nnnn
|
Drage drugarice, ja sam silno zelela da se porodim na Zvezdari, ali nazalost nisam. Tamo sam isla na vezbice kod Slavice koje su izuzetno bitne i na kontrole u devetom mesecu kod Vesne Stojanovic. Slavica je sjajna babica, a Vesna odlican strucnjak. Trebalo je da mi muz prisustuje porodjajau i da ja koristim kadu, ali, renovirao se jedan deo i nisu me primili. Nije bilo mesta. Nisam imala srece jer je ispred mene primljena devojka kojoj je pukao vodenjak tako da mene sa 4 cm otvorenosti nisu mogli da prime. Otisla sam u Visegradsku sa 6 cm otvorenosti i tamo se porodila. Sem nekog mladog napirlitanog doktora na prijemu, svi su bili ok. E, sad, ja sam malo teze prosla jer sam se uzasno iscrpela od bolova koji su za mene bili nesnosni. Posle klistiranja, kada sam se tusirala, sgvatila sam koliko bi mi kada u Gradskoj pomogla, ali avaj, sta da se radi... Disala sam za sve pare na stolu, medjutim, drugi tip disanja mi se na vrhuncu kontrakcije uvek pretvarao u strasan urlik tako da su sve babice vikale na mene, u smislu...samo se vi cujete i bla bla. Ja sam se lepo izvinjavala i nastavljala da vristim. Posto sam imala fazu spustanja bebe, napinjala sam se i pre napona, i to je trajalo neko vreme, a uzrokovalo pojavu jednog velikog hemoroida. Dakle, najaci bolovi su trajali jedno 3 ili 4 sata i ja sam svoj organizam mnogo iscrpela, ali sam zato, secajuci se svih saveta sa vezbica, rodila zdravog decaka koji se nimalo nije namucio. Izasao je iz treceg napona. 3650 Posle toga sam gubila svest nekoliko puta, primala transfuziju, nekoliko infuzija, nisam mogla da ustanem, piskila u onu lopatu itd. Uglavnom, sve je to proslo kao da se nikad nije ni desilo, a ostao je divni sincic. Pretpostavljam samo da bi mi u Gradskoj kada i prisustvo muza mnogo vise olaksali porodjaj iako su u Visegradskoj svi bili korektni. Usivala me je neka mlada doktorka i vrlo lepo je to uradila, a epiziotomiju je uradio neki doktor. Posto planiram i drugo dete, ponovo cu pokusati sa Zvezdarom, a ako ne, onda opet ostaje Visegradska. Sto se tice epidurala na Zvezdari, u pravu ste za sve sto je u ovoj temi napisano. Vrlo tesko se dobija, ali moje dve drugarice sa vezbica su uspele da dobiju plativsi samo tu osnovnu cenu. Zadesilo se da je neki anesteziolog bio tu. I tu treba imati srece.
|