|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  57 58 [59] 60 61   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
26.7.2012 15:05:34   
srnica
Ja jedva cekam da upoznam svoju devojcicu, a i iskreno, jedva se pokrecem. Ja sam danas 37+5, znaci bezbedno za porodjaj. Mada, nemam neki osecaj da cu se poroditi uskoro (do nedelje i od nedelje)

(odgovor članu tanjicak79)
Direktna veza do poruke: 1451
30.7.2012 12:19:41   
tanjicak79
Srnica, Djuradj, gde ste vas dve? Ne javljate se, a sve smo tu negde sa terminom.
Da li se neka od vas porodila u međuvremenu?
Ja idem danas na kontrolu, a imam još 7 dana do termina. Pa ću da vidim šta kaže doktor.
Sve stvari su spakovane i spremne. Čekam kao zapeta puška, ali još nikakvih naznaka da je porođaj blizu...

(odgovor članu srnica)
Direktna veza do poruke: 1452
31.7.2012 2:20:47   
na cekanju
Meni je termin za nekoliko dana,takodje....S obzirom da sam se dva puta poradjala na Zvezdari,ne bih menjala...doduse,porodjaji su bili pre 11 i 8 godina...verujem,mnoge stvari su se promenile.Prvi put me je poradjala doktorka Dj user posted image ..znaci,uzas,ali bolje o tome da ne pricam...Drugi put je bila jedna sjajna babica,sa kratkom plavom kosom i ime joj nazalost nisam zapamtila,a doktorka je bila Obradovic,koja je i vodila trudnocu...Za nju samo reci hvale...Sada idem na bum,nemam nikakve veze,pomislim,mozda je tako bolje...trudnocu sam vodila u dz.Pre par dana sam bila na pregledu na Zvezdari,bio je doktor Mavric,deluje kao sjajan lik,i volela bi kada bi on bio na porodjaju...Cini mi se da ima dosta ok lekara,i dosta babica koje su bas ok...Samo,kada bi dospela u ruke gospodje Dj,mislim da bi bila u stanju sa stola da odem ,makar se porodila na putu do neke druge bolnice....Ako neko ima inform.da li doticna ide uskoro na odmor,bilo bi lepo da ih podeli...uglavnom,prosle nedelje je radila user posted image

(odgovor članu tanjicak79)
Direktna veza do poruke: 1453
31.7.2012 12:51:12   
pandina
I ja sam je videla prosle nedelje, uzas samo da je sretnem i nije mi dobro.

Tanjicak, cestitam i ovde user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu na cekanju)
Direktna veza do poruke: 1454
31.7.2012 15:30:40   
Linonina
Ево ја имам делимичан одговор за на чекању, а имам и питање. Ајд', прво одговор.
Што се тиче поменуте др не знам ништа, али делимично ћу да те разочарам јер морам да ти кажем, да ако ти је термин за пар дана др Маврић те сигурно неће порађати јер иде на одмор, ја се распитивала и једва сазнала јер сестре баш нерадо дају те информације. На питаање кад се враћа једва добих одговор биће одсутан пар седмица...user posted image

А оно што мене занима је да ли је нека од вас узимала епи на звездари? Која је процедура? Ако се деси да се предомислиш кад порођај крене, да ли постоји шанса да узмеш? Или ако беба порани не дај боже...

(odgovor članu pandina)
Direktna veza do poruke: 1455
31.7.2012 15:55:10   
na cekanju
Sto se tice Mavrica,ja sam ga prvi put videla tada,pre nedelju dana...prosto ,otisla na pregled i bio je on.Kazem volela bih,jer mislim da bi svakoj zeni na porodjaju trebao neko takav,ko ce da je ohrabri,ko ce da joj objasni ono sto je zaista potrebno..i realno.Posle razgovora sa njim izasla sam sa mnogo vise sigurnosti da ce sve biti ok,da nema razloga za brigu..A sto se tice epid.tamo,mislim da je sama procedura malo komplikovana,oni valjda nemaju dovoljno anesteziologa i samo ukoliko imas dobru vezu ,moze da ti dodje u bilo koje vreme....inace ako se zadesi,ako je preko dana i ako se sve poklopi user posted image Licno mislim da je skoro nemoguce dobiti je kad krene porodjaj,jer ti moras pre toga da imas razgovor sa anesteziologom,a i odredjene rezultate krvi..Mislim da je to moguce za sad jedino u Dragise Misovic i mozda u Frontu....Ako imas jos vremena do termina,raspitaj se,mozda ja gresim..

(odgovor članu Linonina)
Direktna veza do poruke: 1456
31.7.2012 16:26:36   
Linonina
Ма и ја мислим да је тако зато сам и питала надајући се да се нешто променило али исто тако сам и ја чула. Мораћу то још да видим... имам још толико времена.

А што се тиче ове др ја сам тек сад након Пандининог поста схватила да је то она риђа...ух нико за њу лепе речи нема очито, а за др Маврића и ја имам слично мишљење. Подиже морал, изгледа духовито е сад ја га не познајем, била сам једном на прегледу и тад ми је реко (а први пут га видим у животу): Добро се држиш рибо... шта ти си трудна? А мени стомак до зуба ко близанце да носим! Ма риба и по! user posted image
Тамо је све некако суморно, само фали титова слика и 70те су ту, неко такав добро дође...

Direktna veza do poruke: 1457
31.7.2012 16:30:17   
srnica
E evo mene devojke. Bila sam u nedelju na CTGu i pregledu. Otvorena sam bila 1 prst. Doktor mi je rekao :"sad ce mo mi to malo da ubrzamo" i znam sam da me je jako zabolelo dok je nesto ceprkao po mojoj utrobi. Na CTGu kontrakcije do 40, bez bolova. Dolazim kuci, kad ono krv...malo je falilo da se onesvestim, zovem ga, kaze da je to normalno posle pregleda. Krvarila sam ceo taj dan. Juce ujutru mi ispada sluzavi cep u stvari ugrusak, a sada samo sluz i sukrvica. Opet sam danas otisla, jedan prst otvorena. Kontrakcije imam, ali nisu bas jako bolne. Bas me neki strah.
Da li je gospodja DJ doktorka. Videla sam u nedelju i danas jednu koja strasno izgleda user posted image

Direktna veza do poruke: 1458
31.7.2012 16:32:13   
srnica

IZVORNA PORUKA: Linonina
Тамо је све некако суморно, само фали титова слика и 70те су ту, неко такав добро дође...

Nemam nista protiv, ali i one ikone pored saltera mi malo tuzno deluju sa onih 5 dinara.

(odgovor članu Linonina)
Direktna veza do poruke: 1459
31.7.2012 16:37:25   
Linonina
Ух, Срнице... што мрзим те њихове форе да убрзамо! Не само што боли него ти не каже ни шта је урадио ни шта да очекујеш кад дођеш кући. Ја сам мислила да си ти већ можда одрадила најгоре! user posted image

Ма не брини за др ниси тооолики баксуз, па неће нас све са ове теме запасти та риђа напаст!? user posted image

< Poruku je uredio Linonina -- 31.7.2012 16:38:50 >

(odgovor članu srnica)
Direktna veza do poruke: 1460
31.7.2012 16:42:29   
srnica
Videla sam jednu robusnu dr. koja ima crvenu pa izsatiranu kosu i neurednu frizuru. Milsim da sam cula da se preziva na Dj. Ja imam svog Dr, zbog njega se i poradjam tamo. Nadam se da ce sve biti ok i da cu se uskoro poroditi.

(odgovor članu Linonina)
Direktna veza do poruke: 1461
31.7.2012 16:49:51   
Linonina
Е држи се ти свог доктора и бежи од свега што је риђе, црвено, разбарушено...user posted image
Ти си дошла до термина јел тако беше? И него шта, брзо ћеш ти то, нема шта да бринеш, за пар дана ћеш утиске већ да нам пишеш.
Мисли позитивно - биће позитивно!user posted image

(odgovor članu srnica)
Direktna veza do poruke: 1462
31.7.2012 17:15:30   
srnica
Tremin mi je 11.08. Za 11-12 dana, mada mislim da cu ranije. Kupila sam i jednokratne podmetace za krevet i asepsol i to sam dosala u torbu.

(odgovor članu Linonina)
Direktna veza do poruke: 1463
31.7.2012 17:46:09   
na cekanju
Da ona jeste doktorka,samo,nije mi jasno kakvu zastitu ima kad se pored svih stvari koje se zna da je cinila,vratila nesmetano da radi dalje na istom mestu...a bilo je svasta,cak je koliko sam ja cula i u zatvoru bila jedno vreme...Ja znam sta sam sa njom prosla,jos mi je bio prvi porodjaj,ne preza ni od cega vrlo je drska i ma bolje da sad ne pricam o tome...necu da se nerviram!!Jos malo imam do termina,pa ako se jos opteretim da razmisljam o njoj user posted image e pa necu...nisam valjda toliki baksuz da me ona dva puta zadesi..user posted image

(odgovor članu srnica)
Direktna veza do poruke: 1464
1.8.2012 8:45:27   
pandina
Sto se epi tice, potreban vam je samo nalaz stepena koagulacije krvi, a sa anesteziologom mozete da porazgovarate svakim radnim danom od 12h do 13h. Ja se kajem sto to nisam ucinila.

Direktna veza do poruke: 1465
1.8.2012 12:40:56   
malanatica
Da li neko zna sta je potrebno za prisustvo muza porodjaju u Zvezdari? Znam da su potrebni brisevi nego me zanima da li to treba da se dogovori, najavi ili samo kada pocne dodje tata i kazemo da hocemo da prisustvuje? I ako neko ima iskustva koliko moze muz da bude uz mene? Sve vreme ili tek pred kraj porodjaja?

(odgovor članu pandina)
Direktna veza do poruke: 1466
1.8.2012 19:51:04   
pandina
Ne treba nista sem briseva. Dodjes ii kazes da zelis. Anhelito ce ti verovatno odgovoriti na drugi deo pitanja :)

(odgovor članu malanatica)
Direktna veza do poruke: 1467
1.8.2012 22:40:22   
jazzy
Cao svima! Ja sam u 32. nedelji i pre nekoliko dana sam bila prvi put na pregledu u KBC Zvezdara. Resila sam da odem pa na koga naletim od doktora. Bila sam na ultrazvuku kod dr Tatjane Djordjevic i prvi utisak je veoma dobar. Pomenula je kadu i ona je preporucuje, kaze da se mnogo lakse savladjuju kontrakcije, naravno moraju da budu ispunjeni neki uslovi (uredan bris, odredjena otvorenost) a kada se skroz otvoris prelayis na sto. Stvarno mi se svidela dr, planiram i sledecci put da idem kod nje, za mesec dana.

(odgovor članu pandina)
Direktna veza do poruke: 1468
2.8.2012 9:55:31   
Anhelito

IZVORNA PORUKA: malanatica

Da li neko zna sta je potrebno za prisustvo muza porodjaju u Zvezdari? Znam da su potrebni brisevi nego me zanima da li to treba da se dogovori, najavi ili samo kada pocne dodje tata i kazemo da hocemo da prisustvuje? I ako neko ima iskustva koliko moze muz da bude uz mene? Sve vreme ili tek pred kraj porodjaja?

Trebaju brisevi grla,nosa i korpo (stolica) mada mom suprugu nisu nista od toga ni pogledali samo je rekao da ima papire. Kada se dodje na porodjaj kaze se da i tata prisusutvuje i to je to. U sustini ja ne znam koliko ranije otac moze da udje jer sam ja dosla sa velikom otvorenoscu tako da je on bio tu od pocetka. Kada se porodjaj zavrsi mora da izadje da bi vas usili a posle se opet vraca da bude sa vama tu i onih dva sata koliko lezite na stolu.

(odgovor članu malanatica)
Direktna veza do poruke: 1469
2.8.2012 14:15:44   
pandina
Znas, Anhelito, s obzirom na to koliko mi je porodjaj dugo trajao, tj. koliko sam dugo bila na stolu, mozda je ipak trebalo da i mm prisustvuje. Dobro, bice prilike, nadam se sledeceg puta :)

(odgovor članu Anhelito)
Direktna veza do poruke: 1470
2.8.2012 16:40:37   
Anhelito
Pa, necu sad da ti kazem "rekl sam ti" user posted image Sledeci put lepo za ruku pa zajedno user posted image

(odgovor članu pandina)
Direktna veza do poruke: 1471
3.8.2012 6:52:22   
jovicaa
kolika je cena epidurala u gradskoj bolnici?

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Anhelito)
Direktna veza do poruke: 1472
3.8.2012 15:27:09   
REBEKA ZEKA
U gradskoj je besplatna,ali su problem anesteziolozi, ako imas vezu da ti neko garantuje onda je besplatno

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1473
3.8.2012 16:00:39   
Djuradj
Red je da se javim.....Porodila sam se 31.7.2012. u 3,10h, a veče pre toga je usledila kontrola kod Bojovića, gde sam bila otvorena 3 prsta. Nakon pregleda sam dobila kontrakcije i oko 00,30h sam otišla da se porodim. Zaista nemam ništa specijalno da saopštim, sem da je porođaj brzo protekao i da mi je sve već bilo poznato jer mi je ovo druga beba. Što se tiče uslova, nemam neke zamerke, ali zato baby frendly uništava. Svakoj porodilji je teško pao i kada je najpotrebnije da odmorimo, mi se iscrpljujemo. I da.....kada je dohrana beba u pitanju, razočarana sam. Sestre moraju da se mole.
Eto toliko za sada, sledeći put opširnije.
Pozzzz

(odgovor članu REBEKA ZEKA)
Direktna veza do poruke: 1474
3.8.2012 17:02:02   
hocukusurnecuzvaku
Djuradj cestitam user posted image user posted image user posted image

Mozda nam je potrebno da idemo pogresnim putem zivota,da bi pravi put upoznali...
Mozda treba prvo ici ulicom suza,da bi smo pronasli nas osmeh..
Mozda moramo tugu i bol podneti,da bi smo na kraju upoznali sta je SRECA!

(odgovor članu Djuradj)
Direktna veza do poruke: 1475
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  57 58 [59] 60 61   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  57 58 [59] 60 61   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Zašto ožiljak od carskog reza svrbi ili bo...
Ovaj hronični bol ili svrab mogu biti rezultat promena u perifernom i centralnom nervnom sistemu, koje su slične promena...
Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here