|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: procedura za VTO preko fonda
28.8.2013 22:33:03   
Štetica
Maraj to sam ja pisala jer kod nas u socijalnom je tako a na temi vto su mi devojke rekle da se u Bg netraze uputi i taj izvestaj od dr,vec samo ono kako pise na sajtu.
A posto ja pripadam filijali Valjevo a komisija u Bg,moraju oni nesto da zakomplikuju. Taj izvestaj traze verovatno jer ih mrzi da listaju dokumentaciju pa im lakse tako.

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 326
28.8.2013 23:46:49   
yyyyy
Maraj,mi u Nemanjinu nismo nosili taj izvestaj od dr o potpunoj dokumentaciji,ali uput za komisiju,UZ i spermogram za ustanovu gde cete biti na drugostepenoj-da,a i pise na sajtu RFZO za te upute da su potrebni.To su oni plave boje.
Zeleni ce ti trebati tek kad ti stigne poziv za VTO.

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 327
29.8.2013 12:16:34   
lalojedac
yyyy hvala ali mene zanima sta je sa parovima gde je zena perfektno zdrava a muz ima uglavnom 0 spermatozoida ali se povremeno pronadje 3 do 4 ili 10 zivih????

(odgovor članu yyyyy)
Direktna veza do poruke: 328
29.8.2013 12:22:23   
yyyyy
Lalo,ne znam sta bih ti rekla.Procentualno,od ovih 13 miliona na poslednjem nalazu,nama je 130 hiljada morf.ispravno,ali ne progresivno pokretno i sa takvim nalazom opet su konsultovali nacelnicu,pa je ovog puta odlucila da je to dovoljno.
Ako tako gledamo,mnogo nam je bolji nalaz od vaseg,a prodjosmo kroz iglene usi.
Ne bih da te obeshrabrim,ali vrlo su rigorozni.

(odgovor članu lalojedac)
Direktna veza do poruke: 329
29.8.2013 13:06:09   
Maraj
hvala vam drage.
Meni je moja dr dala sve upute osim za ultrazvuk, papu i kolposkopiju, to sam mislila privatno da odradim u nekoj klinici. Jer se to onda vazi ili mi treba uput posebno za uz?

(odgovor članu yyyyy)
Direktna veza do poruke: 330
29.8.2013 13:27:54   
Štetica
Maraj ako mislis na onaj uz vaginalnom sondom sto se trazi,to mozes privatno kao i papu i kolposkopiju. A za drugostepenu komisiju ti treba uput za muza za spermogram i za tebe za uz,to ce ti raditi na drugostepenoj,tako da ti uputi treba da budu naslovljeni na kliniku koju izaberes Visegradsku ili NF,komisiji za vto.

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 331
29.8.2013 13:28:16   
yyyyy
Treba ti uput za UZ za ustanovu gde ides na drugostepenu,oni rade u sklopu komisije tebi UZ,a suprugu spermogram.

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 332
29.8.2013 13:42:53   
Maraj
hvala drage. Taman sam mislila da sam skupila sve.Mi mislimo da probamo IUI, a u medjuvremenu skupljamo papire za VTO, al eto opet nam nesto od papira fali...

(odgovor članu yyyyy)
Direktna veza do poruke: 333
15.11.2013 19:38:10   
valla
Citam ovu temu, pa bih molila da mi neko odgovori, nije mi jasno mogu li u N.Frontu ili Visegradskoj uraditi briseve na hlamidiju, mikoplazmu i ureaplazmu besplatno na uput?
Cesto pominjete da je sve besplatno na uput, osim amh koji mora privatno, a koliko znam analiza ove tri bakterije se svuda placa.

Takodje me zanima da li za serologiju i ostalo sto se radi u Zavodu mora za svaku analizu poseban uput ili moze sve da se odradi sa jednim uputom?

Koliko su rigorozne komisije za vto? Zbog cega najcesce odbijaju i imate li neki opsti utisak da li je lakse proci komisuju u Visegradskoj ili u Frontu?

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 334
15.11.2013 23:30:52   
Štetica
Ja sam pre par dana imala komisiju u NF,sto se mene licno tice nisu bili uopste rigorozni jer sam imala svu potrebnu dokumentaciju u vazecem roku, i u drugoj fascikli rezultate koje sam radila mimo onog sto traze,za nedaj boze ako budu trazili da im dam na uvid.Od nas 20-ak parova koliko je bilo taj dan njih 7-8 je sestra odvela na konsultacije kod nacelnice i koliko sam ja videla svi su vraceni da dopune dokumentaciju.Sestra koja se javila na telefon kada sam zakazivala je dva puta ponovila da svi rezultati moraju biti vazeci jer vracaju za sitnicu,tako da sam morala da ponovim hormone zbog samo jednog dana sto su istekli. A razlike sto se tice NF i Visegradske stvarno neznam,cula sam da u Visegradskoj nedobijas odmah resenje kao u NF vec naknadno zovu,to mi je rekla jedna od zena koja je bila kod njih na komisiji. Mada isto tako znam da je u Visegradskoj prosla zena koja ima dvoje dece iz prvog braka ali je precutala taj podatak.

(odgovor članu valla)
Direktna veza do poruke: 335
16.11.2013 10:36:56   
valla
Hvala na odgovoru!

Razmisljam i ja da predam za NF, radim uskoro trecu iui, sacekacu jos to da vidim sta ce biti.
Mnoge papire imam, ostalo je nesto malo, sto mogu brzo da sakupim.

Brinu me moji hormoni, kad sam radila pre godinu i po dana fsh je bio idealan 4,4.
Pre osam meseci je bio 13, lh oko 6. Ne znam kako je moguca tolika razlika u kratkom periodu.
Pokusavam da se malo sredim, zdravije hranim, uzimam ujutru smokve u m.ulju, pa cu u sledecem ciklusu,
ako mi ne uspe iui ponoviti hormone. Brinem se da me zbog toga ne vrate.

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 336
27.11.2013 17:46:25   
Skijasica
Cao Valla, evo da ti malo pomognem. mm i ja smo prosle nedelje prosli komisiju za vto.Mdjutim, isli smo u oktobru prvi put, imali smo svu potrebnu dokumentaciju ali su nas vratili na dopunu. Moj fsh je bio 11,2 (ref.vred10,5). ref. vred. su razlicite od labaratorije do lab. Doca mi je rekao da mi je povisen fsh i dao mi uput da ga ponovim kod njih na klinici Narodni Front, obrazlozio je da su kod njih drugacije ref. vred. tj. do 21. Ponovila sam ga i bio je 10,8 i prosli smo bez problema. Takodje sam jela suve smokve u maslinovom ulju. Meni taj hormon cesto varira. nekad je ok, nekad blago povisen. Inace mm i ja nemamo nikakve druge probleme. Rezultati su nam svi ok...

(odgovor članu valla)
Direktna veza do poruke: 337
4.12.2013 20:46:12   
jagodica73
Devojke zdravo
Molim vas za vase misljenje.
U postupku sam za vto'imam 40 godina. Danas mi je pocela stimulacija. Brine me izuzetno
los spermogram mm. Naime radio je kontrolni pre neki Dan I nisu nasli nista osim par komada
morfoloski neispravnih.
Lekar se konsultovao sa geneticarem koji mu je rekao da nastave sa mojom terapijom a oni ce napapirciti
nesto. Da li za mene I mm ima nade, il I je save ovo uzalud?

(odgovor članu Skijasica)
Direktna veza do poruke: 338
4.12.2013 21:34:50   
Štetica

Jagodice nada uvek postoji,ako radite u ustanovi koja ima mogucnost zaledjavanja to je prednost. U toj situaciji ce sve sto nadju do aspiracije zalediti i nakupice se za ISCI metodu,ili ce zalediti tvoje jajne celije ako u tom momentu nebude spermatozoida pa vam raditi oplodnju kasnije kada ih bude. To je malo problematicno ako nemate mogucnost zaledjavanja ali i tu su doktori da vas upute sta da uradite.

(odgovor članu jagodica73)
Direktna veza do poruke: 339
10.12.2013 9:01:56   
Skijasica
Drage zene,

evo gledam jutarnji program. gost je dr sa Jevremove. Kaze da je osam privatnih klinika proslo tender za VTO. Nada se da ce vec sada od decembra krenuti da pozivaju parove. user posted image

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 340
10.6.2014 11:00:53   
micaubica
devojke pomoc!!! zanima me da li je neka od vas imala slican problem sa komisijom. naime. ja sam prosla prvostepenu komisiju u mom gradu i predala sam papire u Visegradsku. juce su me zvali i trazuli da dopunim dokumentaciju. problem je nastao jer nemam nalaz hsg-a nego laparaskopiju koju sam dostavila sa svim papirima. sestra koja me je zvala je bila jako neljubazna i jedino sto je znala da mi kaze jeste da, ako imam uradjem hsg dostavim nalaz a ako nemam,da ga uradim. lepo saj joj objasnila da imam laparaskopiju i da je tad proverena prohodnost jajovoda,i da tu otpusnu imaju kod sebe, medjutim ona je samo znala da mi kaze da treba hsg....... na sajtu lepo pise da treba da se dostavi nalaz hsg-a i /ili laparaskopije.... sta predlazete da uradim? da li je neka imala slican problem?

(odgovor članu Skijasica)
Direktna veza do poruke: 341
31.10.2014 2:03:50   
manina
Hi, interesuje me da li su guzve u Visegradskoj, koliko se ceka? Mi smo sakupili papire I u sredu idem kod dr Lidije Tulic... Sta je s privatnicima? Veliki Pozdrav za sve user posted image

(odgovor članu micaubica)
Direktna veza do poruke: 342
21.11.2014 5:13:13   
zvoncica86
Cao svima.Nova sam na forumu,pa bih vam bila zahvalna na par informacija.U fazi sam skupljanja nalaza za vto o trosku fonda,pa me zanima u koliko se prodje prvostepena komisija,da li se na drugostepenoj daje spermogram,posto mm ima problem da ga da,do sada smo svaki put spermogram davali u toku odnosa.

(odgovor članu manina)
Direktna veza do poruke: 343
21.11.2014 8:41:39   
jess021
Zvoncice, ne znam u kom gradu radis vto, u Novom Sadu ga mozete poneti od kuce.

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu zvoncica86)
Direktna veza do poruke: 344
21.11.2014 10:42:33   
manina
Generalno i u BG moze od kuce ali da ne prodje vise od 15-20 minuta.
Malo stroza prema dasi budi, jer kad budete usli u postupak nisam sigurna da cete „na licu mesta” moci da imate odnos da bi on dao „materijal”.
Inace, ja sledece nedellje idem u Nemanjinu, pa javljam koliko moj slucaj ceka, posto sam shvatila da zavidi od para do para kao prolazi.
Pozz svima.
user posted image

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 345
21.11.2014 14:53:38   
zvoncica86
Ja se iskreno nadam da cemo moci da prodjemo komisiji,mi bi se odlucili za.Valjevo.U krajnjem slucaju neka mu rade punkciju ili sta god sta da mu radim kada drugacije ne moze da da(ovako je sve ok ali prosto ima neku blokadu).Zanima me me jos jedna stvar ako neko moze da mi kaze koji je kriterijum za prolazak na komisiji sto se tice muskog steriliteta tj. izrazito smanjenog broja i pokretljivosti.Kod mene je sve ok.Hvala puno devojke

(odgovor članu manina)
Direktna veza do poruke: 346
21.11.2014 21:54:25   
manina
Moj suprug takođe ima nedovoljan br. Mislim da je bitno da potrebni nalazi budu uredni... kasnije se to svakako kroz terapiju promeni i oni dodatno to srede. Pozz. user posted image user posted image

(odgovor članu zvoncica86)
Direktna veza do poruke: 347
17.3.2015 13:38:31   
micaubica
Devojke,jel zna neka koliko se ceka u Visegradskoj preko fonda? Koliko ste dugo cekale na uz,pa na odluku....i najzad na ulazak u postupak???

(odgovor članu manina)
Direktna veza do poruke: 348
17.3.2015 14:28:20   
manina
Poziv za UZ sam cekala mesec i po dana...
Deset dana posle UZ su me zvali da dodjemo na kontrolni spermopgrama (zahtevala dr na komisiji). To je bilo otprilike posle nedelju dana.
I tad napisali da se ne preporucuje ulazak u VTO... Tako da cekanje do postupka ne znam koliko traje...
Srecno!

(odgovor članu micaubica)
Direktna veza do poruke: 349
17.3.2015 16:33:19   
Caciki
Zdravo,zanima me da li je neko završio kompletan proces VTO u Beogradu,koliko je vremena potrebno da na adresu stigne rešenje iz Nemanjine?? Mi smo 4.decembra prošli drugostepenu i sada čekamo

(odgovor članu manina)
Direktna veza do poruke: 350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Praćenje ovulacije - ovulacijski testovi
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću ovulacijskih testova?
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje?
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje i po čemu se ono razlikuje od menstruacije?

Anketa

Bata
Dada81

Pitaju mog malog Davida kako ce mu se zvati brat,on kratko i jasno- bata! Njemu dovoljno.Nama treba ipak vise od toga.A, ja volim videti i vase iskreno misljenje.

Marko (66%)

Kosta (34%)

Ukupan broj glasova: 183

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here