|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
31.1.2012 20:41:18   
DarijaBane
Pozdrav svima! Evo, ako nekoga zanima da podelim svoje iskustvo iz Gradske bolnice. Porodila sam se 30og septembra i ozbiljno razmisljam da ostanem na jednom detetu zbog svega sto sam prosla. Tri puta sam lezala na Patologiji i odatle nosim stvarno super iskustva. Inace, bebac je kasnio 6 dana, pa su mi stavljali 2 citoteka sa kojima sam se otvorila 3 prsta, pa su mi rekli da se spremim za carski. Gospodja doktorka Djurovic je bila dezurna tu noc za cz, pa je mrtva ladna pitala mene i mog muza "cime se bavimo" tj. hocemo li da platimo uslugu, pa kad je provalila da nema mnogo vajde, prebacila me je kod dr. Djordjevic uz konstataciju "Ima nade".. Na kraju su mi dve babice lezale na stomaku, pa posto ni to nije upalilo, izvukli su ga vakumom u 4:10, posle 23h bolova. To vece su ga prebacili u Tirsovu gde mu je dijagnostikovan pneumotorax (pukla mu je plucna maramica) i tamo je bio 15 dana i sad je , hvala Bogu, sve ok. Zivot su mi skratili 20godina. Nisam imala nameru nikoga da izmracim sa ovom pricom, cisto da podelim negativno iskustvo. Mogu slobodno da kazem da su dr Mitrovic, Kostic, Stojanovic, Luzajic i Bojovic veliki strucnjaci i odlicni lekari, a doticnoj gospodji ko nece ili nema da plati, pitaj Boga kako ce da prodje..

(odgovor članu mala buca)
Direktna veza do poruke: 876
31.1.2012 23:15:04   
jdzindzer
smeskic, nisam videla da pitas za proceduru za cr.
ovako otprilike...ako je sve ok dolazis dan ranije kada ti rade pregled i pripremu (nema klope posle 6 popodne:)).ponesi sve analize koje imas i obavezno krvnu grupu.moraces da obezbedis krv u zavodu za transfuziju (to ti kazu dan ranije pa nastane panika).
dana kada se radi cr ne jedes nista, klistiraju te (nije strasno) i ides na operaciju.posle toga si u sok sobi do sledeceg dana kada te prebacuju na polu intezivnu.
obavezno ponesi plazma keks!!!kada je klopa u pitanju, zvanicno se ne jede nista.nama su sve dr i sestre rekle (u poverenju) da jedemo plazmu i caj prvog dana post op, a posle da nam donesu barenu piletinu ili junetinu i da jedemo cesce po malo da bi nam proradila creva.
isto tako su nam rekli da nam donesu diklofenak cepice da ih koristimo izmedju injekcija protiv bolova.obavezno ih uzimaj!ja sam bila u fazonu, ma nije tako strasno pa nisam mogla da se podignem cetvrtog dana.
muz moze da vidi bebu na prvom spratu, mislim od 12-13h istog dana.posete su dozvoljene isto u to vreme, u sobama,dan posle op.postoji i posebna prostorija ako nekom dolaze deca.
na dan op,dok si u sok sobi, muz ce moci da te vidi na kratko kada se budes probudila samo ako imas vezu.dr ce mu javiti kada moze da dodje.naravno, mobilni ne ispustas:))) pa ces mu javiti kada ti tacno pocinje op da bi bio u bolnici.inace, op ukupno traje pola sata.
pitaj sve sta te interesuje.meni su mnogo pomogli saveti i iskustva sa foruma.mozda ne odgovorim odmah, kada mi bebica dozvoliuser posted image

(odgovor članu DarijaBane)
Direktna veza do poruke: 877
1.2.2012 10:38:50   
smeskicTB
jao devojke, kako ste divneee! kolikooooo su mi vasi saveti dragoceni!
user posted image user posted image
mnogoooo vam hvalaa!

ovakoc: pripremila sam podmetace, pakovanje od 10kom..pa ako bude zafalilo mm ce dokupiti. nalagerovali smo plazmu i vodu..za bolove sam mislila brufen ili paracetamol..nisam znala za cepice..zasto bas diklofen cepici..zasto ne mogu tablete ili kapsule?

dobro je..znaci mm bi mogao da vidi mene..i jos bitnije bebe nakon cr. to mi je bilo bitno..ne da bude na samoj operaciji..nego da vidi bebice..dok i ja ne dodjem sebi..nekako mi se ucinilo daleko to sutradan da ih vidi.

a mob ostavljam u sobi valjda, ne mogu na operaciju d aga nosim..da li moze u sok sobi da se koristi?

i ja sam cula da operacija traje oko 30-45min.

vidim da manje vise imate pozitivnije utiske sa patologije..pa sam i mirnija zbog sutrasnjeg odlaska..
a u vezi bf cemo videti..pitzacu i svoju dr..verujem da ne mogu odmah sa dve bebe..ali mozda da ih smenjuju...

i vidim da kazete da je drugi sprat neuporediv sa prvim: mislite i na osoblje ili i na higijenske uslove?

sve vreme mislim da Doogie..ona je sada na cr!user posted image

ja cu vam se svakako javiti iz bolnice..znacu nesto vise sutra-prekoustra kada i dr uradi neki pregled, analizu..

a daaa: da li se taj dan ranije, pre cr radi pregled rucno, vaginalni ili uz..mislim posto se ide vec na cr..
i da, koliko su cesti pregledi nakon cr..mislim na te rucne..ne volim ih ama bas uopste!

(odgovor članu jdzindzer)
Direktna veza do poruke: 878
1.2.2012 10:54:38   
crazymama
ja sam odustala od gradske zbog nesigurnog epidurala, zbog jednog wc-a u kojem se pusi, za ceo sprat, i zbog nemanja posteljina, vec zene spavaju na svojim posteljinama  ili na starim mantilima (?!)
obzirom da ne poznajem lekare, ne poznajem ih ni u frontu (osim ovog jednog), tako da mi dodje na isto, osim sto je front renoviran i cist i epidural nije pod znakom pitanja...

smeskic, ti nam svakako javljaj utiske :)

"Wanting to be someone else is a waste of the person you are. I'd rather be hated for who I am than loved for who I am not"
Curt Cobain

(odgovor članu smeskicTB)
Direktna veza do poruke: 879
1.2.2012 10:57:56   
smeskicTB
CM, odlicno! mislim odlicno je uvek imati odluku i ne biti ni tamo ni vamo..
imas svoje razloge a i osecaj ti govori..

a ja se svakako javljam..da bi bila od pomoci devojkama koje tek budu odlazile u ovu bolnicu.

(odgovor članu crazymama)
Direktna veza do poruke: 880
1.2.2012 11:01:05   
crazymama
pa drugacije ces ti proci na patologiji i na carskom rezu, a ja za sada nemam indicije za CR...

"Wanting to be someone else is a waste of the person you are. I'd rather be hated for who I am than loved for who I am not"
Curt Cobain

Direktna veza do poruke: 881
1.2.2012 11:49:15   
maslackic
CM ja sam na drugom spratu bila i stvarno vode racuna o higijeni, ali uglavnom zavisi i od zena koje su tu.

recimo prodje cistacica i posle par minuta prodje zena i sve ostaju krvave tacke iza nje, a nju zabole,seta... i nisam priometila da iko pusi na celom spratu..

ne pokusavam da te ubedim da se predomislis, samo pisem kako je bilo... user posted image

"Sundjer Bobe, nista te ne cujem previse je mracno !"

Direktna veza do poruke: 882
1.2.2012 11:52:51   
crazymama
znam, ali nemam garanciju da cu biti na drugom spratu... najvise mi je zbog epidurala... ne zelim da idem na srecu!

< Poruku je uredio crazymama -- 1.2.2012 11:53:07 >

Curt Cobain

(odgovor članu maslackic)
Direktna veza do poruke: 883
1.2.2012 13:01:31   
Ivence
Smeskic, ne znam jel ti vec neko rekao, ili nije, pa  izvini ako ponavljam, ti ces imati dve bebe jel? Ove sto su bile sa blizancima, jedna beba im je bila manja, pa je bila kod njih, ali cim se oporavila, doneli su joj obe, ali nije strasno, bebe u pocetku mnogo spavaju, samo moj savet ti je da svaki put das bebe na dohranu, ona je na tri sata, jer onda nece plakati, a ti ne moras brinuti da li su gladne ako ne budes imala mleka odmah na pocetku :)))
Meni su i bez para svi bili ljubazni, mislim, uvek ima neki namcor, ali sta da radis :))))
Posteljinu nisam nosila, imas cist carsaf, pa onu musemu, pa jos jedan carsaf, s tim sto sam ja krvarila pa su mi od kuce donosili taj drugi da menjam, i morala sam svoju jastucnicu da donesem... ali ja sam na porodjaju toliko krvarila da su potrosili na mene gomile i carsafa i mantila.... tako da mi nije smetalo da ponesem...
Spavacicu ako nemas oni ti daju, ali ponesi svoje, tako ti je prijatnije... obavezno da imaju dugmice napred zbog dojenja.... ja bih ti preporucila kratke, jer je jaaaako toplo, treba ti bade mantil samo kada dolazi poseta...
WC je uzas, ne deo sa tusevima, nego deo sa wc soljama, one zene ciste, ali e vode sve porodilje racuna... pa ponesi alkoholne maramice i toalet papir u veeeelikim kolicinama, i onda si dobra :)) ja sam u pocetku zbog epiziotomije samo koristila tuseve, i tamo je stanje dobro...
Hrana je maaaalo.... pa ne uvek losa, nekad je zaista bila ok... ali nije frka, mogu da ti donesu za jelo bukvalno BILO STA za jelo i iz McDonaldsa ako zelis.. posete su od 2 do 3 svaki dan, ali uvek moze dole na salteru da ti ostave, pa ti oni donesu odmah, samo im se kaze ime, sprat i soba...
Ja ne dolazim puno ovde posto mi je bebac malo nemiran, ali cim dodjem, pisem sta god vas interesuje... pozz :)))

Direktna veza do poruke: 884
1.2.2012 13:06:02   
Ivence
A da, pokrivas se carsafom i cebetom, to ti daju, ali je sasvim dovoljno, posto je toplo jako :)

(odgovor članu Ivence)
Direktna veza do poruke: 885
1.2.2012 13:14:16   
maslackic
koliko sam ja videla, devojke koje su imale CR su bile na posebnom rezimu ishrane...i nisu bas mogle sve da jedu.

moj savet je da ipak jedes njihovu hranu, ja sam jela zbog probave, jer ipak je namenjena porodiljama.

davali su neku supu , ili sta je vec ono bilo, tako gadno izgleda, i da mi je to neko dao da jedem u normalnim uslovima (kucnim) ne bi ni pomirisala, ali tamo je bas prijalo, lagano je user posted image

"Sundjer Bobe, nista te ne cujem previse je mracno !"

(odgovor članu Ivence)
Direktna veza do poruke: 886
1.2.2012 15:54:27   
smeskicTB
Ivence, puno ti hvala sto si kucnula!user posted image znam sta znaci umor, tek privikavanje u ovom periodu..i tebi i maslackic..

sto se tice spavacice-bas sam pripremila tanje, sa dugmicima;)
nisam pripremila alkoholne maramice, vec asepsol i toalet papir..ali ako zatreba, donece mi mm. zapravo, nosim vlazne bebi i alkoholne..ali nisam uzela one jace, sto su bas za dezifenkciju.
sto se tice hrane-imam nameru njihovu da klopam..i sada na patologiji..i posle cr..bas iz razloga koje je maslackic navela..zbog probave..svakako nosim i klizmice..za svaki slucaj..
spremila sam donat vodu, prolom, welness keks, plazmu i aneku jabuku..sta zatreba, opet donece mi.

za mlekce niko od nas ne zna..pa cemo videti kako cemo..pumpica mi je u pripravnosti..mada kazu da posle cr, kasnije dolazi mleko..tako da ce svakako morati bebe da idu na dohranu.

i zaboravih..dzindzer je spominjala krv i zavod za transfuziju, obezbedjivanje krvi...nisam to razumela..kako da obezbedim..koja je procedura..ja sam inace 0+.

(odgovor članu maslackic)
Direktna veza do poruke: 887
1.2.2012 16:54:22   
jdzindzer
mobilni se naravno ne nosi u op salu .dozvoljen je u sok sobi.sestra ce ga prikljuciti na punjac, tako da nema frke.veruj, neces se skidati sa tel kada malo dodjes sebi:))
uslovi na drugom spratu su u svakom smislu bolji.sto se tice wc-a, on je neuporedivo cistiji nego na prvom.prva dva dana ionako imas kateter, treceg dobijas klizmu uvece.ne na svoju ruku, recice ti kada.naravno ponesi je jer se moze desiti da nemaju.kupi male klizme (to su one za decu) jer su one protiv zatvora isuvise jake.
sto se tice hrane, ona nije namenjena porodiljama vec je meni proizvod nedostatka sredstavauser posted image .pa ce se naci jogurt i zdenka sir sumnjivog proizvodjaca, bajato pecivo, virsle.neko ko je samo tri dana mozda ima srecu pa ulovi nesto ok.ja sam bila preko deset dana i bilo je uzasno.hrana je najbolja na patologiji, u smislu kvantiteta i ima vise salata nego na prvom.
diklofenak cepici su bolji od tableta jer se brze razlazu i pocinju gotovo odmah da deluju i to u regiji reza.
za krv je potrebno da ode neko od tvojih, dve osobe, nebitno koje krvne grupe u zavod za transfuziju.kada ti budu zakazali cr, neka odu dan - dva pre op i kazu da je to za tvoj cr.
dan pre cr radi se vaginalni i ultrazvucni pregled.posle ce ti samo pregledati ranu i na otpustu vaginalni pregled.
nadam se da sam uspela da odgovorimuser posted image
nema potrebe da se opterecujete niti hranom, niti drugim stvarima, jer ce vam sve doneti naknadno.
smeskic, sve najbolje sutrauser posted image

Direktna veza do poruke: 888
1.2.2012 21:28:25   
crazymama
smeskic, mislicemo na tebe :)

Curt Cobain

Direktna veza do poruke: 889
1.2.2012 22:41:00   
smeskicTB
jdzindzer, hvalaaa! Na sve nedoumice si mi odgovorila! Klizme vec imam, diklofen cepice cu nabaviti, taj vaginalni ce mi moja dr raditi sto je sjup, a i za krv znam kako!

Hvalaa svimaa i javljam se!

Direktna veza do poruke: 890
1.2.2012 22:42:55   
Anoniman
smeskic, srecno! diklofenak cepice ces tesko naci, nema ih nigde. Sem sto deluju lokalno dobri su jer mozes slobodno da dojis, ne ide kao sa lekovima koji se uzimaju oralno pa tragova posle ima i u mleku.

Direktna veza do poruke: 891
1.2.2012 22:45:07   
pepeljuga
A otkud to da krv neko daje za tebe, prvi put cujem?! Ja sam imala cr u Gradskoj pre 20 meseci i deponovale smo krv dan pre cr, svaka za sebe user posted image

A Diklofen cepici su stvarno super stvar, nije valjda da ni njih nema, uzas, ukinuse mi sve omiljene lekove user posted image

< Poruku je uredio pepeljuga -- 1.2.2012 22:46:50 >

I''m sweet, romantic and traditional. I''m a bit prissy and naive, and I wont set_tle for less than a picture perfect life. (Charlotte York)

Direktna veza do poruke: 892
1.2.2012 22:52:39   
Rada T.
čitajući ove postove imam osećaj da ću ovo porodilište zaobići u širokom luku

Što žena može iz mesta... đavo ne može ni iz zaleta!

(odgovor članu pepeljuga)
Direktna veza do poruke: 893
1.2.2012 22:54:36   
spejsbol
Baš mi je žao što ste tako prošli i što ovakve stvari uopšte dešavaju.

Ljubim vas i cmokni user posted image

(odgovor članu DarijaBane)
Direktna veza do poruke: 894
1.2.2012 23:00:36   
Anoniman
Ja sam dobila transfuziju posle porodjaja, dve jedinice, ali nisu trazili da neko dodje da da krv za mene.

Rado, ja sam prezadovoljna Gradskom. Jesu malo ruinirana kupatila, ja ih nisam videla, bila sam u apartmanu, a prljava su jer ih zene tako ostavljaju.

Sto se tice osoblja, uvek ima po jedna budala, ali koliko vidim, to je tamo bas minimalno i prvi post na ovoj strani je mislim jedino ruzno iskustvo koje sam ja cula.

(odgovor članu spejsbol)
  Direktna veza do poruke: 895
1.2.2012 23:10:11   
Rada T.

IZVORNA PORUKA: MaliMis

Rado, ja sam prezadovoljna Gradskom. Jesu malo ruinirana kupatila, ja ih nisam videla, bila sam u apartmanu, a prljava su jer ih zene tako ostavljaju.

Sto se tice osoblja, uvek ima po jedna budala, ali koliko vidim, to je tamo bas minimalno i prvi post na ovoj strani je mislim jedino ruzno iskustvo koje sam ja cula.

a to za kupatila mi je poznato... koliko je apartman?

Što žena može iz mesta... đavo ne može ni iz zaleta!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 896
1.2.2012 23:18:30   
crazymama
ja mislim da je trenutno nemoguce zakupiti apartman, jer se taj deo renovira...

Curt Cobain

(odgovor članu Rada T.)
Direktna veza do poruke: 897
1.2.2012 23:36:10   
pepeljuga

Ja potpisujem gore napisano! Mislim da u Gradskoj ima najmanje negativnih iskustava. Da, stara je bolnica i ne izgleda bas reprezentativno ali to nije hotel, a ako se uzme u obzir nase zdravstvo, dobro osoblje je jedina bitna kategorija po meni, sve drugo se moze izdrzati tih par dana. Apartman u Gradskoj i nije nesto neophodan jer izgleda kao neugledni sobicak i smesno je sto se to zove apartman. Po meni, on vredi jedino zato sto imas svoje kupatilo. Ja sam ga htela ali je bio zauzet, a na kraju sam srecna sto je bilo tako jer su mi cimerke iz sobe danas drage drugarice sa kojima sam cesto u kontaktu user posted image

I''m sweet, romantic and traditional. I''m a bit prissy and naive, and I wont set_tle for less than a picture perfect life. (Charlotte York)

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 898
2.2.2012 6:15:35   
smeskicTB
obavezno cu se raspitati u vezi krvi..a i cepica..imam dve apoteke koje su nam i lek protiv povracanja, a koji se teze nabavlja sve vreme obezbedjivali..
Samo mi je palo na pamet koliko su mi zgodni cepici, dok lezim, ne znam kako cu se pomerati..imate predlog za njegovu zamenu ako ga ne nadjem?
Puno,puno vam hvala! Uz sve ove inf mnogo je lakse!

(odgovor članu pepeljuga)
Direktna veza do poruke: 899
2.2.2012 8:58:11   
Anoniman
Pa sve ostalo ide ti u mleko, ja sam koristila brufen, par dana pa posle sam prestala zbog mleka. Mada ga u frontu dele ko bombone. Smeskic, ako se setis pitaj sad na patologiji.

Apartman je 3.000 din, bas je dzabe u odnosu na ostale bolnice. I nije neugledan. Ima i tv koji ja nisam ni upalila, frizider, sve za presvlavenje bebe i jos neki veliki umivaonik kadu, nisli da je to za bebu. To je u sobi. ispred ima hodnik i iz tog hodnika jedan vrata vode u veliko kupatilo a druga u glavni hodnik. Ja ne volim previse da se druzim i bilo mi je lepo da se pritvorim u apartmanu i da spavam, ugasim sebi svetlo i uzivam (koliko je to moguce). Provetravam kad meni odgovara. Hranu mi donose u apartma, ostale su isle u trpezariju. Mozes da imas posetu ceo dan. Meni je mm dolazio jednom dnevno kad je podoj pa je ta 4 dana i vidjao bebu svaki dan. Mislim da samo muz moze da dolazi, al mogu i ostali da se provuku, meni su svi provirili odmah posle porodjaja.

Sto se tice posteljine za mene su imali, cak je bilo i neko bas lepo novo cebe. Nisu je menjali za ta 4 dana, ja sam mogla i da trazim, ali nisam, imala sam podmetace, ali nisam ni na njih iskrvarila, mozda jednom malo kad sam vetrila ranu. wc mi je bio blizu tako da sam mogla cesto da idem i da odsedim na njemu koliko je moguce a i da se tusiram.

Meni je bilo bitno da je sve cisto i da je osoblje super.

Direktna veza do poruke: 900
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Dobijanje na težini po nedeljama trudnoće
Koliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?
Sve što niste znali o spinalnoj anesteziji
Bolovi tokom porođaja mogu biti delotvorno ublaženi ili potpuno uklonjeni pomoću regionalne anestezije, a da pritom ipak...

image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here