Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 19.5.2010 17:52:07
|
|
|
|
izabella7
|
Mi sa druge kontrole,primio prve vakcine i narastao 5 cm i 1100gr 19.03.2010. 3260gr i 50 cm na rodjenju 19.04.2010. 4510gr i 55 cm obim glave 37,5cm l mjesec 19.05.2010. 5620gr i 60 cm obim glave 39cm ll mjesec
|
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 19.5.2010 23:22:18
|
|
|
|
gagana83
|
Una-8 meseci i 8 dana 7760g Za mesec dana je dobila 660g
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 20.5.2010 0:12:08
|
|
|
|
AtenA
|
Auu... Nives sutra puni 4 meseca pa cu ujutru da je merim,a ima preko 8kg sigurno jer je sa 3,5 imala 7900g joj debeljuca
|
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 20.5.2010 0:15:07
|
|
|
|
gagana83
|
Ma nek ti je ona ziva i zdrava,samo neka papa lepo,bolje sto je tako Nemoj da je uporedjujes sa mojom Unom,ona je od rodjenja slaba na jelu
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 20.5.2010 0:30:02
|
|
|
|
AtenA
|
pa dr kaže da nije debela,nego krupna (valjda to ne kaže da bi me utesila) posto je i dugacka,sa 3,5 je bila 66cm
|
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 20.5.2010 10:57:20
|
|
|
|
AtenA
|
evo merili smo se 4 meseca i 70cm i 8kg(verovatno je prošli put nisu lepo izmerili)
|
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 21.5.2010 11:01:15
|
|
|
|
engimengi
|
Kontrola sa 3 meseca: Danilo 5270/59 Filip 4800/59
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 21.5.2010 15:28:35
|
|
|
|
lanajelena
|
izasao iz bolnice 3300/52 prva kontrola 4350/54
< Poruku je uredio lanajelena -- 21.5.2010 15:30:52 >
|
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 21.5.2010 16:21:00
|
|
|
|
Mishica 77
|
Mi pre tri dana bili na vakcini i kontroli. Imali smo 2 meseca i 9 dana. 5600g i 62cm. Za mesec dana dobili smo 920g i 6cm. Od rođenja ukupno 2380g i 12cm. Ljubi je mama. Baš mi nekako brzo raste.
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 21.5.2010 16:26:02
|
|
|
|
Anoniman
|
Suuuuper Mishice! Kako mi je nešto proletelo tih vaših 2 meseca.
|
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 21.5.2010 16:35:28
|
|
|
|
Mishica 77
|
Tasho, Tashke Da znas da jeste i meni! Zato me i ima malo na RR. Po ceo dan blenem u nju i gledam kako raste. Da nešto ne propustim... Bukvalno svaki dan nešto novo. Pa znaš i sama kako je to.
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 22.5.2010 0:00:14
|
|
|
|
sneza24
|
David sa nepunih 9 meseci ima 8490 g i 74 cm.
|
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 25.5.2010 19:24:40
|
|
|
|
Anoniman
|
zene, imam li ja razloga za brigu? teodora je prvi mesec napredovala 1020g drugi mesec samo 500g ..lekar kaze da je to ok obzirom na upalu uha i kasalj i sline. ali posle 10 dana je opet izmerimo (danas) i na kraju cele price: za mesec i 10 dana samo 600 g... dr kaze da ne brinem. ono sto mene interesuje je kako bolest moze da utice ako ja vidim da ona zadnjih 10 dana sasvim lepo jede i lepo spava.. slabije je jela samo onih 7,8 dana kad je bas bila bolesna... da li je moguce da mleko nije ok (posto gA imam dovoljno)
|
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 25.5.2010 19:46:30
|
|
|
|
Mishica 77
|
OTIce, mislim da nemaš šta da se brineš. Ako ona lepo jede i normalno funkcioniše, sigurno je sve ok. Dr ti je to rekao verovatno i misleći na taj period kada je slinavila, a za tako malu bebišu period od 7,8 dana je puuunoooo. A koliko je normalno da se dobije u drugom mesecu? Ja sam negde pročitala da majčino mleko ne može da bude "slabo" već može samo da ga nema dovoljno. Ne znam šta kažu iskusnije mame.
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 30.5.2010 19:08:37
|
|
|
|
buhla
|
ja sam danas merila Pavla (prvo ja stala na vagu sama, pa posle sa njim) i razlika je 5.200 gr u prevodu za 20 dana se ugojio 1.200 gr (mozda malo manje 200-300 gr dok se oduzme pelena)
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 30.5.2010 19:12:54
|
|
|
|
simke
|
|
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 30.5.2010 19:16:19
|
|
|
|
Mishica 77
|
IZVORNA PORUKA: buhla ja sam danas merila Pavla (prvo ja stala na vagu sama, pa posle sa njim) i razlika je 5.200 gr u prevodu za 20 dana se ugojio 1.200 gr (mozda malo manje 200-300 gr dok se oduzme pelena) Bravo Buhlice! Bravo za Pavla! malo.
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 30.5.2010 19:20:17
|
|
|
|
buhla
|
on to da nadoknadi sto se onako malo ugojio u prvih mesec dana (500gr)... i svi kazu da se bas vidi da se ugojio tezimo ka tome da dobijemo krofnice, da moze da se se stipa
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 30.5.2010 19:27:27
|
|
|
|
simke
|
OTI ja tek sad videh ovo Elem,nemoj da brineš,bebe malo rastu u dužinu,a malo u širinu i to naizmenično Da li je Tea za to vreme dobila koji cm? Pedijatar bi ti rekao da je nešto alarmantno...opusti se i uživaj sa bubicom majom
|
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 30.5.2010 19:40:32
|
|
|
|
Mishica 77
|
IZVORNA PORUKA: buhla on to da nadoknadi sto se onako malo ugojio u prvih mesec dana (500gr)... i svi kazu da se bas vidi da se ugojio tezimo ka tome da dobijemo krofnice, da moze da se se stipa Joj, krofnice.
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 30.5.2010 19:41:39
|
|
|
|
simke
|
|
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 30.5.2010 20:21:59
|
|
|
|
Modessty
|
Mi baš rastemo za 20 dana dodali smo 900gr pa tako sa nepuna 4 meseca imamo 6kg, a dugački smo oko 63cm (na rodjenju 3150g 51cm) Kako je prvog meseca dodao samo 200g sad smo ekstra super veliki!
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 30.5.2010 20:30:13
|
|
|
|
Anoniman
|
mod, buhla devojke, molim za pomoc. tea trazi da sisa na tacno dva sata uzme sisu, sisa neko vreme a onda prestane i onako...igra se. kad izvadim dojku ona place a kad vratim opet se igra. moja svekrva kaze da moje mleko mozda nije hranljivo (o tome cu u istresanju negativne energije ) a moja mama da mozda nemam dovoljno mleka (kad tea zavrsi, ja mogu jos pumpicom da izvadim, tako da mislim da nije to...a drugo, posto dojim na vestacku bradavicu jos uvek u bradavici uvek ima mleka...) sve me to brine zbog tog trazenja na DVA SATA i onog gore sto sam pisala IZVORNA PORUKA: OTI zene, imam li ja razloga za brigu? teodora je prvi mesec napredovala 1020g drugi mesec samo 500g ..lekar kaze da je to ok obzirom na upalu uha i kasalj i sline. ali posle 10 dana je opet izmerimo (danas) i na kraju cele price: za mesec i 10 dana samo 600 g... dr kaze da ne brinem. ono sto mene interesuje je kako bolest moze da utice ako ja vidim da ona zadnjih 10 dana sasvim lepo jede i lepo spava.. slabije je jela samo onih 7,8 dana kad je bas bila bolesna... da li je moguce da mleko nije ok (posto gA imam dovoljno)
|
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 30.5.2010 20:39:59
|
|
|
|
buhla
|
i meni Pavle trazi na dva sata da jede! nekad mi se cini da ne pojede bas koliko inace jede pa mi deluje i logicno sto onda cesce trazi. neko mi rece da je to onaj skok u razvoju i da je normalno! oti
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 30.5.2010 20:43:22
|
|
|
|
Dora
|
Draga, najgori su saveti svih redom, tipa mame, svekrve, tetke, komšinice... Ono što ti dok. kaže ti uzmi za ozbiljno a i o tome razmisli, idi logikom i instiktom. nemoj da dohranjuješ ako ne moraš, ja ne verujem u "slabo mleko" jer po prospektima svetske organizacije za dojenje ili kako li se već zove, mleko ne može da bude slabo. Ako je ona zadovoljna i ako ne plače stalno, ako ne vuče mleko pa onda u vrisku, ako joj je kaka normalna i normalno spava, nemaš brige. Ona je zbog nosa možda teže sikila i izgubila na težini, pa kad uzmeš da je to trebalo nadoknaditi, dođeš do cifre od pola kile koja je ok, ako je 700-800 gr. prihvatljivo za zdravu bebu. Moja Sara se tako igra sa sisom, kad hoće da zaspe ona traži sisu, ne sisa nego je samo žvaće ili drži u ustima a cuclu neće ja imam muku jer kad mi tako zaspe na sisi ona spava dok god je držim, čim je spustim u krevetić počne da vrišti i onako zeva ko da je gladna. A nije.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Kako roditelji mogu da znaju da je njihova...Pa, tako što vide da njihova beba odobrava ono što roditelji rade i/ili proizvode koje roditelji biraju za njih.
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?