|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: procedura za VTO preko fonda
11.7.2013 15:45:44   
*Maki*
Samo napred Jole uz tebe smo user posted image

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 301
13.7.2013 12:05:34   
lalojedac
zene kakav treba da bude spermogram da bi se dobila vto o trosku drzaveuser posted image

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 302
13.7.2013 12:22:06   
Štetica
Lalo treba da ima bar mali broj morfoloski ispravnih spermatozoida za postupak ISCI.A koji je tacan br donja granica,javice se neka od devojaka koje znaju.

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu lalojedac)
Direktna veza do poruke: 303
13.7.2013 14:22:03   
lalojedac
jaoj majko moja,pa on nema nista,ponekad se nadje 2 do 3 spermatozoida,ali retko,tipa od 4 pregleda ubode nas da u jednom nadju 2 do 3 komada...i sta sa takvim slucajevimauser posted image prepusteni smo sami sebi i nasim divnim platamauser posted image ...nama je radjena icsi metoda u spebo i nije uspela...

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 304
18.7.2013 21:13:33   
mida
Da vam se i ja pridruzim oko skupljanja informacija za proceduru Vto. Ako u avgustu prikupim sve analize, da li cu uspeti da dodjem na komisiju dok mi vaze. Citajuci forume ceka se i po nekoliko meseci na poziv za drugostepenu komisiju, ili je bitno da u trenutku kada predam budu dobri rezultati. U novembru punim 39 godina, bitan mi je svaki dan, a radila sam dva hsg-a, 3 inseminacije.

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 305
20.7.2013 11:28:24   
lalojedac
mida srecno,ja ne znam nista o tome,ne znam ni sta sve treba i nikako da saznam kolika je donja granica spermograma da bi se prosla komisija...moja dr ne znam i rekla je da ce se rspitati ali nista mi ne javlja...inace na danasnji dan pre mesec dana je bio embriotransfer,sad bi usla u 2 mesecuser posted image

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 306
20.7.2013 12:03:55   
Štetica
Mida drugostepena komisija se ceka 2-3meseca,tako da brisevi ce ti verovatno isteci i moracete da ih ponovite. A cekanje za sam postupak zavisi od klinike koju izaberete,u Bg se najvise ceka jer su najvece guzve 3-6meseci . U Ns i Nisu oko 2meseca a u Valjevu oko mesec dana od prolaska drugostepene komisije. Pa ti kalkulisi gde ti najvise odgovara i tu kliniku biraj na prvostepenoj komisiji.

Direktna veza do poruke: 307
20.7.2013 17:57:36   
mida
Štetice, odogovara mi Bg, ali još uvek ne znam koju ćemo kliniku birati. Ako imaš neku preporuku,pošalji mi PP. Sve analize pripremim i predam prvostepenoj komisiji, ko čini tu komisiju, verovatno na opštini gde sam prijavljena? A dokumentaciju za drugostepenu dopunim UZ i spermogramom? Ako mi nekoj od analiza istekne rok, moram da je ponovim i ponesem na drugostepenu? Izvinjavam se što detaljišem, verovatno to negde na forumu piše, ali sam čitala na preskoke i nisam našla.user posted image

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 308
20.7.2013 18:06:56   
Štetica
mida ako si iz Bg onda ti je prvostepena u Nemanjinoj a drugostepena NF iliVisegradska. Na prvostepenu nosis sve analize + izvestaj od dr da posedujete svu potrebnu medicinsku dokumentaciju+upute za uz i spermogram,da vam oni overe. A sad je naci pisala gde jos ima mesta,virni u temu VTO.

(odgovor članu mida)
Direktna veza do poruke: 309
12.8.2013 18:10:14   
lalojedac
jos niko da mi javi koja je donja granica spermograma za vto o trosku drzaveuser posted image

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 310
13.8.2013 15:32:33   
NoraBo
Ćao devojke, posel 3 neuspešne iui, došao red i kod mene za vto... danas sam bila kod dr Spremovic u Višegradskoj i reče mi da će me na sve analize uputiti moj ginekolog iz DZ, a kad sam je pitala da li su velike gužve za čekanje, ona reče i nisu baš. kaže sad su uključene i privatne klinike u proceduru, raspisan je tender, pa kao mogu birati između Narodnog fronta, Višegradske, i par privatnih. Nije mi to baš njajasnije jer čitajući forum vidim daprivatne klinike još nemaju odobrenje. da li neko od vas zna sa sigurnošću šta je istina? Pozdrav :)

mogu osvojiti svijet jednom rukom, ako me ti držiš za drugu.

Direktna veza do poruke: 311
14.8.2013 12:25:13   
lalojedac
nora i mene to zanima,jer smo za ovu dali oko 4 hiljade evra i nema sanse ponovo to da platimo a posto imamo delimicnu azzo jedino gde imamo spermatozoide,jeste u Spebu i taj tender cekam kao zedan vodu,zato mi je bitno da mi neko kaze sta treba da bi se prosla komisija,tj. kakvi rezultati treba da bude?

(odgovor članu NoraBo)
Direktna veza do poruke: 312
14.8.2013 12:42:42   
dunja RR
Lalo nazovi rzzo ili front, pitaj, oni mora da znaju.

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

Direktna veza do poruke: 313
14.8.2013 15:02:26   
plačljiva
Drage moje ima li nekih novosti da li će i kada biti novi tender za VTO u privatnim klinikamauser posted image ?

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 314
14.8.2013 15:17:50   
dunja RR
Plačljiva, spominju devojke da je u toku tender za privatnike, ja nisam upoznata, nisam pratila vesti a i nisam bila u Srbiji ..

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu plačljiva)
Direktna veza do poruke: 315
14.8.2013 15:27:28   
plačljiva
Hvala Dunja user posted image

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 316
19.8.2013 13:14:29   
dunja RR
Devojke, imam pitanjce - trebam da uradim hormone kada dobijem ciklus, u Frontu, ali obzirom da sam na kontraceptivima, nisam sigurna kada ću dobiti. Ako dobijem sada u četvrtak ili petak, koji dan da radim hormone u Frontu (imam uput)?

Ako dobijem u subotu, onda mogu da radim u ponedeljak?

Jel se beše ništa ne jede i ne pije pre vađenja krvi za hormone?

Nije lako biti trudan, a da nije u redu. To je kao bolest, još gore.

erato

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu Suncicabg)
Direktna veza do poruke: 317
19.8.2013 15:04:58   
NoraBo
Evo šta nađoh na temi ‚‚VTO‚‚, vest je od danas :)

"У току је акција набављања нове опреме и нових кадрова, тако да најављујем добре вести за парове који имају потребу за вантелесном оплодњом, дакле у врло скором периоду ћемо са проширеним капацитетима моћи да радимо много више", рекао је Стефановић, гостујући у Дневнику РТС-а.

Како је РТС-у потврђено у Републичком фонду за здравствено осигурање, ове недеље биће расписан и тендер за поновно укључивање приватних здравствених установа у програм вантелесне оплодње о трошку државе.

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/124/%D0%94%D1%80%D1%83%D1%88%D1%82%D0%B2%D0%BE/1380138/%D0%92%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D1%81%D0%BD%D0%B0+%D0%BE%D0%BF%D0%BB%D0%BE%D0%B4%D1%9A%D0%B0+%D0%B7%D0%B0+%D0%B2%D0%B8%D1%88%D0%B5+%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B0.html

mogu osvojiti svijet jednom rukom, ako me ti držiš za drugu.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 318
19.8.2013 15:12:17   
lalojedac
ja sam zvala Spebo u Leskovcu i rekli su mi da je zavrsen konkurs za ovu godinu i da se raspitam za sledecuuser posted image

(odgovor članu NoraBo)
Direktna veza do poruke: 319
19.8.2013 15:34:53   
dunja RR
Lalo, ja mislim da ovaj tender i jeste za sledeću godinu. Tako je bilo i prošle godine.

IZVORNA PORUKA: lalojedac

ja sam zvala Spebo u Leskovcu i rekli su mi da je zavrsen konkurs za ovu godinu i da se raspitam za sledecuuser posted image

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

Direktna veza do poruke: 320
19.8.2013 17:56:01   
Bebana17
Dunja, hormone vadiš od 2 do 4 dana ciklusa (vikendom narodni front ne radi, tj. ne mozes izvaditi vikendom krv tamo za to), nebitno je da li ćeš jesti ili ne, ništa ne smeta toj analizi (slobodno ručkaj pre toga). Ako dobiješ u subotu, možeš u ponedeljak, a ako dobiješ u četvrtak, odmah idi u petak da vadiš krv. A ako padne na petak ciklus, onda čekaj ponedeljak. Baš sam bila detaljna user posted image

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 321
28.8.2013 18:25:09   
lajtop
drage,nova sam na forumu,tj ovo mi je prvo ucestvovanje na nekom forumu...

POZZZZZZZZZZDRAV SVIMA!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

PITANJCE..
danas sam dobila pozivno pismo da se javim 21.10 u betaniju.....da li treba da cekam taj dan,ili da se javim ranije?

treba li mi neki uput?
malo sam sludjena.ne secam se sta nam je sestra rekla posle drugostepene////user posted image user posted image

da li mozda ima neko ko je u istom terminu dobio pozivno pismo?

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 322
28.8.2013 19:00:59   
Štetica
Lajtop javljas se taj dan kad je naznaceno u pismu,tad obavljate razgovor sa dr i odredjuje se kada ce se raditi vto. A za uput neznam kako ide,znam da treba zeleni uput kasnije kad budete u postupku. Nazovi Betaniju i pitaj,to ti je najsigurnije.

(odgovor članu lajtop)
Direktna veza do poruke: 323
28.8.2013 19:50:21   
yyyyy
Lalo,nadam se da nisam zakasnila sa odgovorom,ako jesam-izvini,ali da napisem neku rec,nekome ce posluziti.
Naime i mene je jako interesovala ta donja granica za spermogram,a nigde nisam mogla naci odgovor i to zato sto ne postoji konkretna granica,vec zavisi od procene komisije.
Ovo sto pisem vazi za Front,gde smo tek iz treceg puta,u periodu od dve god,uspeli da prodjemo.

1.put-36 miliona,normalnih oblika 0,progresivnih 0,umereno pokr. 0,slabo pokr. 0,pokr. u mestu 8%
2.put-31 milion,normalnih oblika 4%,progresivnih 0,umereno i slabo pokr.0,pokretnih u mestu 4%
3.put-13 miliona,normalnih 1%,progresivnih 0,umerenih 4%,slabo pokr. 4%,nepokretnih 92%.

Eto ovaj treci nalaz im je kao bio dovoljno dobar,mada opet ostaje pitanje sta ce biti do postupka,dovoljno je da se vrlo blago pokvari nalaz,pa da ni ne stignemo do oplodnje celija.
Nadam se da ce nekome pomoci nase iskustvo!
Pozdrav!

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 324
28.8.2013 22:18:51   
Maraj

IZVORNA PORUKA: Štetica

mida ako si iz Bg onda ti je prvostepena u Nemanjinoj a drugostepena NF iliVisegradska. Na prvostepenu nosis sve analize + izvestaj od dr da posedujete svu potrebnu medicinsku dokumentaciju+upute za uz i spermogram,da vam oni overe. A sad je naci pisala gde jos ima mesta,virni u temu VTO.

Molim da mi pojasnite ovo
ja sam bila kod moje dr, ponela sam joj sa sajta rzzo-a sta je sve potrebno od analiza za VTO, ona mi je sve ispisala odmah. E sad , mene zanima ovo sto spominjete uput za uz i spermogram i taj izvestaj dr da posedujem dokumentaciju. Sta je to, to nemam, imam samo upute ovo sto se trazi na sajtu rzzo-a.

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Praćenje ovulacije - ovulacijski testovi
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću ovulacijskih testova?
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje?
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje i po čemu se ono razlikuje od menstruacije?

Anketa

koje ime je lepse
pisuljica

Masa (53%)

Teodora (47%)

Ukupan broj glasova: 75

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here