Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 31.5.2010 9:47:46
|
|
|
|
LillyT
|
I moja je pocela da trazi na dva sata, sisa 10 min i to je to. Medjutim, stvarno je postena, nece da drzi sisu u ustima ako ne sisa, ostavi je i okrene glavu ili jednostavno prestane i ceka da je izvadim. Cini mi se da ok napreduje, ali stalno citam o tome kako moraju bebe da imaju red, a mi smo ovde kao raspustena banda
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 31.5.2010 9:51:33
|
|
|
|
micketta
|
IZVORNA PORUKA: LillyT stvarno je postena, nece da drzi sisu u ustima ako ne sisa joj, izvini, meni ovo smesno
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 31.5.2010 9:52:28
|
|
|
|
LillyT
|
pa nije zakeralo da ucenjuje, nego posteno izbaci napolje (to je citat mm-a)
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 31.5.2010 9:59:58
|
|
|
|
mejra81
|
IZVORNA PORUKA: LillyT I moja je pocela da trazi na dva sata, sisa 10 min i to je to. Medjutim, stvarno je postena, nece da drzi sisu u ustima ako ne sisa, ostavi je i okrene glavu ili jednostavno prestane i ceka da je izvadim. Cini mi se da ok napreduje, ali stalno citam o tome kako moraju bebe da imaju red, a mi smo ovde kao raspustena banda Lilly,ne opterecuj se sa "redom" Jos ste mali za red... Polako,sama ce ona poceti da pravi red kad dodje vreme za to,ako ne,ti ces joj malo pomoci...
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 31.5.2010 10:01:42
|
|
|
|
*Alexx*
|
Tipovi roditeljstva su različiti. Ako i roditeljima i bebama odgovara da "nemaju red" (šta god to značilo ), onda je to sasvim u redu. Nekome odgovara da sve bude pod konac, nekome ne. Bar je to moje mišljenje, a i dosta sam čitala o tome. Meni je bitno kad jede i spava, tu se apsolutno trudim da ima neki red (mada ga nije uvek lako uspostaviti).
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 31.5.2010 12:11:57
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: LillyT I moja je pocela da trazi na dva sata, sisa 10 min i to je to. Medjutim, stvarno je postena, nece da drzi sisu u ustima ako ne sisa, ostavi je i okrene glavu ili jednostavno prestane i ceka da je izvadim. Cini mi se da ok napreduje, ali stalno citam o tome kako moraju bebe da imaju red, a mi smo ovde kao raspustena banda ne brini..i moja beba radi kad hoce i sta hoce. mala mi jeda joj ja diktiram kad ce preko dana da spava..
|
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 1.6.2010 0:00:58
|
|
|
|
Modessty
|
Ma Oti nemoj da brineš. Pa i moj dečko se sad igra sa sisom, a nekad i češće traži da sisa nego u početku. Probaj da malo dojiš bez silikonske bradavice. Malo po malo i počeće da sisa bez nje. Ja sam žene fenomen koji je uspeo da smanji dohranu i uvede više sisanja. Dohrana nam dodje samo kao dopuna kad baš osetim da treba.
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 1.6.2010 0:03:45
|
|
|
|
Modessty
|
IZVORNA PORUKA: Alexx RR Tipovi roditeljstva su različiti. Ako i roditeljima i bebama odgovara da "nemaju red" (šta god to značilo ), onda je to sasvim u redu. Nekome odgovara da sve bude pod konac, nekome ne. Bar je to moje mišljenje, a i dosta sam čitala o tome. Meni je bitno kad jede i spava, tu se apsolutno trudim da ima neki red (mada ga nije uvek lako uspostaviti). Slažem se sa Alexx. Ja sam se u početku mnogo bila opteretila time da beba treba da ima neki red, tj. tačno vreme kad će da spava, da se kupa da sisa... U stvari opteretili me drugi. A to nije dobro. Treba svaka majka da nadje neki svoj "red" sa bebom. Pa nisu nam deca roboti pa da rade sve tačno u minut! Ako spava u vreme kad bi trebalo da se kupa, naravno da ga neću buditi. Neka se naspava dete a za kupanje ćemo lako naći vremena.
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 1.6.2010 9:47:28
|
|
|
|
Grejs
|
Rodjen sa 2470gr I mesec 4000gr II mesec 5150gr
|
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 1.6.2010 15:48:23
|
|
|
|
anajid
|
Mi smo danas bili na kontroli,Andrija je dobio samo 550 gr ,a narastao 6 cm!Za period od mesec i po! Pedijatar kaze da je to u redu i da puno ide u duzinu,ali meni to nekako malo Sta vi mislite,da napomenem da samo sisa!
|
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 1.6.2010 17:21:37
|
|
|
|
simke
|
IZVORNA PORUKA: anajid Mi smo danas bili na kontroli,Andrija je dobio samo 550 gr ,a narastao 6 cm!Za period od mesec i po! Pedijatar kaze da je to u redu i da puno ide u duzinu,ali meni to nekako malo Sta vi mislite,da napomenem da samo sisa! To je super Dobio je malo kila,ali je dosta narastao Bebe naizmenično rastu i dobijaju na težini,tako da kad dobije u cm,ne dobija puno na kg i obrnuto
|
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 2.6.2010 9:19:08
|
|
|
|
mejvis
|
Jakša je na rodjenju imao 3700g i 53cm Sa mesec dana na kontroli 5100g A juče po mojim merenjima 5500g Na kontroli nam je pedijatar rekao da je mnogo dobio i da mu dajem na 3h da sisa i to 10min jednu dojkum 10 min drugu! Nemam nameru to da radim! A i ne mogu jer je on jako nervozan kada je gladan i neutešno plače! Oti, i meni Jakša danju često traži na 1h ili 2h da jede i uvek mu dam ali često se brzo uspava na sisi pa ga onda štipkam za obraze i prebacujem na drugu dojku pa se razbudi.... Kada je budan na dojci uvek vredno sisa, ne igra se..... Možda da joj daš na flašicu tvoje mleko ako nema snage da izvuče....ne znam! Ja mu dajem na flašicu ono što izmuzem ujtru kada uveče nemam dosta... i nije mi se navukao na flašicu...sada kažu da se neke bebe navuku!
|
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 2.6.2010 10:09:31
|
|
|
|
LillyT
|
Mejvis, kako to dr misli da je to puno?!? Ok, ako je na adaptiranom, ali ako samo sisa Meni je Lara za 5 nedelja dobila 1.5kg i dr je bila odusevljena (samo sisanje), a Lara je sisala na po 3 sata, a nocu je znala da odrapi i po 5 sati. Ispasce mi jos beba debela
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 2.6.2010 10:21:43
|
|
|
|
micketta
|
IZVORNA PORUKA: mejvis Na kontroli nam je pedijatar rekao da je mnogo dobio i da mu dajem na 3h da sisa i to 10min jednu dojkum 10 min drugu! i moju drugaricu pedijatar izgrdio jer je beba za mesec dana dobila kilo i po, a ona jos ludja pa mu rekla 'izvinite'
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 2.6.2010 10:21:58
|
|
|
|
mejvis
|
I ja sam bila u čudu....baš sam bila ponosna kada sam videla kako je lepo napredovao a ona tako! Kaže 700-800 gr mesečno je optimalno! Tako će sa 12 meseci imati oko 12 kg što je idealno.... I Jakša samo sisa a noću isto 4-5h spava....danju ume na 2h da traži...raste dete! I pedijatri različito misle a i deca su različita....tako da ne uzbudjujem se!
|
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 2.6.2010 14:07:44
|
|
|
|
*Alexx*
|
Andrej sa 9 meseci: 9350g težina 74cm dužina 46cm obim glave
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 2.6.2010 23:54:40
|
|
|
|
lothroniell
|
Mi bili danas u savetovalistu, napredovali smo 1200g i porasli 4 cm!
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 3.6.2010 0:02:39
|
|
|
|
MERYEN
|
Jovan 4 meseca 8000gr 64cm 6 meseci 9000gr 72cm 8 meseci 10200gr 9 meseci 11350gr 12 meseci 11700gr 18 meseci 13500gr 89cm
|
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 3.6.2010 0:03:35
|
|
|
|
Mishica 77
|
Jeeeeee, Lothi! Bravo mamice! Bravo za Miloša!
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 3.6.2010 0:17:31
|
|
|
|
lothroniell
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 3.6.2010 0:26:10
|
|
|
|
Jeca*
|
IZVORNA PORUKA: MERYEN Jovan 4 meseca 8000gr 64cm 6 meseci 9000gr 72cm 8 meseci 10200gr 9 meseci 11350gr 12 meseci 11700gr 18 meseci 13500gr 89cm moje, pupupu
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 3.6.2010 9:39:29
|
|
|
|
prase
|
IZVORNA PORUKA: MERYEN Jovan 4 meseca 8000gr 64cm 6 meseci 9000gr 72cm 8 meseci 10200gr 9 meseci 11350gr 12 meseci 11700gr 18 meseci 13500gr 89cm Hej, od kada te nema... za tvog velikog decka - opet rame uz rame sa onom mojom gromadicom od deteta
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 3.6.2010 11:33:03
|
|
|
|
Trcosava
|
IZVORNA PORUKA: Trcosava Rođeni sa 3.200, dugačka 54 Otpušteni sa 3.050 1. mesec: 3860 gr, dzgački 55cm 3. mesec - 6050 gr, dugačka 61 5. mesec - 7415 gr, dugačka 67 cm 6,5 meseci - 8000 gr, dugačka 71 cm
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 3.6.2010 11:57:02
|
|
|
|
Unica
|
mi sad sa kontrole. 5800g i 56cm. debelguza se ugojila za 4 nedelje 1730g i nama niko nista nije rekao da puno jedemo, stavise Dr se uvek obraduje. mada je Una sama od juce pocela da jede na 3h. odjednom, bez najave
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 3.6.2010 12:23:11
|
|
|
|
Unica
|
IZVORNA PORUKA: Unica mi sad sa kontrole. 5800g i 56cm. debelguza se ugojila za 4 nedelje 1730g i nama niko nista nije rekao da puno jedemo, stavise Dr se uvek obraduje. mada je Una sama od juce pocela da jede na 3h. odjednom, bez najave greska. dobila je 1530g.
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Kako roditelji mogu da znaju da je njihova...Pa, tako što vide da njihova beba odobrava ono što roditelji rade i/ili proizvode koje roditelji biraju za njih.
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?