|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: procedura za VTO preko fonda
18.3.2013 21:25:23   
ako
Ninnochka,sve sto ti treba nalazi se na sajtu rzzo,idi na vantelesna oplodnja i imas spisak svih analiza koje ti trebaju,i koliko traju.Ja sam prosle nedelje prosla prvostepenu i imala sam samo ono sto na sajtu pise.Ako ti nesto treba pitaj da ne ponavljam sve sto sam pisala

(odgovor članu Ninnochka)
Direktna veza do poruke: 201
19.3.2013 0:40:09   
Ninnochka
Da, ali me zbunjuje to sto neki pisu da se pola od tih analiza rade pred drugostepenu user posted image

(odgovor članu ako)
Direktna veza do poruke: 202
19.3.2013 9:11:09   
jess021

IZVORNA PORUKA: Ninnochka

Da, ali me zbunjuje to sto neki pisu da se pola od tih analiza rade pred drugostepenu user posted image

ninnochka, koliko vidim po tvom postu, tebi i muzu nedostaju virusi iz krvi HBsag, HCV, HIV, VDRL, a za tebe jos rubella i toxoplasma, hormoni i AMH. Svi ti nalazi trebaju za prvostepenu, a iste onda nosis i na drugostepenu. Pred postupak jos radis neke anlize iz krvi, pretpostavljam zbog anestezije.

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

Direktna veza do poruke: 203
19.3.2013 12:20:16   
ako
Ninochka sve ti je na sajtu i sve to treba za Nemanjinu,osim jednog dela ali to je jasno naglaseno da treba neposredno pred postupak. Bas kao sto jess rece.

Direktna veza do poruke: 204
19.3.2013 13:46:04   
Ninnochka
Pronasla :)
hvala na pomoci, malo sam sludjena oko svega, pa i ne razmisljam logicno da bi trebalo prvo pogledati na RZZO site-u. user posted image

(odgovor članu ako)
Direktna veza do poruke: 205
19.3.2013 13:55:22   
jess021
ma samo pitaj, sve smo mi bile zbunjene ili smo jos uvekuser posted image

Direktna veza do poruke: 206
19.3.2013 17:17:50   
ako
Ovde smo svi zbunjeni kad za istu stvar dobijes deset razlicitih informacija,a kao zoves nekoga ko zna,ne mozes verovati nikome.Ja sam nekoliko puta zvala Nemanjinu telefonom i svaki put su mi davali drugacije informacije,uzas. Sta god ti treba samo pitaj,zato je ovaj forum superuser posted image user posted image user posted image uvek dobijes informaciju iz prve rukeuser posted image

Direktna veza do poruke: 207
19.3.2013 17:22:41   
mine
bas user posted image
IZVORNA PORUKA: ako

Ovde smo svi zbunjeni kad za istu stvar dobijes deset razlicitih informacija

(odgovor članu ako)
Direktna veza do poruke: 208
19.3.2013 17:39:41   
ako
Meni je cak idr iz Fronta koji mi je radio uz rekao da ce me vratiti ovi iz Nemanjine jer nisam radila insem. Iako nam je niko nije ni preporucivao.A i na sajtu pise da se donese dokumentacija AKO je radjena.I tako meni strucnjak to rece ja naravno poludim jer je tog dana trebalo da idem u Nemanjinu i naravno prodjem!! Razumem da me zbog neke njihove procedure vrate sa drugostepena ali iz Nemanjine??? Bilo bi divno kad bi ovi koji se bave nasom problematikom ulozili malo vise truda i napora da rade svoj posao,da se pozabave procedurama i da nam olaksaju ionako tesku situaciju,da ne moramo sve same,uostalom to im je posao. Zato jos jednom BRAVO za forumuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mine)
Direktna veza do poruke: 209
19.3.2013 21:14:01   
nena1977
Htela bih sa vama da podelim moje iskustvo, možda nekome pomogne. Mi smo prikupili sve ono što je na spisku i sa tim papirima smo išli u Nemanjinu. Nisu nam tražili nikakve dodatne analize i prošli smo. Nakon toga smo zvači u GAK Narodni Front, zakazali su nam komisiju i rekli nam da tada ponesemo sve rezultate i ako nam neki budu istekli u međuvremenu da ih uradimo ponovo - znači za drugostepenu komisiju moraju svi rezultati da budu važeći!
Spremite se da tamo čekate par sati. Ženama rade vaginalni UZ (čak i ako tih dana imaju menstruaciju), mere im težinu i visinu a muževima rade spermogram (rekli su da treba minimun 2 dana apstinencije). Nekon toga jedan po jedan par ulazi na komisiju. S obzirom da imam hipotireozu tražili su mi potvrdu od endokrinologa da mogu da radim VTO. user posted image Naravno da to nisam imala, jer nigde ne piše da treba i to da ponesem. Dali su mi rok od nedelju dana da dopunim dokumentaciju (kao i većini ostalih parova). Mislila sam da kada donesem potvrdu to je to, ali ... user posted image Procedura je sledeća: javite se sestrama, one ubace papire u vaš karton a onda opet čekate komisiju. Komisija pogleda papire i da vam rešenje da ste uključeni u postupak za VTO. To rešenje moraju da potpišu svi članovi komisije (koji naravno nisu tu) pa vam sestra kaže da idete i popijete kafu i da se vratite za 1 h. Sve u svemu većinu vremena provedete u čekanju. Kada vam sestra da odluku i rešenje kaže vam da sada treba da čekate poziv iz RZZO.
Nas su danas zvali i rekli nam da se u petak javimo u GAK Narodni Front (iako smo mi izrazili želju da idemo u Leskovac) a da pre toga njima donesemo uput i potvrdu drugostepene komisije. Sad čekamo petak.
Nadam se da će vam ovo bar malo pomoći.
Pozz

(odgovor članu ako)
Direktna veza do poruke: 210
20.3.2013 11:42:30   
Ninnochka
Hvala Nena, malo si mi priblizila situaciju :)
Nego, kako Leskovac? Zar nisu privatne klinike skinute sa liste?

(odgovor članu nena1977)
Direktna veza do poruke: 211
20.3.2013 11:56:41   
nena1977
Mi smo išli na komisiju u Nemanjinu 6.02.2013. Tada smo dobili papir dge smo zaokružili kliniku u kojoj želimo da radimo VTO. Na spisku su bile državne klinike i 8 privatnih koje su krajem 2012. dobile tender i uključene u proces VTO. Ne znam šta se dešavalo posle toga.

Direktna veza do poruke: 212
20.3.2013 11:57:29   
jess021
Verovatno kad je nena predavala na prvostepenoj su bili jos uvek ponudjeni i privatnici, a nakon toga su skinuti.

Direktna veza do poruke: 213
21.3.2013 14:19:44   
ako
ja sam za drugostepenu odabrala Visegradsku,pa su rekli da donesemo kopije svih analiza i da moramo biti prisutni i muz i ja jer se nesto otpisuje,a kad ce drugostepena-ko zna??? Da li neko zna je li tako uvek bilo sa Visegradskom i koliko se onda ceka drugostepena?

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 214
22.3.2013 18:34:53   
Snekile7
Ako i druge devojke, ceka se najvise dva meseca u Visegradskoj, danas bila.

(odgovor članu ako)
Direktna veza do poruke: 215
22.3.2013 22:44:35   
ako
Snekile user posted image user posted image user posted image Nadam se da uskoro stizemo na red,pa cemo se druzitiuser posted image user posted image

(odgovor članu Snekile7)
Direktna veza do poruke: 216
23.3.2013 13:50:05   
Ninnochka
Hvala Snekile.
Zna li neko koliko se ovih dana ceka na Gak-u za drugostepenu? Meni je vreme jako bitan faktor, sat kuca kao lud... user posted image

(odgovor članu ako)
Direktna veza do poruke: 217
25.3.2013 13:15:34   
Snekile7
Ninocka, za Gak  - Visegradska, ceka se najvise dva meseca drugostepena, mada sam cula da zovu i ranije, a za Narodni front, nisam sigurna, znam da su nekim devojkama koje su predavale u januaru zakazivali za april, a ovima sto su predavali u februaru, martu za juni zakazivali, mada su im posle pomerali recimo mesec unapred. Mada ja verujem da i Gak Visegradska i Narodni front su tu negde, mozda je mesec, dva razlike, sto se tice cekanja.

Direktna veza do poruke: 218
25.3.2013 13:25:15   
Snekile7
Ali evo vidim, da je Nena1977 dosla na red za drugostepenu u Frontu za nekih mesec, mesec ipo, jel da?

(odgovor članu Snekile7)
Direktna veza do poruke: 219
25.3.2013 19:48:47   
Snekile7
Devojke, zna li neka sta se desava sa pnpm pricom da je i u drzavnim popunjeno sve do juna i zna li neko hoce li opet biti privatnici, generalno sva ta prica me zanima. Koliko li ce se sada  cekati na vto?

Direktna veza do poruke: 220
25.3.2013 20:16:06   
pari
i mene ovo jako interesuje! probaću da pitam u sredu na drugostepenoj komisiji...javljam...

sitnice i emocije čine život...

(odgovor članu Snekile7)
Direktna veza do poruke: 221
25.3.2013 20:35:07   
Štetica
Devojke nije popunjeno sve do juna u drzavinim i dalje komisije rade i rade se vto. A do kada cete cekati zavisi od klinike koju izaberete,zavisi koliko oni imaju guzve. U Valjevu znam da nema guzve i po dobijanju pisma od fonda najduze 15 dana se ceka do konsultacija sa dr.

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu pari)
Direktna veza do poruke: 222
25.3.2013 22:32:39   
pari
super! hvala!
Kako ide procedura od momenta kad ti daju rešenje drugostepene komisije? Da li se odmah javljaš na kliniku ili...?

sitnice i emocije čine život...

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 223
26.3.2013 8:50:48   
degu
Išla danas po upute, nadala sam se da ću dobiti sve za NS i da neću plaćati ništa. Oni mi dali za našu bolnicu, samo brisevi Hlamidija, mikoplazma, ureoplazma koštaju 2500 user posted image ja ne znam jel ima još negde to da toliko plaćaš sa sve uputom. Za viruse sam dobila kod nas na transfuziji, to tek ostaje da vidim jel se plaća, ako se plaća, ima da mi daju uput za NS, pa da sam htela da plaćam radila bih državno. Ultrazvuk im je 100 dinara, a papa 200. To nije puno al nije mi jasno da u državnoj ustanovi sa sve uputom, opet sve plaćaš.

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu pari)
Direktna veza do poruke: 224
26.3.2013 9:59:25   
srculence25
degu draga u transfuziji se ne placa nista od virusa provereno znam jer sam ja trebala tamo raditi pa sam zvala samo neke od virsa rade nekom drugacijom metodom.Hlamidija i mikoplazma inace kosta toliko i kad radis privatno tako da mislim da je to njihova tarifa bilo sa uputom i bez.Trazi uput za ns mnogo je bolje i isplati se.Samo za briseve pricala sam ti da je mozda cimanje sto nosis stapice da ti vade pa nosis u ns ali se opet isplati.Mozda da pitas u ns u domu zdravlja da ti izvade pa da platis nekih 200 din za uslugu.Toga se nisam set_ila kad sam ja vadila da probam na tu foru da nemoram da se vracam

< Poruku je uredio srculence25 -- 26.3.2013 10:00:39 >

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Kada je šansa da ostanem u drugom stanju n...
Do ovulacije dođe kad se jajna ćelija koja je sazrevala u jajniku odvoji i započne svoj put jajovodom u matericu.

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here