hoodi
|
Pozdrav, evo konacno sam se malo oporavila, pa da vam javim kako je proslo... Porodjaj je super prosao! Kada je fenomeeenalnaaa! Porodio me dr. Mitrovic i bio je skroz ok. Nazalost, ipak sam morala na indukciju, al sve se brzo zavrsilo, u 15h sisla u porodiliste(sa odeljenja - koje je uizasno, ali je osoblje super), u 15 i 30 usla u kadu - oko 4 prsta otvorena, nista do tada nije bolelo, psiha je cudo,posto sam jako prizeljkivala kontrakcije, radovala sam se svakom bolu i smejala kada zaboli. Zaista sve polazi iz glave, posle u kadi kada su krenuli bolovi i u jednom trenutku babica ne moze da ocita otkucaje srca bebe ide po doktora - istog trenutka ja zaboravljam na bolove...malo posle 16h dolazi mm slikamo se i on mi zavidi kako uzivam u bebi roze kadi Posle krece sve jace da deluje indukcija..... Ono sto je meni najvise prijalo je cuceci polozaj, tako da je priroda sve sama uradila, mislim da bih poludela da sam morala da lezim, vrtela sam se po kadi i disala, disala... topla voda masira ledja i relaksira u pauzama kontrakcija... kasnije te naravno sve nervira, al bitno je skoncentrisati se na pravilno disanje i tada je bol manji... takodje mokar peskir na usta i muzeva ruka puno znace...Ja sam imala srecu da se doktor negde zadrzao i kada me je pozvao da izadjem napolje (treba da se izadje na sto sa 8 prstiju), ja sam bila vec potpuno dilatirana i samo je rekao - gotovo, poradjas se! U 18 h je izasla beba - lep i dugacak decak! Na naponima se nisam bas pokazala, totalno sam se pogubila i morali su malo da me secnu, al bilo je njih bar 5-6 oko mene i svi me drzali i pomagali, babica Ivana odlicna i Slavujka koja mi je gurnula stomak da beba izadje i naravno mm koji mi je drazao ledja da bih bolje napinjala.... Doktor se zezao sve vreme da ce sam da izvuce bebu ako ja necu....posle me pri usivanju takodje zagovarao i grdio u sali, ali zaista je bio strpljiv svaka mu cast, to vece mi je bilo sve divno... euforija me drzala do jutra, visila sam na telefonu da bih zaboravila na bolova... na bebi friendly mi se pridruzila cimerka koja se odmah posle mene porodila, bila takodje u kadi, al je ona bolje disala (cula sam je dok sam 2h lezala posle por. - ona je bila na vezbama na Zvezdari - to preporucujem), samo je ona na 8 prstiju izasla napolje pa se tu malo namucila... Isto je Mitrovic porodio.... Sto se tice ostalih doktora Luzajic me pregledao prethodni dan, on je veeeliki strucnjak, al ja ga ne bih nikom preporucila jer je jako uobrazen, izrazava se na latinskom i skrt na recima. S. Djurovic radi samo sa svojim pacijentima-tarifa oko 500 e, sa njima je fernomenalna. Kisljevic takodje super sa svojim pacijentima, ovako ne znam... Za mene tek posle dolaze prioblemi sa grudima, posto sam imala previse mleka, bol pri izmlazanju i masiranju (od ped. sestara) mi je bio gori od porodjaja!!! Osoblje na b.f. je skroz ok, mada ocekuju da im nesto tutnes (bar cokolade i tome slicno). Ja sam imala problema samo sa jednom ped.sestrom Dragicom ,koja je nesto poludela i maltretirala i mene i bebu, al prema ostalima je bila ok, samo ne ljubazna. Ne zelim da se secam tog dana-preplakala sam ga....Buba na zalost ima, al nije mnogo strasno, samo drzati stvari gore. Kupatilo staro, al nikada nije guzva i relativno cisto. Mali br. zena na b.f pa ti je neko od osoblja uvek dostupan i svi te zapamte. Samo nikada ne treba uzimati zdravo za gotovo savete koje ti daju! Vec sve proveriti, posto pogotovu za grudi sve je individualno i olako dati saveti prvorotku mogu totalno da zbune i naprave haos. Ja sam se srecom izvukla bez mastitisa, al pukom srecom da se pojavila jedna sestra Fila i postarala se da mi razbije ploce do jutra.... Posle kuci sam imala neku p. sestu koja mi je pomogla i evo tek posle 20 dana sam bez temperature i prevelikih bolova u dojkama... Srecno i pitajte ako sam nesto zaboravila!
|