Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: procedura za VTO preko fonda 26.1.2013 17:55:47
|
|
|
|
zmajče
|
Da li analize,brisevi,hormoni mogu da se urade privatno i da to vazi za prvostepenu komisiju u Nemanjinoj?
|
|
|
|
RE: procedura za VTO preko fonda 27.1.2013 0:35:21
|
|
|
|
imperial
|
Nebitno je gde radiš analize,bitno je samo da ti sve bude ok.
|
|
|
|
RE: procedura za VTO preko fonda 13.2.2013 15:36:43
|
|
|
|
Ninnochka
|
Drage moje, jedno pitanjce ako je neka imala iskustva sa time. U pripremi smo za Prvostepenu komisiju, skupljamo papirice i to... Ali, na UZ pregledu moj doktor mi je nasao miom, koji je na spoljnoj strani, 5,5 cm i on kaze da to nema nikakve veze i da takav miom nije nikakva smetnja za trudnocu i vto. Zna li neka - sta kaze komisija na to?
|
|
|
|
RE: procedura za VTO preko fonda 14.2.2013 21:22:47
|
|
|
|
valla
|
Moze li neka od vas koje imate iskustva sa vto da mi odrovori da li je moguce proci na komisiji sa izuzetno niskim AMH? Da li ja uopste mogu da budem kandidat za vto, a to mi je verovatno jedina sansa? Jos nisam ni pocela sa procedurom, tek se sa tim upoznajem, ali sam iz drugih razloga radila sve moguce analize i sve ostalo mi je ok, brisevi, UZ, PA, ostali hormoni ... sve osim AMH. Molim vas za odgovor, jako sam zabrinuta. Hvala!
|
|
|
|
RE: procedura za VTO preko fonda 14.2.2013 21:28:58
|
|
|
|
mine
|
ne znam koliki ti je AMH ali trebalo bi da je donja granica 0,5....neka me neko ispravi ako ima sveziju info..
|
|
|
|
RE: procedura za VTO preko fonda 14.2.2013 21:56:12
|
|
|
|
valla
|
Svega 0.1 :(( Trebalo bi da bude od 0.5 do 5.3. Mogu li sa takvim rezultatom biti kandidat, zna li neko?
< Poruku je uredio valla -- 14.2.2013 21:58:21 >
|
|
|
|
RE: procedura za VTO preko fonda 15.2.2013 20:21:32
|
|
|
|
pari
|
ja bih ti savetovala da odeš sa svim rezultatima što pre, pogotovo ako ih već sve imaš...tako ćeš iz prve ruke saznati! nemoj da brineš, možda sve bude u redu! a u svakom slučaju, odmah ćeš znati!
|
|
RE: procedura za VTO preko fonda 18.2.2013 10:52:35
|
|
|
|
jess021
|
Evo da pitam i ovde. Jutros sam bila u socijalnom da predam nalaze, pa me ona zena tamo skroz zbunila. Rekla mi je da dodjem sutra da overim uput( danas ne moze, ne znam zasto) i tu izjavu o izboru klinike koju smo mm i ja potpisali, pa zovem Betaniju, pa da cekam pozivno pismo, pa da opet dodjem u socijalno na komisiju... ja tu nista ne razumem. Molim nekog ko je skoro predavao papire u Novom Sadu da mi pojasni proceduru. Hvala!!!
|
|
RE: procedura za VTO preko fonda 1.3.2013 7:50:16
|
|
|
|
Katychoo
|
Ninnochka, ukoliko ti miom ne smeta, a dr je rekao tako, nema problema, nece ti smetati za VTO. Valla, moj AMH je 0.29, sto je ispod minimuma ref. vrednosti, a prosla sam obe komisije. I pitala sam dr za to, ona kaze da AMH nije neki pokazatelj i da bi ona primetila do sada na folikulometrijama da imam problem sa ovulacijama. Dr endokrinolog mi je isto rekla da je sve u redu.A inace mislim da njega gledaju samo ako je FSH visok (neka me neko ispravi ako gresim) ...
|
|
RE: procedura za VTO preko fonda 1.3.2013 10:30:55
|
|
|
|
Snekile7
|
Devojke, zna li neka detaje za drugostepenu za Visegradsku, koliko se ceka od Nemanjine do drugostepene i kako to tamo izgleda, znacila bi mi bilo kakva info.
|
|
|
|
RE: procedura za VTO preko fonda 1.3.2013 17:52:25
|
|
|
|
ksenija81
|
Jel se priznaju nalazi ukoliko su uradjeni u privatnoj laboratoriji?
|
|
RE: procedura za VTO preko fonda 1.3.2013 20:43:34
|
|
|
|
jess021
|
ksenija81, priznaju se nalazi iz privatne laboratorije, ja sam hormone radila privatno i nista nije rekla kad je gledala.
|
|
RE: procedura za VTO preko fonda 1.3.2013 22:43:59
|
|
|
|
valla
|
IZVORNA PORUKA: Katychoo Ninnochka, ukoliko ti miom ne smeta, a dr je rekao tako, nema problema, nece ti smetati za VTO. Valla, moj AMH je 0.29, sto je ispod minimuma ref. vrednosti, a prosla sam obe komisije. I pitala sam dr za to, ona kaze da AMH nije neki pokazatelj i da bi ona primetila do sada na folikulometrijama da imam problem sa ovulacijama. Dr endokrinolog mi je isto rekla da je sve u redu.A inace mislim da njega gledaju samo ako je FSH visok (neka me neko ispravi ako gresim) ... Katychoo, hvala ti, mnogo si me smirila! Uplasila sam se kada sam videla rezultat, ocajna sam bila! Uradila sam ponovo ostale hormone, sledece nedelje cu uzeti rezultat i raspitati se kod moje doktorke u Visegradskoj sta i kako. Ona radi vto, ne znam da li je u kmisiji, ali ce svakako znati mogu li ja biti kandidat. Planiram da ponovim amh u nekoj drugoj laboratiriji, zaobici cu ovaj put Konzilijum, pa se nadam da ce mozda biti veci. Inace, fsh mi je prosli put bio u granicama normale.
|
|
|
|
RE: procedura za VTO preko fonda 4.3.2013 12:04:00
|
|
|
|
Snekile7
|
Devojke, nema niko sa informacijom o drugostepenoj za Visegradsku, kada se zakazuje?
|
|
|
|
RE: procedura za VTO preko fonda 7.3.2013 14:59:20
|
|
|
|
valla
|
Moze li mi neka od vas reci kako izgleda stimulacija? Bila sam kod dr, uskoro cu primiti prvu stimulaciju, da vidimo kako reagujem, pa cemo razmotriti vto. Da li se stimulacija daje u vidu pilule ili injekcije? Kako izgleda taj postuak i da, da li se placa ako imam overenu knjizicu? Inace, odlazim u Visegradsku.
|
|
|
|
RE: procedura za VTO preko fonda 8.3.2013 11:17:02
|
|
|
|
Snekile7
|
Vella, jos nisam dotle stigla, pa ne znam, ali verujem da ce se vec neka devojka pojaviti, koliko ja znam mislim da su pilule u pitanju, ali nisam sigurna. Inace vidim da ides u Visegradsku, pa molila bih te ako mozes neke detalje da napises,m koliko si cekla, kod koga ides, kako si zadovoljna itd...? Hvala ti
|
|
|
|
RE: procedura za VTO preko fonda 8.3.2013 11:17:46
|
|
|
|
Snekile7
|
I da, mislim da se ne placa ako imas overenu knjizicu.
|
|
|
|
RE: procedura za VTO preko fonda 9.3.2013 16:32:32
|
|
|
|
valla
|
Odlazim kod prof. Spremovic i prilicno sam zadovoljna, ali kao sto sam rekla tek treba da primim prvu stimulaciju, do sada sam radila hormone, odlazila na konsultacije, kontrole, UZ, sve kod nje. Treba ti plavi uput iz Doma zdravlja, trazis da ti napisu za prof. Spremovic ako bi kod nje, pozoves informacije ili odes licno i zakazes savetovaliste. Ponesi sve sto imas od papira, ako si nesto vec radila. Ona ce te uputiti da radis hormone drugi dan ciklusa, za to ti treba zeleni uput, jer ces prenociti jednu noc u bolnici, zato sto vade krv nekoliko puta u toku dana i kasno uvece. Rezultati se cekaju dve nedelje. Nakon toga ponovo zakazujes savetovaliste, ne treba ti novi uput, jer plavi vazi sest meseci. Ako prodje sest meseci, treba ti novi plavi uput. Za profesorku kazu da je veoma strucna, hvale je, mnogim zenama je uspela vto iz prve. Na osnovu rezultata ce ti reci sta dalje da radis. Obicno ti prvo trazi i da odradis hsg, da se vidi jesu li ti jajovodi prohodni. Uobicajeno je da se prvo proba sa stimulacijom, pa ako ne uspe, upucuje te na vto, sve zavisi kakva je kod tebe situacija i u cemu je problem. Jedino sto se kod nje malo duze ceka, termini su zauzeti i po dva meseca unapred. Sa istim uputom mozes da akases kod nje i UZ, ne ceka se mnogo, oko tri cetiri nedelje.
|
|
|
|
RE: procedura za VTO preko fonda 11.3.2013 9:59:35
|
|
|
|
Snekile7
|
Evo vratila se iz Nemanjine. Ni ne znam sta gledaju, cekas ispred. Ja sam imala sve, a bitno je da imas ono sto pise na onom papiru, to obavezno poneti, ako budu pravili problem, pokazes papir, ali mislim da nece. Zavrsis za nekih pola sata, 45 min. treba i mm, jer i on potpisuje. Ja sam zaokruzila Visegradsku. Mm sada zvao da zakaze drugostepenu, kazu oni ne moze dok iz zavoda ne posalju nas papir , a oni to rade jednom nedeljno i to petkom, znaci tek sledece nedelje mozemo zakazati, ma zavod je strasan, neorganizovani su. Ma strasno. Ako ti treba jos neki detalj, pitaj. Sto se uputa tice, izgleda da ni ne treba za njihovu ustanovu, nisu ga ni uzeli. Inace , pitali smo tamo, pojma nemam sta je, nacelnik ili tako nesto, kaze on nije cuo to da nema vise mesta do juna i da ide sve to brzo, haha, kako da ne. A za privatnike kaze, ne zna kada ce biti ponovo, izglea nece skoro, valjda kada se opet stvori cep, kao pre samo 2 meseca. Nemam reci.
|
|
|
|
RE: procedura za VTO preko fonda 13.3.2013 10:25:18
|
|
|
|
mine
|
jel mozes molim te da mi kazes gde si isla na komisiju i kada je ovo bilo. moju su drugaricu odbili zbog niskog AMH...drugostepena je odbila.. katastrofa su IZVORNA PORUKA: Katychooog o Ninnochka, ukoliko ti miom ne smeta, a dr je rekao tako, nema problema, nece ti smetati za VTO. Valla, moj AMH je 0.29, sto je ispod minimuma ref. vrednosti, a prosla sam obe komisije. I pitala sam dr za to, ona kaze da AMH nije neki pokazatelj i da bi ona primetila do sada na folikulometrijama da imam problem sa ovulacijama. Dr endokrinolog mi je isto rekla da je sve u redu.A inace mislim da njega gledaju samo ako je FSH visok (neka me neko ispravi ako gresim) ...
|
|
|
|
RE: procedura za VTO preko fonda 13.3.2013 11:00:58
|
|
|
|
Snekile7
|
Devojke, Jos jedna informacija, verujem da ce nekome znaciti, zvala sam tel. koji su mi dali za zakazivanje drugostepene u Visegradskoj, i pitala da li moraju analize koje isteknu do drugostepene da se rade ponovo, ona mi je ovako rekla : " Samo analize koje ste dali u Nemanjinoj, samo to nosite", dva puta mi ponovila, ja sam razumela da onda ne treba da se rade ponovo pred drugostepenu, sto mi je i logicno, logicnije mi je pred sam postupak raditi ponovo a ne pred komisiju. Evo vam br. pa nije lose ako nekog nesto zanima , neka pozove: 3615610. Inace kontaktirala sam i nadleznog tamo u Nemanjinoj, oko privatnih klinika i dobila sam sledeci odgovor: "Da bi se u program VTO uključile ustanove van Plana mreže (private klinike) neophodno je da RFZO dobije mišljneje od Instituta "Batut" da su državni kapaciteti popunjeni, a potom i saglasnost Ministarstva zdravlja za uključivanjem privatnika u proces VTO. Onog trenutka kada od pomenute dve institucije dobijemo neophodno mišljenje I saglasnost, RFZO će shodno svojim finansijskim mogućnostima, pokrenuti postupak javne nabavke za uključivanjem ustanova van Plana mreže u procedure." Srdačan pozdrav
|
|
|
|
RE: procedura za VTO preko fonda 13.3.2013 19:04:34
|
|
|
|
valla
|
IZVORNA PORUKA: mine jel mozes molim te da mi kazes gde si isla na komisiju i kada je ovo bilo. moju su drugaricu odbili zbog niskog AMH...drugostepena je odbila.. katastrofa su Koliki joj je amh bio i pre koliko se to dogodilo?
|
|
|
|
RE: procedura za VTO preko fonda 13.3.2013 20:35:38
|
|
|
|
mine
|
mozda 1,5 godina...hm oko 0,2 cini mi se IZVORNA PORUKA: valla IZVORNA PORUKA: mine jel mozes molim te da mi kazes gde si isla na komisiju i kada je ovo bilo. moju su drugaricu odbili zbog niskog AMH...drugostepena je odbila.. katastrofa su Koliki joj je amh bio i pre koliko se to dogodilo?
|
|
|
|
RE: procedura za VTO preko fonda 14.3.2013 18:58:18
|
|
|
|
ako
|
IZVORNA PORUKA: ksenija81 Jel se priznaju nalazi ukoliko su uradjeni u privatnoj laboratoriji? Vec sam svoje iskustvo sa prvostepene napisala u drugoj temi ali evo i ovde odgovora na par dilema.Imala sam rezultate i iz privatnih i iz Fronta tako da je ocito to sve svejedno.Ne moraju oboje da idu ja sam isla sama a trebalo je da samo popunimneke podatke za muza.Meni je prolaktin malo povisen ali ni to izgleda njima nije vazno.Rade do pola 4 a pauza je od 1 do pola 2.Ako jos nesto treba tu sam
|
|
|
|
RE: procedura za VTO preko fonda 18.3.2013 20:46:13
|
|
|
|
Ninnochka
|
Ko pita ne skita. :) Zato ja opet da pitam nesto, jer ne bih da me vracaju sto puta, nisam iz Bg-a. Danas sam uradila snimanje prohodnosti jajovoda, prohodna su oba. Imam uradjene briseve, ultrazvuk, papa test i kolposkopiju. Suprug ima uradjen spermogram. Idem kod svoje doktorke da vidimo kako dalje, ali ja bih ako neka od vas koje ste prosle kroz to, moze da mi kaze - sta jos treba da imamo za Prvostepenu komisiju? Nije da ne verujem svojoj doktorki, ali volim da znam sta mi treba, u slucaju da je toga dana dosla rasejana na posao Lakse mi je da pitam vas koje znate, jer ste to vec odradile. :)
|
|
|
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?