|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
31.10.2011 8:52:15   
Inica
Meni je muz trebao da prisustvuje na prvom porodjaju, ali grlo mu nije bilo nesto ok, pa je trebao da pije tu neku terapiju.. I sreca sto je tako bilo.. U toku porodjaja sam shvatila da je bolje tako- nisu to scene za njega user posted image Ili bi pao u nesvest, ili plakao sa mnom i cuo moja proklinjanja i izjave- NIKAD VISE user posted image
Uf, znaci da stavim na spisak za porodiliste- posteljina..
Stvarno je jadno i bedno kakva su nasa porodilista po tom pitanju.. Imam osecaj da cu se poradjati u istoj spavacici od pre skoro 5 god user posted image   Ajd da skapiram da ne mogu da obnove zgradu, ali bar te osnovne stvari.. Uzas jedan..

(odgovor članu tarica007)
Direktna veza do poruke: 601
31.10.2011 15:08:38   
maslackic
Danas sam srela bivsu koleginicu,poradjala se u Gradskoj pre godinu dana,i ima samo lepe reci za njih sve .
kaze da bi samo doktorku promenila.
a bila je kod neke Tanje ili tako nesto
volela bih da imam sredstava da im pomognem kao bolnici,tipa tako te posteljine ,spavacice,podloge..sta znam,nekako mi ulivaju poverenje od prvog dana kada sam otisla tamo.

"Sundjer Bobe, nista te ne cujem previse je mracno !"

(odgovor članu Inica)
Direktna veza do poruke: 602
31.10.2011 19:36:07   
LillyT
IZVORNA PORUKA: Hristinica

Lili,koja je to faza mesanja?user posted image

To ti je faza pred sam kraj, pa ako si baksuz možeš da upadneš i u to (nisi skroz otvorena, a beba bi napolje). Elem, dolazi do mešanja kontarkcija i napona, ali u većini slučajeva ne smeš da napneš. E sada, Mali miš ide redovno na vežbe, ona će ti bolje objasniti zašto dolazi do toga (ja sam već zaboravila), ali nije strašno. Ja sam mislila da će biti bolnije, samo je fora da znaš šta ti se događa, pa da možeš da se kontrolišeš. Uglavnom, ja nisam htela da napnem, iako je babica rekla da smem, pa sam joj rekla "znate ja sam u fazi mešanja, a Jaca je rekla da ne smemo tada da napinjemo". Baica je crkla od smeha, jer me je u međuvremenu taman otvorila koliko je još falilo....

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu Hristinica)
Direktna veza do poruke: 603
31.10.2011 20:39:07   
Hristinica
Xe,xe znaci obavezno treba da idemo na vebe za trudnice?user posted image a od kog meseca se krece na taj program?uvek zaboravim da pitam ginekologa...

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 604
31.10.2011 20:54:18   
Anoniman
Od 28 nedelje moze da se krene. I pitaj dr pre nego sto podjes. U svakom slucaju ces ici, ako ne mozes da radis neke stvari mozes da slusas predavanja a to ce ti bas biti od koristi. Mi smo danas imali turu kroz porodiliste, sve smo obisli i svuda se zavikli user posted image Ja sam mislila da je mnogo gore, ali u poredjenju sa Zemunskom gde sam operisana na nerenoviranom odeljenju ovo je hotel sa 5 zvezdica. A i jednom sam na TV-u videla neke jezive bokseve za porodjaj pa sam se istraumirala, ovde je sve stvarno super. Meni je doslo da odmah ostanem user posted image

Direktna veza do poruke: 605
31.10.2011 21:20:34   
LillyT
MM, oduševljava me što si tako pozitivna, ma ima super da se provedeš na porođaju user posted image
Onaj pripremni deo je grozan, porodilište je onako... solidno. Ja se sećam kada smo mi krenuli u obilazak, mene su tada prvi put uhvatile neke kontarkcije (pre toga nikada nisam osetila to zatezanje stomaka, a sledeće kontarkcije su bile na porođaju). Još kada smo ušle u taj pripremni deo, plakalo mi se. A kada je krenuo porođaj, nisam pošteno ni bila u toj pripremi, overila sam WC i dva puta se okupala i već sam morala u salu. U onaj deo gde se čeka, nisam ni ušla.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 606
31.10.2011 21:20:49   
Hristinica
Jao MaliMisu ,bas si me obradovala!user posted image ti si u gradskoj na tim vezbama?ja zivim blizu Zemuna ali mi ne pada na pamet da idem u Zemunsku..znaci dobro je?user posted image jel se deru zene na porodjaju?user posted image
E zene znate sta mene muci, sad cete sigurno da se smejeteuser posted image , razmisljam kako li cu ja da izdrzim tolike napore i bolove a ne sme nista da se jede i pije?!user posted image ja necu imati snage ni za sta, a kamoli za porodjaj.. aj objasnite mi kako se sve to izdrziuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 607
31.10.2011 21:30:38   
LillyT
Hristinice, ja nisam ni razmišljala o hrani i piću i veruj mi da to nije baš toliko strašno kako što se priča (naravno, uvek postoje teški porođaji pa je to onda strašno), ali u globalu, to je sasvim nešto normalno. Još ako ideš na vežbe, opustiš se, znaš šta te može snaći, na porođaju sarađuješ sa babicom i nema zime. Meni je glava skroz bila hladna i baš sam bila pribrana, a sve to zahvaljujući vežbama.
Da li si razmišljala o epiduralu?

Direktna veza do poruke: 608
31.10.2011 21:42:10   
Ivence
IZVORNA PORUKA: LillyT

E blago tebi Ivance sto muz hoce da ti bude na porodjajuuser posted image moj nece ni da cujeuser posted image

Bolje da odmah odbije, nego da se junači kao moj. Njemu se, kada sam upala u fazu mešanja, slošilo, pa je utekao napolje, popio koka-kolu (koju nikada ne pije) i kada se oporavi, ja ga već pozvala da se vrati jer je Lara već izašla. Stigao je taman da podveže pupak.
Inače, super je fora što, kada ti prisustvuje muž, dobiješ onaj najbolji box (na kraju levo), koji je izdvojen.

Ma moj zapeo kao blesav, uzalud mu ja kazem da ce mu pozliti, nista me ne slusa... user posted image Nadam se da ce ili odustati, ili da ce biti na poslu, jer zaista imam ustisak da ce se istraumirati user posted image

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 609
31.10.2011 21:53:26   
Ivence

Jao MaliMisu ,bas si me obradovala!user posted image ti si u gradskoj na tim vezbama?ja zivim blizu Zemuna ali mi ne pada na pamet da idem u Zemunsku..znaci dobro je?user posted image jel se deru zene na porodjaju?user posted image
E zene znate sta mene muci, sad cete sigurno da se smejeteuser posted image , razmisljam kako li cu ja da izdrzim tolike napore i bolove a ne sme nista da se jede i pije?!user posted image ja necu imati snage ni za sta, a kamoli za porodjaj.. aj objasnite mi kako se sve to izdrziuser posted image

Hej, ja zivim u Zemunu, ali cu na vezbe ili u gradsku, ili ako ne budem mogla da se krecem, (sada sam vec kao tenk) da idem u Silerovu.. Tamo drze dve babice, obe su ekstra, a ponude ti i neku knjigu o ishrani bebe, ali onu normalnu, a ne ono sad sto pricaju, samo mleko majcino, cak ni voda do godinu dana user posted image Moja kuma je tamo isla, i zaista kaze da su joj vezbe bas pomogle user posted image E, a ako si mnogo zedna, babica ti kvasi usta vodom, a o hrani neces ni razmisljati, samo ces se pitati kako ce izgledati beba user posted image A kako koja, neke ni glasa ne puste, ali zato se neke deru i za te sto cute user posted image Joj, bolje da ne vidm porodiliste pre porodjaja, posle ima da ga sanjam, i da kukam stalno... mada, bila sam u Zemunskoj, i tamo je porodiliste ekstra sredjeno, ali je sve ostalo na nuli, tako mu sredjenost nish ne vredi user posted image

Direktna veza do poruke: 610
31.10.2011 21:54:27   
Anoniman
Zemunska je renovirana, porodiliste pre dve godine a za njom i ginekologija. Mi smo bili na nekom pozajmljenom odeljenju jer se ginekologija tad renovirala. O njima sve najlepse, mogu misliti samo kako je sad kad je sredjeno. Vecina tih lekara su i akuseri i ja sam za svo osoblje tamo imala samo reci hvale, ali je bilo toliko ruinirano... ali sve se to prezivi.

Sto se jela tice, nece vam biti do toga. Ucicete na vezbama zasto ne sme da se jede i pije. Ne samo zato sto mozete imati stolicu za vreme porodjaja (a beba izlazi licem okrenutim ka rektumu) vec i zbog disanja, napinjana (koje je tada duplo lakse), vise se otvarate kada su prazna creva (zato klistir) a u slucaju da se mora u salu na operacju (to uvek moze da se dies) morali bi da vam ispumpaju zeludac. Nije to strasno, ja sam tako pred svaku anesteziju i pre operaciju. Ne brinite, to vam se sad tako cini ali nije tako strasno.

(odgovor članu Ivence)
  Direktna veza do poruke: 611
1.11.2011 13:00:24   
Hristinica
Eh zene malo ste me ohrabrileuser posted image user posted image Sigurno su ti programi za user posted image mnogo efikasni, i obavezno cu da idem, ja mislim da cu ici u dom zdravlja nas, nadam se da ima taj program po domovima zdravlja?! daleko mi je da idem do Zemuna ili Bg-a, ali bas bih volela, jedino ako me muz bude voziouser posted image
Razmisljam o epiduralu, i uzecu 99% ako analize budu dobre...nego meni je ginekolog rekla(nisam je bas razumela najbolje) da mi je neka prednja kost spustena i blizu trticne kosti, pa kaze ako bude krupna beba bice mozda problema,jer mi je mali taj prostor gde beba treba da prodjeuser posted image jel znate nesto o tome?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 612
1.11.2011 13:02:45   
Hristinica
E a jel' ste cule mozda kakva je dr Mladenovic?ona je nacelnica Gradske..pa mi rece drugarica da ce mi dati br ordinacije u kojoj radi privatno..a moju drugaricu je porodila neka ,ne znam kako se bese zove, radi u ordinaciji u Baba Visnjinoj ulici, i kaze da je mnogo dobra..

Direktna veza do poruke: 613
1.11.2011 13:11:36   
Anoniman
Mislim da mnogo brines a jos ti je mala trudnoca user posted image Imas vremena za tu kost, to ce se lepo videti sve kad beba pocne malo da raste. Rano ti je da se time bavis. Ja ne znam nista o tome, ali sam naucila da mnogo toga sto napricaju ne mora nista da znaci.

Mislim da samo za jednog dr iz Gradske nisam bas cula samo reci hvale, ali se ne secam ko je to. Stvarno o njima uvek cujem samo sve najbolje. Ja idem kod Pedje Mitrovica (koji ce biti na godisnjem kad meni bude termin user posted image ) i znam za Vecnu Stankovic da dobija samo pohvale. Kazem, i za druge sam cula amo reci hvale.

Direktna veza do poruke: 614
1.11.2011 13:17:34   
Hristinica
Pa da i ja sam bas cula da su svi tamo bas strucni i prijatni... Jeste MaliMisu , mnogo brinem i razmisljam..sta cu kad sam takvauser posted image user posted image mozda zakazem za suta UZ..reci mi na koliko treba ici na kontrolu? meni dr u Domu zdravlja kaze da ne valja na UZ cesto,ja sam bila kad sam saznala da sam trudna, 10.oktobra..

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 615
1.11.2011 13:20:41   
madre

Pa da i ja sam bas cula da su svi tamo bas strucni i prijatni... Jeste MaliMisu , mnogo brinem i razmisljam..sta cu kad sam takvauser posted image user posted image mozda zakazem za suta UZ..reci mi na koliko treba ici na kontrolu? meni dr u Domu zdravlja kaze da ne valja na UZ cesto,ja sam bila kad sam saznala da sam trudna, 10.oktobra..

glupost! ja sam do 5. meseca na uz isla skoro svaki drugi dan, doduse tako je moralo (moja trudnoca je bila jako rizicna) ali niko mi to ne bi radio da ne sme. uz nikako ne steti bebiuser posted image

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

Direktna veza do poruke: 616
1.11.2011 13:55:49   
Hristinica
Stvarno? ja kad sam je terala da me pogleda prosle nedelje ona mi je rekla da kao ne valja za bebu tako cesto, a jedini put me pogledala 10.oktobra.. o boze.. sad cu ja da zakazem kod privatnog dr.da budem mirna..
Devojke, iz ceka se sve sastoji dabl test? Pregled na ultrazvuu i vadjenje hormona?

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 617
1.11.2011 14:05:11   
PoisonEve
Imamo temu double test, pa pogledaj tamo, pise sve!user posted image
Ja sam takodje upala u fazu mesanja, mada mm je izgleda fenomen jer se on jos savijao dole da vidi sta se desavauser posted image , i kad sam se porodila on je gledao dole da vidi kako sad to izgledauser posted image Odusevljen je bio, skroz, a meni je njegovo prisustvo strasno pomoglo!
I meni je ta priperma pred porodjaj (klistir) uopste nije bio strasan, a bogami najvise mi je prijalo to tusiranje posle klistira. Mislim da sam ostala sigurno 15 min! Nista bolje nego kad imas jake kontrakcije a ti se tusiras, tako da iskoristite to sto bolje!

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

Direktna veza do poruke: 618
1.11.2011 14:07:03   
vonavoj
hvala na savetu PE,valjda ce i nama u Pa dati vremena da se tusnemouser posted image user posted image
imas PP!user posted image

(odgovor članu PoisonEve)
Direktna veza do poruke: 619
1.11.2011 14:14:10   
Anoniman
Ja sam isla na VTO, pa sam imala kontrole na mesec dana, tj UZ.

Pa ako nije bas guzva na pripremi, nece te oni nesto pozurivati. Posle klistira moze se icu u wc i 3-4 puta, tako da ne treba zuriti u toj fazi. A nije tako strasan, vise je neprijatno. Mada je dobar osecaj posle kad znas da si tako ociscen. A u Gradskoj je ta prostorija odvojena i nema razloga osecati se neprijatno. Hoce od klistira cudni zvukovi user posted image a umesto stolice zna da izadje i pena user posted image Oni vas napune mlakom vodom i nekom sapunicom.

Nije zgoreg povesti malo racuna o hrani pred termin, nesto laganije od cega se lakse prazni i prirodno.

(odgovor članu vonavoj)
  Direktna veza do poruke: 620
1.11.2011 14:14:22   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: madre

meni dr u Domu zdravlja kaze da ne valja na UZ cesto,ja sam bila kad sam saznala da sam trudna, 10.oktobra..

glupost! ja sam do 5. meseca na uz isla skoro svaki drugi dan,

slazem se sa madre! mene svakog meseca samo na uz pregleda, tak sad pred kraj me je pregledala 2 puta rucno.

(odgovor članu madre)
  Direktna veza do poruke: 621
1.11.2011 14:54:27   
vonavoj
uh,malimisu,kod nas je ta prostorija,tj,wc zajedno sa sobom za pripremu,i ako tamo neko lezi sve se cuje...
a ja u wc ne idem nigde,npr,odem u goste 5 dana,nema sanse da idem na veliku nuzduuser posted image user posted image
ali se nadam da ce klistir sam odraditi svoje,i cu morati da se opustim,za moje dobro,a i da zapusim usi da ni sama ne cujem zvuke,da se ne bih postidela user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 622
1.11.2011 14:58:40   
Anoniman
Von, pa i ovde je, ima dva lezaja. Ali neces ti nista raditi sto nece i cimerka user posted image

(odgovor članu vonavoj)
  Direktna veza do poruke: 623
1.11.2011 15:04:29   
lesica
Ajte zene,klistir odradi svoje a uostalom,kad dodje dan D vise nista nije bitno-stid i stegnutost se prosto izgubeuser posted image Bice to sve super user posted image

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 624
1.11.2011 15:14:47   
maslackic
hristinice,do Dr Aleksandre Mladenovic nije jednostavno doci,stalno je na nekim seminarima ... ja sam bila u njenoj privatnoj ordinaciji u kojoj radi sa DR Gocom Obradovic,i sada mi trudnocu vodi Obradovicka,

Ako hoces mogu ti poslati br tel Mladenovickine sekretarice na PP...

"Sundjer Bobe, nista te ne cujem previse je mracno !"

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 625
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Krvarenje u drugom i trećem tromesečju tru...
Pročitajte koji su najčešći razlozi zbog kojih u drugom i trećem tromesečju dolazi do krvarenja u trudnoći.
Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here