RE: Kakav automobil izabrati??? (Puna verzija)

Forum >> [Zajednica RR] >> Razgovori … o svemu i svačemu

Poruka

isidora88 -> RE: Kakav automobil izabrati??? (21.9.2013 20:00:58)

ova opel astra je ja mislim izasla 2005, mi bi uzeli 2-3 god. star auto, do 5 max.

minnica -> RE: Kakav automobil izabrati??? (21.9.2013 21:04:01)

Naravno, ne isplati se uzeti stariji. Mi je imamo već 3-4 godine, a uskoro ćemo je verovatno menjatizbog prostora, a i godina.

ivaMark -> RE: Kakav automobil izabrati??? (22.9.2013 10:55:25)

Isidora, imas na mojagaraza.rs iskustva ljudi koji poseduju te automobile, inace i nas kupovina auta ocekuje ovih dana [sm=smiley1.gif]

isidora88 -> RE: Kakav automobil izabrati??? (22.9.2013 11:11:23)

ivamark sta vi planirate da uzimate?
meni samo frka da li cemo dobiti kredit jer je mm bio zirant,a taj debil nije na vreme otplacivao i mi smo otplatili ceo kredit[sm=hudicek1.gif]
nadam se pozitivnom ishodu[sm=smiley1.gif]

ivaMark -> RE: Kakav automobil izabrati??? (22.9.2013 11:16:08)

meni samo frka da li cemo dobiti kredit jer je mm bio zirant,a taj debil nije na vreme otplacivao i mi smo otplatili ceo kredit
uh breee [sm=smiley13.gif]

Nemam pojma nista jos, samo znam da cemo malo stariju varijantu od vase [sm=smiley1.gif] placamo kesom, prodali smo mog Mondea i sada mm da proda njegovog golfa2, mozda uskoce jos neke parice sto ne bi bilo lose [sm=smiley36.gif], u opticaju su: polo, fiesta, corsa, i logan... baaaar 2004.god, jer je mondeo bio 2001. pa kaoo malo da se podmladimo. A nervirao nas je opasno, non stop neki sitno kvarovi, jos smo imali plin, pa i sa njim problemcici i tako.

Evo ga nas bivsi [sm=smiley36.gif] malo je mutnjikava slika

[img]http://www4.slikomat.com/13/0922/ttm-IMAG06.jpg[/img]

isidora88 -> RE: Kakav automobil izabrati??? (22.9.2013 16:54:29)

mm je hteo reno lagunu, ali ja nema sanse da vozim toliki auto, vozila sam maminu fiat bravu, meni je to ogromno[sm=smiley14.gif]
mm je odlucio da ja izaberem po svom izboru sta hocu, samo kaze da nije zenska boja[sm=smiley36.gif]

viking -> RE: Kakav automobil izabrati??? (22.9.2013 17:05:34)

Kad birate, vodite računa i posle o održavanju, cenama, dostupnosti rezervnih delova i servisa. Čak iako dobijete auto za dobru cenu, proverite koliko košta održavanje.
Na primer, mm i ja smo tokom leta servisirali oba automobila, za njegov auto godišnji servis 16.000 din a za moj 72.000 din.

lanajelena -> RE: Kakav automobil izabrati??? (10.10.2013 10:11:55)

Vik koji ti to auto vozis [sm=smiley29.gif]...Dunjice jel stigao auto?...mene zanima ima li ovde nekog ko ima automatik i kakva su iskustva?

isidora88 -> RE: Kakav automobil izabrati??? (10.10.2013 10:37:49)

za sada je i dalje u opticaju opel astra h, meni se svidja i fiat bravo, ovaj novi[sm=smiley4.gif]
cekam mm da dodje sa terena krajem meseca i da napokon kupimo auto, nikako da sastavi par dana ovde pa da stignemo da nadjemo auto, a ja bez njega necu da kupujem,iako je on rekao da kaparisem makar ako mi se svidi nesto, mada neka hvala, ja nemam pojma da skontam koji je auto dobar u mehanickom smislu[sm=smiley36.gif]

Trcosava -> RE: Kakav automobil izabrati??? (10.10.2013 11:01:32)

IZVORNA PORUKA: lanajelena

Vik koji ti to auto vozis [sm=smiley29.gif]...Dunjice jel stigao auto?...mene zanima ima li ovde nekog ko ima automatik i kakva su iskustva?

Što se tiče cene održavanja, sve zavisi koji je servis i šta je menjano. Do sada nas je servis izlazio oko 150€ (mali servis), u maju taman otplatimo kredit za auto, servis nas izašao 700€ (u to je išla i popravka klime - crkla). Veliki servis je bio u pitanju. Pored standardnog menjanja ulja, menjaj je i zupčasti kaiš koji je oko 120€, ali uz njega mora da se menja gomila drugih te izađe još dodatnih 200 samo za to. U pitanju je pežo 307, benzinac.

Automatik sam vozila, mada je onaj stari automatik. Tada je bio na plin. Ja sam extremno zadovoljna bila i opet bi uzela kada bi našla neki povoljan. Ni tiptronik nije loš.

lanajelena -> RE: Kakav automobil izabrati??? (10.10.2013 11:05:09)

Trco jel to cena za Slo,mi smo za nasu 307 mali servis platili 8000,veliki jos nismo jer smo ga kupili sa vec uradjenim,ja sam imala fiestu automatik i crkao mi je menjac a kostao je jos 2006 1000eur pa mi je sad frka da uzmem automatik a veliki sam fan,pa sam htela da cujem jos neko iskustvo (tj da me ubedite da se necu pokajati[sm=smiley36.gif])

Jeca.V -> RE: Kakav automobil izabrati??? (10.10.2013 11:23:12)

Ja sam ljubitelj VW Golfa,vozila sam hronoloski od 2 do 4.Trenutno vozim renault laguna,ali je i prodajemo,pa se uskoro nadam jednom golfu petici.Jednostavno ne znam da vozim drugi auto[sm=jezicek.gif]

Trcosava -> RE: Kakav automobil izabrati??? (10.10.2013 11:29:11)

Trco jel to cena za Slo,mi smo za nasu 307 mali servis platili 8000,veliki jos nismo jer smo ga kupili sa vec uradjenim,ja sam imala fiestu automatik i crkao mi je menjac a kostao je jos 2006 1000eur pa mi je sad frka da uzmem automatik a veliki sam fan,pa sam htela da cujem jos neko iskustvo (tj da me ubedite da se necu pokajati[sm=smiley36.gif])

Da, ali kažem sve zavisi šta menjaš. Plus, ovde je većina ovlašćenih servisera. Malo je onih drugih. Ta cena za veliki je još bez PDV-a, jer ga poznaje mm.

Što se tiče menjača i cene. Daću ti drugi primer. Na Laguni je tati svojevremeno crkao neki zupčanik. Koštao je oko 300€ čini mi se. Tata nije imao tada love, posle ga je skoro ceo menjač izašao oko 1000€. To ti je cena od neke 2009 recimo. Tako da, menjač bio automatik ili manuelno, kad rikne - rikne i tvoj buđelar.

Stoji da su cene francuza za održavanje paprene, ali ih volim, volim njihovu udobnost i onda nekako uvek prevagnem na njih i molim Boga da ne crkne ništa bitno [sm=jezicek.gif]

I još podatak, ako se uzima novi ili noviji auto, cene održavanja su manje više izjednačene.
Super je ako imaš rođaka/poznanika koji je uvoznik za neke delove.

viking -> RE: Kakav automobil izabrati??? (10.10.2013 18:45:09)

Toyotu Verso, ogroman je i jak, ima 2.2 kubika pa mu je i poslednja registracija bila 68.000 din, a mm je svoju registraciju za auto koji ima 1.6 kubika platio oko 25.000. Ovo vam govorim zato šro ste vi žene, pametne i racionalne, i uglavnom vi vodite kućni budžet, muškarci ne razmišljaju o tome uopšte (dokaz: meni je muž kupio na poklon ovo oklopno vozilo, kao da imamo petoro dece [sm=smiley36.gif])

Vik koji ti to auto vozis [sm=smiley29.gif]...

isidora88 -> RE: Kakav automobil izabrati??? (10.10.2013 18:50:30)

vik to je zbog kubikaze, ja gledam iskljucivo ispod 2000 cc i tu je registracija do 30.000

viking -> RE: Kakav automobil izabrati??? (10.10.2013 19:06:50)

Jeste, znam, ali čisto da napomenem. A napisala sam malo gore, meni je i servis nekoliko puta skuplji od mm-ovog (iako on vozi karavan, ni njegov auto nije mali) samo zato što je moj auto Japanac.

jole82 -> RE: Kakav automobil izabrati??? (10.10.2013 19:11:08)

Vik meni je Verso davnasnji san[sm=bravo.gif] nazalost tesko izvodljiv..al dobro do je druga prica...
Nego vidis da ti (vam) je muz predvideo eto dvoje u paketicu i plus vas dvoje - taman [sm=bravo.gif]
A plus da dodam i dupla kolica [sm=smiley36.gif]

viking -> RE: Kakav automobil izabrati??? (10.10.2013 19:19:04)

Da znaš da jeste [sm=smiley1.gif]
A najbolji je moj ćale koji me svakih mesec dana pita "A ti još voziš onaj auto?" Uopšte mu nije jasno šta će mi to, naročito što je prvi auto karavan [sm=smiley36.gif]

jole82 -> RE: Kakav automobil izabrati??? (10.10.2013 19:25:34)

"Onaj auto" [sm=smiley36.gif]
Dobro de, shvatice dogodine....kad budes sa klincima i kolicima dosla u poset_u borbenim vozilom, pa kad krene istovar "cherge" (tako ja zovem komplet... dete, kolica, hrana, igracke, pelene, presvlake)[sm=smiley36.gif]
Al salu na stanu stvarno je dobar auto...i veliki, komforan, udoban i svasta moze da se natrpa u njega [sm=bravo.gif]

nata11 -> RE: Kakav automobil izabrati??? (10.10.2013 20:17:44)

IZVORNA PORUKA: viking RR

Toyotu Verso, ogroman je i jak, ima 2.2 kubika pa mu je i poslednja registracija bila 68.000 din, a mm je svoju registraciju za auto koji ima 1.6 kubika platio oko 25.000. Ovo vam govorim zato šro ste vi žene, pametne i racionalne, i uglavnom vi vodite kućni budžet, muškarci ne razmišljaju o tome uopšte (dokaz: meni je muž kupio na poklon ovo oklopno vozilo, kao da imamo petoro dece [sm=smiley36.gif])

Koliko registracija???? [sm=smiley3.gif][sm=smiley3.gif][sm=smiley3.gif] Jel automatik? Mom to povecava registraciju inace bi bila manja, a sad mislim da je oko 28.000

isidora88 -> RE: Kakav automobil izabrati??? (10.10.2013 20:40:40)

nema to veze sa markom auta nego sa kubikazom i konjskim snagama, a cena je veca jer sva vozila preko 2000 cc placaju porez na luksuz, imate i auta koja vrede 1500eura a registracija im 600,700 eura, apsurdno ali kako je u ovoj drzavi sve naopkao tako i ovo.[sm=hudicek1.gif]

lanajelena -> RE: Kakav automobil izabrati??? (10.10.2013 22:18:54)

od 1-og novembra se smanjuje registracija za lux vozila,Nato ne bi trebalo da automatik ima vecu reg.nego koji je auto u pitanju i kako vas sluzi

viking -> RE: Kakav automobil izabrati??? (10.10.2013 23:45:09)

Nato, nije automatik. Da razjasnim ako sam slučajno napravila zbrku - registacija je skupa zbog velike kubikaže, a cena servisa zavisi od marke (npr. Japanci su skuplji od Koreanaca itd). O tome vodite računa kad kupujete auto.
IZVORNA PORUKA: nata11

Koliko registracija???? [sm=smiley3.gif][sm=smiley3.gif][sm=smiley3.gif] Jel automatik? Mom to povecava registraciju inace bi bila manja, a sad mislim da je oko 28.000

nata11 -> RE: Kakav automobil izabrati??? (11.10.2013 19:27:19)

Da, da znam. Vozis tenk [sm=smiley36.gif] Ali isto utice i to da li je automatik ili ne jer to isto spada u luksuz. Bar je tako kod nas. Zanima me koliko trosi Vik?

viking -> RE: Kakav automobil izabrati??? (12.10.2013 0:43:56)

Nato, troši između 5,5 i 7 l, zavisi od brzine i uslova puta, inače, dizelaš je i ima 6 brzina.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sledeća stranica >   >>