RE: Ogrlica od ćilibara (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba

Poruka

PoisonEve -> RE: Ogrlica od ćilibara (19.4.2012 19:44:57)

E pa ja sam tek danas oprala ali do tad je vec bilo zaslo sunce[sm=smiley13.gif]
Sutra cu jos jednom to da uradim i stavicu u brus[sm=smiley1.gif]

vonavoj -> RE: Ogrlica od ćilibara (19.4.2012 22:18:06)

ajde i ja cu moju oprati,da ne budem "nemajka"[sm=smiley36.gif]

Anoniman -> RE: Ogrlica od ćilibara (19.4.2012 22:21:05)

Bas sam danas bila sa devojkom koja se bavi kamenjem. Najbolje je blago sunce, npr jutarnje. Ona cak kaze da sunca ima i ako ga mi ne vidimo kao suncan dan, jednostavno, prirodna svetlost, sta je to nego sunce? Tako da, nemoj mnogo da se opterecujes svime time. Kad ste u setnji, izbaci je preko duksica, i gotovo. Poenta prvog pranja je spiranje tudje energije sa kamenja, koja se prenosi bilo kojim dodirom. Kamenje je licna stvar i treba da poseduje samo energiju vlasnika. Ono izvlaci iz organizma razne stvari, zavisi koji kamen je u pitanju, i vremenom se trosi, zato se preporucuje pranje i punjenje na otprilike 2 nedelje.

Sanchy -> RE: Ogrlica od ćilibara (24.4.2012 15:04:20)

Da li ima da se kupi i gde narukvica od cilibara?Moja bratanica ima narukvicu ali kupljenu u C.G.,pa predpostavljam da ima i kod nas?

Olga75 -> RE: Ogrlica od ćilibara (24.4.2012 15:06:59)

Sanchy , meni je bas svejedno ali sacekaj da se porodis i da krenu zubi , mozda beba ni ne primeti , kod nas je bilo skoro pa tako , osim balavljenja i blagog proliva zube nismo ni osetili
i daa
verovatno tamo gde ima tih ogrlica ima i narukvica

Anoniman -> RE: Ogrlica od ćilibara (24.4.2012 15:09:48)

Nađi nekoga ko se bavi tim kamenjem i neka ti napravi. Ja sam sebi pravila narukvicu ćilibara i još nekog kamenja nedavno. Samo, bebi kada krenu zubi, ona je u oralnoj fazi, i tada su rukice stalno u ustima, te preti da će i narukvica biti u ustima, ja bih se plašila da je ne pregrize. Pre bih je stavila oko nogice, ispod čarape. 

Sanchy -> RE: Ogrlica od ćilibara (24.4.2012 15:22:58)

Snajka i brat su joj kupili odmah ali zbog ekcema ,u C.G .je koriste odmah od rodjenja nije samo za zube...ja se stvarno ne razumem ali s obzirom da oni tako htela sam i ja to odmah po rodjenju da narucim,smatram da je narukvica prakticnija samo to..oko nogice joj drze crvenu brojanicu[sm=smiley1.gif]...nece da pregrize ona je bas oko ruke i visoko je na rucici mislim ne pomera se ...a ja se za ogrlicu plasim da se ne ugusi sa njom ...

Olga75 -> RE: Ogrlica od ćilibara (24.4.2012 15:29:25)

mozda je u CG jeftinija , neka ti naruce oni i posalju ili donesu kad dodju na babine [sm=smiley1.gif]

Sanchy -> RE: Ogrlica od ćilibara (24.4.2012 15:35:05)

Moze i tako..nego ne volim nikog da obavezujem ,onda oni nece hteti da naplate pa treba da se cimam oko togo...mislila sam da znate gde to ima u Bg da se kupi ..ta i ta adresa,toliko para...ako neko zna neka mi posalje pp ako nece ovako...

Olga75 -> RE: Ogrlica od ćilibara (24.4.2012 15:38:28)

izguglaj , ima puno tih distributera pa ces sigurno naci nekoga

PoisonEve -> RE: Ogrlica od ćilibara (24.4.2012 16:46:23)

Ja ne vidim nikakav pomak na bolje od ogrlice[sm=smiley13.gif]

Anoniman -> RE: Ogrlica od ćilibara (24.4.2012 16:48:52)

mi ne balavimo vise, cini mi se da i da je manje nervozna.

lanica82 -> RE: Ogrlica od ćilibara (26.4.2012 16:53:19)

IZVORNA PORUKA: Sanchy

Moze i tako..nego ne volim nikog da obavezujem ,onda oni nece hteti da naplate pa treba da se cimam oko togo...mislila sam da znate gde to ima u Bg da se kupi ..ta i ta adresa,toliko para...ako neko zna neka mi posalje pp ako nece ovako...

Ja je nemam još, ne znam da li da je kupujem, ne znam ni koliko je kod nas a rođaka mi reče da joj je muž u Nemačkoj kupio za 7evra, stalno ide pa možda i ja rešim da mi donese. Ako imaš nekog tamo eto najboljeg rešenja!

vonavoj -> RE: Ogrlica od ćilibara (26.4.2012 22:34:17)

IZVORNA PORUKA: Unina mama

mi ne balavimo vise, cini mi se da i da je manje nervozna.

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] i moja!

Anoniman -> RE: Ogrlica od ćilibara (26.4.2012 22:39:34)

imam jedno pitanje: jel znate koliko dugo ima rok trajanja, ako ga ima, ova ogrlica?
Imam jednu koja je stara nekih tri ipo godina, pa bih je dala sestri ako jos vazi?

Anoniman -> RE: Ogrlica od ćilibara (26.4.2012 22:40:19)

IZVORNA PORUKA: Sanchy

Snajka i brat su joj kupili odmah ali zbog ekcema

Ti si prva koja je iznela ovu info na forumu sem mene koja sam pisala da mislim da se Marku ekcem dosta smirio od kada nosi ogrlicu.
Jeste, ogrlicu smo stavili nakon bolnice u kojoj su ga nakrkali sa kortiko i antibioticima, i jeste, lekovi su ga popravili, ali ja smatram da je ogrlica dosta doprinela održavanju takvog stanja.
Iako je imao do sada 5 bronhitisa, smatram da bi ih imao bar 10 da ne nosi ćilibar.

viking -> RE: Ogrlica od ćilibara (22.6.2012 20:17:29)

E sad je bilo na televiziji, ako potopite cilibar u ciniju sa vodom u koju ste sipali dve kasisce soli a on potone, onda nije pravi. Ako je pravi, ostace da pluta.

cockic -> RE: Ogrlica od ćilibara (10.7.2012 18:08:51)

evo mm uze ogrlicu u aksi i pise da je prirodan cilibar i da se pere samo u vodi a da se ne izlaze direktnoj suncevoj svetlosti jer na taj nacin postaje lomljiv?

sad cu da ga operem i stavim napolje i onda joj kasnije stavljam,javljam kako deluje jer je zubi unistise.

Anoniman -> RE: Ogrlica od ćilibara (11.7.2012 9:35:36)

Mi smo napokon skinuli ćilibar pre 3 nedelje. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

cockic -> RE: Ogrlica od ćilibara (27.7.2012 14:34:31)

ja njoj cesce perem jer je zaliva mlekom i kasicama [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]sve mislim da nema pravi efekat kad je opere sa vestackim mlekom [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
tako da ispada da je ja cesto perem ali samo pod vodu je stavima par minuta i  onda na sunce mada ne znam koliko neko kaze pola sta neko sat vremena?

pocahontas -> RE: Ogrlica od ćilibara (24.3.2013 22:44:07)

meni je mama pre par godina iz rusije donela ogrlicu od baltickog cilibara, nikad je nisam nosila pa sam mislila da stavim bebi oko nogice, ispod carape, da eventualno ublazi bolove zbog zuba, pa me zanima sta mislite da li je to ok, imajuci u vidu da je ogrlica kao za odrasle, malo je duza nego ona za bebe, ali ja bih joj dva puta obavila oko noge i preko carapa, kontam da ne moze da skodi...

Bebilina -> RE: Ogrlica od ćilibara (25.3.2013 0:11:29)

Pocahontas jel ti beba stavlja nozice u usta? Ja sam razmisljala da uzmem sinu narukviccu da nosi oko clanka, ali sam odustala jer on sve trpa u usta, ukljucujuci i stopala. Carape mu na nogama potraju par minuta i toliko... Narukvicu bi vukao dok joj ne dodje glave, tako je uporan da ne bih smela da rizikujem. [sm=smiley1.gif]
E jedne noci sam mu ogrlicu dvaput obmotala oko clanka pa preko obukla pizamicu sa stopama i kopcanjem izmedju nogu. ST agod da je radio ujutru je ogrlica bila na dnu vrece za spavanje, neotvorena... Kako je uspeo da je izbaci van pizame nemam pojma...
Takodje mozda da tu tvoju skratis, na 31-33cm pa da je nosi oko vrata, ali samo u slucaju da je pojedinacno cvorovana posle svakog kamencica i napravljena tako da pri potezanju puca tacno iza kopce. Nasa je navodno takva (nisam isprobala [sm=smiley1.gif]) al obzirom da je ne skidamo nikada, ni za kupanje i plivanje, samo bih takvu smela da mu stavim.
On je jednom svoju ogrlicu nasao, verovatno slucajno, uhvatio i probao da povuce do usta. To mu naravno nije upalilo, odvukla sam mu paznju i nisam ga opet videla da je dira. Verovatno slucajnost da mu se rucica zakacila ili sta. [sm=smiley1.gif]

pocahontas -> RE: Ogrlica od ćilibara (25.3.2013 0:36:04)

moja ne vadi noge iz usta :D ali retko uspe da skine carapu, zato sam i mislila da to lepo namestim ispod carape pa da vidimo kako ce ici...htela sam zapravo da vidim da li ce joj ogrlica uopste pomoci, ako vidim rezultat onda cu joj kupiti ovu za bebe..unapred se nadam da ce imati efekta jer mi se cini da je bas muce zubici...:(

sneza24 -> RE: Ogrlica od ćilibara (25.3.2013 9:19:30)

Pocahontas ja bih na tvom mestu pokušala sa tom ogrlicom koju imaš.

emicaa -> RE: Ogrlica od ćilibara (3.4.2014 10:10:10)

treba li se ogrlica skidati nocu,ja sam do sad skidala,nesto me strah,a inace koristi vec sedmicu ali nisam primjetila da nesto pomaze,i dalje joj se cijedi iz usta i zvace sve sto stigne...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>