Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 20.7.2012 14:48:11
|
|
|
|
neda23
|
Joe, svaka cast! Izgurala si bogami dobro...sad uzivaj sa svojim bebcem, pa polako... Devojke, ako neka ide na epidural obavezno trazite dr Vladanku Stefanovic, nikako nemojte pristajati na neko drugo resenje. Ona je jedan od najboljih anesteziologa u gradu i MNOGO znaci na porodjaju. Zahvaljujuci njoj, babici Velinki i dr Mitrovicu imam samo najlepse moguce uspomene na porodjaj *koji je btw trajao 8 sati* ali me nista, ali bukvalno nista nije bolelo. Ovaj lek sto JOE spominje opusta grlic i inace se nalazi u periduralnoj anesteyiji i zato ju je uspavljivao.Meni je grlic bio neverovatno cvrst zbog oziljaka od prethodnog porodjaja tako da je epidural bio najbolje resenje. Sa ovom ekipom bih mogla jos 20 puta da se poradjam :)
|
|
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 20.7.2012 17:57:23
|
|
|
|
pandina
|
Eh, NEdo, gde si bila pre dva meseca da mi sve to kazes
|
|
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 22.7.2012 12:11:47
|
|
|
|
srnica
|
Ja sutra idem kod dr Mitrovica na pregled, da vidimo sta se zbiva. Inace, usla sam u 38. nedelju. Beba je prosli ponedeljak bila teska 2850. Rece mi dr. da se spustila nisko i pitao me je da li osecam...a ja cak ne idem ni u wc cesce. E sad, sigurno je pisano na temi, ja nisam uspela da nadjem. Sta treba poneti za bebu u porodiliste? Ja sam spremila pampers, pavlovicevu i vlazne maramice i naravno peskir. Bas imam tremu
|
|
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 22.7.2012 12:13:51
|
|
|
|
PoisonEve
|
Srnice mozes poneti i jednu tetra pelenu, cisto da ti se nadje. Tamo bi trebalo da ih imaju, al eto recimo kad sam se ja poradjala nisu imali ni posteljinu pa je mm morao da se vraca kuci po istu
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 22.7.2012 15:57:21
|
|
|
|
pandina
|
Za bebu je dovoljno to sto si napisala i sto PE kaze tetra pelena.
|
|
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 23.7.2012 9:25:47
|
|
|
|
srnica
|
Za posteljinu sam cula i bas sam se sokirala. Spremila sam i to. Ispasce da se (pu, pu ) preseljavam u porodiliste. Ja sam spakovala torbu i ranac.
|
|
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 23.7.2012 9:53:50
|
|
|
|
pandina
|
Oni pitaju prvo da li imas svoju posteljinu, pa ako kazes da nemas daju ti, ali su u skripcu jer im navodno pacijentkinje kradu , a uz to i ne menjaju posteljinu, zato je najbolje poneti svoju. Ja sam nosila i carsaf i jastucnicu, a posto se nikad ne zna koliko ces tamo ostati, nije lose da pripremis muzu ili nekom ko ce te posecivati i rezervnu kesu sa rezervnom posteljinom i spavacicom. Meni je bio najveci problem sto mi je mleko naglo nadoslo, a beba je bila na intenzivnoj cetiri dana, te nije sisala, i spavacica se od mleka prljala stalno, pa su mi trebale majice i pelene u velikom broju, ali to je izuzetan slucaj.
|
|
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 23.7.2012 9:56:17
|
|
|
|
Linonina
|
И торбу и ранац? Значи може и ранац... А колика ти је торба? Ја сам се секирала да ће да ме гледају бледо и са оном мањом на точкиће... А то са постељином нисам знала!! Први пут чујем, свашта, краду им и то ону постељину? Ајде да је то нека постељина па да схватим, али... Ништа понећу и постељину...
< Poruku je uredio Linonina -- 23.7.2012 9:59:52 >
|
|
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 23.7.2012 10:24:01
|
|
|
|
srnica
|
Pa ne znam da li moze, ja cu da ponesem. Ja sam spakovala: -jedan veliki peskir -dva srednja -dva mala -3 spavacice -posteljinu -3 pakovanja ulozaka mrezastih -2 para carapa -mrezaste gace -papuce -toalet papir, neseser -za bebu pelene, vlazne maramice To mi je stalo u torbu, malu putnu, a u ranac cu vodu, i nesto za grickanje, dokmumenta. A za velicinu kofera... kad sam bila prosle nedelje jedna trudnica je ponela sa sobom onaj srednji kofer, na tockice, isti takav ja nosim na letovanje.
|
|
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 23.7.2012 12:04:08
|
|
|
|
Ivence
|
Možete da ponesete bilo kakvu torbu, praktično je da je manja, a i ta sa točkićima je dobra.... samo da na vrhu budu spavaćica, papuče, peškir, i ono za higijenu, to vam treba čim dođete u porodilište....morate da vodite računa da ćete se porađati, i da ćete sve stvari nositi sa sobom, niko vam ih ne nosi, tako da minimalno za početak, sve mogu da vam donesu posle
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 23.7.2012 15:49:45
|
|
|
|
pandina
|
Srnice, ako ima ko da te obidje tog dana kad se porodis, nema potrebe sve to da nosis jer ti moze doneti. Cak i ako je u pola noci, moze ostaviti kesu na prijemu da ti dostave, sto ti kaze IVence. Konkretno dovoljan je jedan veliki peskir i jedan mali za pocetak i jedna spavacica. U jednoj (njihovoj) ces se poradjati, a svoju ces obuci posle tusiranja, tako da ti ove dve mogu naknadno dostaviti. Isto vazi i za uloske, dva pakovanja maksimalno za prvu ruku. NAravno, to sve vazi ukoliko imas nekog ko bi ti ostatak stvari doneo naknadno. Ja sam pogresila sto sam nosila i sobne papuce i plasticne za kupanje. Bile su mi dovoljne samo ove druge.
< Poruku je uredio pandina -- 23.7.2012 15:50:16 >
|
|
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 23.7.2012 15:52:37
|
|
|
|
pandina
|
Bademantel obavezno. Bez obzira na letnje temperature, kad dodje poseta ipak je mnogo pristojnije, a i nocu duva hodnikom zbog promaje, a mozda pozelite da prosetate :) I bademantil isto moze naknadno da se donese jer nije odmah potreban.
|
|
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 23.7.2012 19:58:37
|
|
|
|
srnica
|
Malo pre dodjoh iz bolnice i bas sam pricala na hodniku sa dve zenice, jedna je isla na pripreme kod njih, a nas dve smo pazljivo slusale.. Ponesite posteljinu, jer se moze desiti da i ukoliko imaju da vam daju njihovu bude u parcicima, tj u rezancima. Spavacice takodje. Neku najstariju za porodjaj, a posle kako hocete. Pelene 3 tetra i 1 svedsku, moze se desiti da i toga nemaju, benkicu za sveki slucaj, toplomer obavezno, imaju 3 ne celo porodiliste. Diklofenak cepice ili nesto drugo za bolove. Bas mi tuzno deluje ono porodiliste
|
|
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 24.7.2012 0:12:39
|
|
|
|
Linonina
|
Срнице, наставиш ли рокнут ће ме депресија... Ајде, постељину под руку и све остало, битно да ми добро и лако прођемо, остало ћемо лако.. Преживеше и ове пре нас, преживећемо и ми ваљда!
< Poruku je uredio Linonina -- 24.7.2012 0:14:19 >
|
|
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 24.7.2012 18:31:50
|
|
|
|
srnica
|
Izvini linolina . Kada ti je termin, mozda se vidimo (cujemo) u porodjajnoj sali :) Samo da napomenem da je juce na prijemu bila neka slatka, mlada crnoputa sestrica. Toliko je bila ljubazna, da mi je doslo da je izljubim. Nisam skoro videla tako ljupko stvorenje.
|
|
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 25.7.2012 13:39:14
|
|
|
|
pandina
|
Porodiliste izgleda tuzno sve dok se ne porodite, a onda postane najlepse mesto na kome ste ikada bili :) Jos jedan savet: ukoliko posle porodjaja budete imale problema sa grudima bilo koje vrste potrazite pediatrijsku sestru Snezanu. Ona je srednjih godina, satirano plava i punija, lako cete je prepoznati jer su ostale pedijatrijske sestre bas mlade. Meni je ona bas puuuno pomogla savetima i donosila mi obloge i sterilisala silikonsku bradavicu koju mi je sama donela. I ostale sestre su ljubazne, ali su uvek u nekoj zurbi, pa moras da im dosadjujes. Ali ono sto je sigurno, izuzetno brinu o bebama.
< Poruku je uredio pandina -- 25.7.2012 13:40:07 >
|
|
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 25.7.2012 23:15:50
|
|
|
|
Linonina
|
Крај августа почетак септембра... Порођајна сала, брр слоши ми се кад помислим само на то све. А што се тиче постељине, је ли довољно чаршаф и јастучницу или треба и навлака? Мислим глупо ми је кад је топло, шта да увлачим али можда ће послужити онако сама као прекривач?
|
|
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 26.7.2012 7:53:03
|
|
|
|
srnica
|
Ipak necemo zajedno :) Ja samo sto se ne porodim, a termin mi je 11.08. Ja sam spakovala i navlaku, ali sluzice mi kao prekrivac. Kupila sam i one kineske "croks" papuce, mislim da su jako prakticne za bolnicu, samo sto toliko smrde, da se razmisljam da li da ih ponesem. 2 dana su mi stajale u prasku i u tesnosti za pod, ali i dalje kolju. Pandina, mene je jako strah oko hranjenja bebe. Plasim se da ce mi dete biti gladno, a da nece hteti da ga dohrane, to sam procitala u jednom komentaru. Samo se nadam da ce mi mleko brzo nadoci i da beba nece odmah traziti da jede Ja sam kupila melem za bradavice, happy mama, tamo ga preporucuju.
|
|
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 26.7.2012 8:29:55
|
|
|
|
Anhelito
|
Srnice nemoj da se brines za bebinu ishranu. Npr. nocu se bebe ne hrane a ja sam se porodila u 11 uvece i bebu su mi doneli tek ujutru oko sedam jer su me pustili da se odmorim i spavam. Sestra mi je rekla tada da su ga nahranili u toku noci. Tih dana u porodilistu nisam mogla da ga hranim zbog uvucenih bradavica tako da je prvi put od mene povukao mleko tek treci dan po rodjenju. Do tada je primao vestacko, cak i kad sam ja govorila sestrama neka ja cu da ga nahranim jer sam pokusavala ona je posle nekog vremena dosla u sobu i kad je videla da ne uspevam da ga podojim odnela ga da mu da mleko. Znaci paze, ne brini.
|
|
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 26.7.2012 10:21:44
|
|
|
|
Ivence
|
IZVORNA PORUKA: srnica Pandina, mene je jako strah oko hranjenja bebe. Plasim se da ce mi dete biti gladno, a da nece hteti da ga dohrane, to sam procitala u jednom komentaru. Samo se nadam da ce mi mleko brzo nadoci i da beba nece odmah traziti da jede Dohrana ti je na tri sata, noću od 12 do 5 nema dohrane, ali ako ti beba ne spava, nego tarži da jede, nazovi sestru, daće joj,... tebi mleko ne krene nekada ni tri dana posle porođaja, tako da ne brini, daju oni tamo :)))
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 26.7.2012 11:37:15
|
|
|
|
srnica
|
Dobro je, vec sam sebe videla kako placem zajedno sa bebom...ocigledno ima svakakvih iskustava. Jedva cekam da se porodim :)
|
|
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 26.7.2012 12:32:10
|
|
|
|
pandina
|
I ja da dodam, nista ne brini, beba nece biti gladna tamo :)
|
|
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 26.7.2012 13:51:52
|
|
|
|
Linonina
|
IZVORNA PORUKA: srnica Ipak necemo zajedno :) Ja samo sto se ne porodim, a termin mi je 11.08. Ja sam spakovala i navlaku, ali sluzice mi kao prekrivac. Ех, штета! А како мислиш само што се не породиш? Имаш још 15 дана...Јел имаш неке најаве или? Научи ме да знам шта ме чека верно те пратим...само кад ти све завршиш и кад будеш писала овде искуство са Звездаре ја ћу да бројим ситно и да се прпим. А за постељину си у праву, пакујем и навлаку нећу да размишљам. Сад само чекам да се нека јави па каже, е треба и јастук, немају, понесите...
|
|
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 26.7.2012 14:42:18
|
|
|
|
srnica
|
O jastuku, nisam razmisljala Bila sam u ponedeljak i doktor mi je rekao da sam otvorena jedan prst i da je grlic mek, skracen. Na CTGu sam imala kontrakcije koje idu do 40 tih nekih jedinica, a za vreme dok sam lezala, bilo ih je 10, cak, mada ja to osecam samo kao stezanje stomaka i kad se stegne najjace, malo zaboli kao pred menstruaciju i onda bolucka, pa pusti, stomak bude mek. Tako nekako Idem u nedelju ponovo, pa cemo da vidimo. Kad se porodim reci cu suprugu da otkuca post na ovoj temi, a ja cu doci iz bolnice sa bebom i detaljnim izvestajem.
|
|
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 26.7.2012 14:55:42
|
|
|
|
tanjicak79
|
srnice, nemoj pre mene da se porodiš. Ja sam već uveliko u 39. nedelji trudnoće, a na poslednjem pregledu mi je grlić bio prohodan čitavom dužinom za prst. Ali nema kontrakcija. U ponedeljak idem ponovo na pregled, pa ću videti šta se dešava. Ili možda pre vikenda... mada ne verujem, sa prvim detetom sam dogurala do samog kraja.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana.
Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?