sa gospodinom iz gradskog zelenila vise ne prihvatam niciju pomoc. A i kad se ponude po pola sata pitaju a jel treba pomoc, pa nikako da uhvate kolica, onda je meni lakse da ja to sve zavrsim sama, navikla sam vec. A kad se set_im dok sam sama vukljala kofer po inostranstvu samo su prilazili i pomagali, bez reci i bez pitanja da li treba pomoc...znaci kofer a ne kolica sa bebom. A sto se tice gore pomenutog vec sam pisala kad mi se to desilo ali u negativnoj energiji pa da upisem i ovde. Setale smo moja mama i ja i ona je gurala kolica, posto je u parku bio jedan raskopani deo on se ponudio da pomogne, preneo kolica zajedno sa mojom mamom i bas kada smo htele da se zahvalimo i kad sam pomislila kako jos ima divnih ljudi on mene pita: ''Jesi ti duso mama?'' I posle mog odgovora doda: ''A nije ti bilo tesko da se sagnes kad si ga pravila a tesko ti je da se sagnes da poneses kolica'' Uh i sad sam se iznervirala Jedino decaci iz brodarske skole uvek pritrce i unesu kolica u jaslice posto im je skola pored nasih jaslica, a jako je nezgodan ulaz sa kolicima Na pesackom nam uglavnom stanu,a li ima i onih koji projure.
|
|
|
|
RE: Pomoc kada gurate kolica 20.12.2011 17:53:09
|
|
|
|
Anoniman
|
minna, kakav idiot!!
|
|
|
|
RE: Pomoc kada gurate kolica 20.12.2011 18:17:50
|
|
|
|
minna
|
Uzas, mi smo bile zgranute...to je bilo pre godinu dana ali evo i sad sam se iznervirala, grrrr
|
|
|
|
RE: Pomoc kada gurate kolica 20.12.2011 19:16:01
|
|
|
|
Leki 77
|
IZVORNA PORUKA: gae_gr .... Krenem u grad sama sa bebom, parkiram se u garaži kod skupštine i onda skapiram da nema lifta. Al kažem sebi- nemoguće, mora da sam pogrešila, pitam čiku iz obezbeđenja kaže: NEMA. Alo bre kako nema? ..... Ne mogu da verujem! Pa zar je moguće??? Nema ga uopšte ili je van funkcije? Katastrofa!!!! Ne znam kakva kolica imaš, ali ja moja ne nosim, već ih na zadnjim točkovima spuštam/podižem. Baš sam danas parkirala u toj garaži i nisam obratila pažnju.
|
|
|
|
RE: Pomoc kada gurate kolica 20.12.2011 19:37:56
|
|
|
|
Anoniman
|
Ne postoji, a stepenište je spiralno pa je nezgodno i nositi i vući uz stepenište. Meni štrči ono što se gazi da se aktivira i deaktivira kočnica pa i ne mogu da ih spuštam i podižem na zadnjim točkovima jer to kači. Sad sam pisala Bogradskoj hronici. Sramota!!! Mnogo bi mi više značili liftovi u garažama i trotoari bez nepropisno parkiranih kola da mogu normalno da provezem kolica nego par kremica i pelena što mi Žuća udelio u porodilištu.
|
|
|
|
RE: Pomoc kada gurate kolica 20.12.2011 21:24:41
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja tek kad sam postala majka sam shvatila koliko malo radnji ima pristup sa rampom ili pokretnu "vrtešku" (ono kroz šta prođete kad ulazite u radnju kako se to zove?) ili dovoljno široke rafove da kolica mogu bezbedno da prođu, a da ne zakače pola robe sa polica! I što je najgore, ti marketi se slove kao "porodični", a na najosnovnije nisu obratili pažnju. Hmm Mi živimo na prvom spratu i do pre par meseci nismo ni imali lift, a i da smo ga imali, od prizemlja do nivoa zemlje imam još 10 stepenica bez rampe... Tako da mi lift baš i ne igra ulogu. A koliko su mi puta pomogli? Možda 5 puta, a cele godine su bili radovi na zgradi, puni hodnici krša i samo su mi jednom majstori pomogli da prenesem kolica.... Dakle, baš i nisam imala pomoć... Dete od devet godina mi se nudilo da mi pomogne,a momak od 29 prošao je pored mene kao kroz maglu!
|
|
|
|
RE: Pomoc kada gurate kolica 20.12.2011 22:44:52
|
|
|
|
gagana83
|
IZVORNA PORUKA: gae_gr Moram da vaskrsnem ovu temu. Pun mi je više kufer!!! Ne samo što niko neće da mi pomogne uz i niz stepenice, to me još i najmanje muči, navikla sam da vučem i kolica i bebu i kese i torbe... Ali to što se stoka parkira tako da nikad nigde kolicima ne mogu da prođem pa po prometnim ulicama guram kolica po kolovozu i molim boga da me neki bus ili nešto ne pokupi i napravi fleku od nas dve... Živim u Beogradu, kod Autokomande, nemam ni jedan park u blizini, i ne mogu ni do lokalne piljare da stignem trotoarom jer od parkiranih automobila ne može da se prođe. Pre neki dan sam išla kod prijatelja sama sa Nevenom i kad sam krenula kući neka konjina se parkirala tako da vrata sa vozačeve strane ne mogu da otvorim. Došlo mi je da mu izbušim gume. Sama sam sa bebom što znači da nju moram da stavim na suvozačko sedište ako stavim as na suvozačko sedište onda ne mogu ja da uđem i da preskočim na vozačko a do prvo ja uđem i preskočim menjač ne mogu jer nemam nju gde da stavim (čak ni na zadnje sedište jer od naslona za glavu ne mogu da je prebacim napred)... Na kraju mi je neki čovek pridržao dete dok sam ja preskočila i sela pa mi je dodao da je smestim... Koliko godina vozim, nikada se nisam nepropisno parkirala, nikada nisam ostavila kola tako da zatvorim prolaz pešacima, nikada nisam nikoga zagradila, čak ni na minut, nikad nisam zauzela dva parging mesta, nikada nisam stala da onaj pored mene ne može da otvori vrata... ZAŠTO SE VEĆINA PONAŠA KAO DA JE SAMA NA OVOM SVETU???? Ovo i mene izludjuje Svaki put kad krenem kolicima popi*dim. Zivim u naselju gde su uglavnom porodicne kuce, svi imaju garazu ili dvoriste a kola redovno na trotoaru. Krenem 5 metra, parkiran auto, ja se spustim na ulicu, 10 metra, parkiran auto, opet na ulicu, posle 5 metra neki pametnjakovici istovarili drva na sred trotoara, pa opet auto...Ludim! Mi imamo dvoje kola, plus sluzbeni auto i kombi i nikad nisu parkirani na trotoaru.
|
|
RE: Pomoc kada gurate kolica 20.12.2011 23:19:00
|
|
|
|
Anoniman
|
Kada neko vidi dva autosedišta na zadnjem sedištu auta, jedno za malo dete, a drugo za veće dete, kako ima srca da parkira tako da sa vozačeve strane ne mogu uopšte da otvorim vrata, a drugi parkira tako da sa suvozačeve strane otvorim vrata jedva... I šta ja da radim tada!? Jel ljudi ne vide AS u tuđim kolima?
|
|
|
|
RE: Pomoc kada gurate kolica 14.9.2012 20:14:50
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja sam danas prsla i poslala mail komunalnoj policiji. Muka mi je od vožnje kolica kolovozom u ulici kroz koju idu 3 autobuske linije i tušta i tma kola...
|
|
|
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?