Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: procedura za VTO preko fonda 11.7.2013 15:45:44
|
|
|
|
*Maki*
|
Samo napred Jole uz tebe smo
|
|
|
|
RE: procedura za VTO preko fonda 13.7.2013 12:05:34
|
|
|
|
lalojedac
|
zene kakav treba da bude spermogram da bi se dobila vto o trosku drzave
|
|
|
|
RE: procedura za VTO preko fonda 13.7.2013 12:22:06
|
|
|
|
Štetica
|
Lalo treba da ima bar mali broj morfoloski ispravnih spermatozoida za postupak ISCI.A koji je tacan br donja granica,javice se neka od devojaka koje znaju.
|
|
RE: procedura za VTO preko fonda 13.7.2013 14:22:03
|
|
|
|
lalojedac
|
jaoj majko moja,pa on nema nista,ponekad se nadje 2 do 3 spermatozoida,ali retko,tipa od 4 pregleda ubode nas da u jednom nadju 2 do 3 komada...i sta sa takvim slucajevima prepusteni smo sami sebi i nasim divnim platama ...nama je radjena icsi metoda u spebo i nije uspela...
|
|
|
|
RE: procedura za VTO preko fonda 18.7.2013 21:13:33
|
|
|
|
mida
|
Da vam se i ja pridruzim oko skupljanja informacija za proceduru Vto. Ako u avgustu prikupim sve analize, da li cu uspeti da dodjem na komisiju dok mi vaze. Citajuci forume ceka se i po nekoliko meseci na poziv za drugostepenu komisiju, ili je bitno da u trenutku kada predam budu dobri rezultati. U novembru punim 39 godina, bitan mi je svaki dan, a radila sam dva hsg-a, 3 inseminacije.
|
|
|
|
RE: procedura za VTO preko fonda 20.7.2013 11:28:24
|
|
|
|
lalojedac
|
mida srecno,ja ne znam nista o tome,ne znam ni sta sve treba i nikako da saznam kolika je donja granica spermograma da bi se prosla komisija...moja dr ne znam i rekla je da ce se rspitati ali nista mi ne javlja...inace na danasnji dan pre mesec dana je bio embriotransfer,sad bi usla u 2 mesec
|
|
|
|
RE: procedura za VTO preko fonda 20.7.2013 12:03:55
|
|
|
|
Štetica
|
Mida drugostepena komisija se ceka 2-3meseca,tako da brisevi ce ti verovatno isteci i moracete da ih ponovite. A cekanje za sam postupak zavisi od klinike koju izaberete,u Bg se najvise ceka jer su najvece guzve 3-6meseci . U Ns i Nisu oko 2meseca a u Valjevu oko mesec dana od prolaska drugostepene komisije. Pa ti kalkulisi gde ti najvise odgovara i tu kliniku biraj na prvostepenoj komisiji.
|
|
RE: procedura za VTO preko fonda 20.7.2013 17:57:36
|
|
|
|
mida
|
Štetice, odogovara mi Bg, ali još uvek ne znam koju ćemo kliniku birati. Ako imaš neku preporuku,pošalji mi PP. Sve analize pripremim i predam prvostepenoj komisiji, ko čini tu komisiju, verovatno na opštini gde sam prijavljena? A dokumentaciju za drugostepenu dopunim UZ i spermogramom? Ako mi nekoj od analiza istekne rok, moram da je ponovim i ponesem na drugostepenu? Izvinjavam se što detaljišem, verovatno to negde na forumu piše, ali sam čitala na preskoke i nisam našla.
|
|
|
|
RE: procedura za VTO preko fonda 20.7.2013 18:06:56
|
|
|
|
Štetica
|
mida ako si iz Bg onda ti je prvostepena u Nemanjinoj a drugostepena NF iliVisegradska. Na prvostepenu nosis sve analize + izvestaj od dr da posedujete svu potrebnu medicinsku dokumentaciju+upute za uz i spermogram,da vam oni overe. A sad je naci pisala gde jos ima mesta,virni u temu VTO.
|
|
RE: procedura za VTO preko fonda 12.8.2013 18:10:14
|
|
|
|
lalojedac
|
jos niko da mi javi koja je donja granica spermograma za vto o trosku drzave
|
|
|
|
RE: procedura za VTO preko fonda 13.8.2013 15:32:33
|
|
|
|
NoraBo
|
Ćao devojke, posel 3 neuspešne iui, došao red i kod mene za vto... danas sam bila kod dr Spremovic u Višegradskoj i reče mi da će me na sve analize uputiti moj ginekolog iz DZ, a kad sam je pitala da li su velike gužve za čekanje, ona reče i nisu baš. kaže sad su uključene i privatne klinike u proceduru, raspisan je tender, pa kao mogu birati između Narodnog fronta, Višegradske, i par privatnih. Nije mi to baš njajasnije jer čitajući forum vidim daprivatne klinike još nemaju odobrenje. da li neko od vas zna sa sigurnošću šta je istina? Pozdrav :)
|
|
RE: procedura za VTO preko fonda 14.8.2013 12:25:13
|
|
|
|
lalojedac
|
nora i mene to zanima,jer smo za ovu dali oko 4 hiljade evra i nema sanse ponovo to da platimo a posto imamo delimicnu azzo jedino gde imamo spermatozoide,jeste u Spebu i taj tender cekam kao zedan vodu,zato mi je bitno da mi neko kaze sta treba da bi se prosla komisija,tj. kakvi rezultati treba da bude?
|
|
|
|
RE: procedura za VTO preko fonda 14.8.2013 12:42:42
|
|
|
|
dunja RR
|
Lalo nazovi rzzo ili front, pitaj, oni mora da znaju.
|
|
RE: procedura za VTO preko fonda 14.8.2013 15:02:26
|
|
|
|
plačljiva
|
Drage moje ima li nekih novosti da li će i kada biti novi tender za VTO u privatnim klinikama ?
|
|
|
|
RE: procedura za VTO preko fonda 14.8.2013 15:17:50
|
|
|
|
dunja RR
|
Plačljiva, spominju devojke da je u toku tender za privatnike, ja nisam upoznata, nisam pratila vesti a i nisam bila u Srbiji ..
|
|
RE: procedura za VTO preko fonda 14.8.2013 15:27:28
|
|
|
|
plačljiva
|
Hvala Dunja
|
|
|
|
RE: procedura za VTO preko fonda 19.8.2013 13:14:29
|
|
|
|
dunja RR
|
Devojke, imam pitanjce - trebam da uradim hormone kada dobijem ciklus, u Frontu, ali obzirom da sam na kontraceptivima, nisam sigurna kada ću dobiti. Ako dobijem sada u četvrtak ili petak, koji dan da radim hormone u Frontu (imam uput)? Ako dobijem u subotu, onda mogu da radim u ponedeljak? Jel se beše ništa ne jede i ne pije pre vađenja krvi za hormone? _____________________________ Nije lako biti trudan, a da nije u redu. To je kao bolest, još gore. erato Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.
|
|
RE: procedura za VTO preko fonda 19.8.2013 15:12:17
|
|
|
|
lalojedac
|
ja sam zvala Spebo u Leskovcu i rekli su mi da je zavrsen konkurs za ovu godinu i da se raspitam za sledecu
|
|
|
|
RE: procedura za VTO preko fonda 19.8.2013 15:34:53
|
|
|
|
dunja RR
|
Lalo, ja mislim da ovaj tender i jeste za sledeću godinu. Tako je bilo i prošle godine. IZVORNA PORUKA: lalojedac ja sam zvala Spebo u Leskovcu i rekli su mi da je zavrsen konkurs za ovu godinu i da se raspitam za sledecu
|
|
RE: procedura za VTO preko fonda 19.8.2013 17:56:01
|
|
|
|
Bebana17
|
Dunja, hormone vadiš od 2 do 4 dana ciklusa (vikendom narodni front ne radi, tj. ne mozes izvaditi vikendom krv tamo za to), nebitno je da li ćeš jesti ili ne, ništa ne smeta toj analizi (slobodno ručkaj pre toga). Ako dobiješ u subotu, možeš u ponedeljak, a ako dobiješ u četvrtak, odmah idi u petak da vadiš krv. A ako padne na petak ciklus, onda čekaj ponedeljak. Baš sam bila detaljna
|
|
|
|
RE: procedura za VTO preko fonda 28.8.2013 18:25:09
|
|
|
|
lajtop
|
drage,nova sam na forumu,tj ovo mi je prvo ucestvovanje na nekom forumu... POZZZZZZZZZZDRAV SVIMA!! PITANJCE.. danas sam dobila pozivno pismo da se javim 21.10 u betaniju.....da li treba da cekam taj dan,ili da se javim ranije? treba li mi neki uput? malo sam sludjena.ne secam se sta nam je sestra rekla posle drugostepene//// da li mozda ima neko ko je u istom terminu dobio pozivno pismo?
|
|
|
|
RE: procedura za VTO preko fonda 28.8.2013 19:00:59
|
|
|
|
Štetica
|
Lajtop javljas se taj dan kad je naznaceno u pismu,tad obavljate razgovor sa dr i odredjuje se kada ce se raditi vto. A za uput neznam kako ide,znam da treba zeleni uput kasnije kad budete u postupku. Nazovi Betaniju i pitaj,to ti je najsigurnije.
|
|
RE: procedura za VTO preko fonda 28.8.2013 19:50:21
|
|
|
|
yyyyy
|
Lalo,nadam se da nisam zakasnila sa odgovorom,ako jesam-izvini,ali da napisem neku rec,nekome ce posluziti. Naime i mene je jako interesovala ta donja granica za spermogram,a nigde nisam mogla naci odgovor i to zato sto ne postoji konkretna granica,vec zavisi od procene komisije. Ovo sto pisem vazi za Front,gde smo tek iz treceg puta,u periodu od dve god,uspeli da prodjemo. 1.put-36 miliona,normalnih oblika 0,progresivnih 0,umereno pokr. 0,slabo pokr. 0,pokr. u mestu 8% 2.put-31 milion,normalnih oblika 4%,progresivnih 0,umereno i slabo pokr.0,pokretnih u mestu 4% 3.put-13 miliona,normalnih 1%,progresivnih 0,umerenih 4%,slabo pokr. 4%,nepokretnih 92%. Eto ovaj treci nalaz im je kao bio dovoljno dobar,mada opet ostaje pitanje sta ce biti do postupka,dovoljno je da se vrlo blago pokvari nalaz,pa da ni ne stignemo do oplodnje celija. Nadam se da ce nekome pomoci nase iskustvo! Pozdrav!
|
|
|
|
RE: procedura za VTO preko fonda 28.8.2013 22:18:51
|
|
|
|
Maraj
|
IZVORNA PORUKA: Štetica mida ako si iz Bg onda ti je prvostepena u Nemanjinoj a drugostepena NF iliVisegradska. Na prvostepenu nosis sve analize + izvestaj od dr da posedujete svu potrebnu medicinsku dokumentaciju+upute za uz i spermogram,da vam oni overe. A sad je naci pisala gde jos ima mesta,virni u temu VTO. Molim da mi pojasnite ovo ja sam bila kod moje dr, ponela sam joj sa sajta rzzo-a sta je sve potrebno od analiza za VTO, ona mi je sve ispisala odmah. E sad , mene zanima ovo sto spominjete uput za uz i spermogram i taj izvestaj dr da posedujem dokumentaciju. Sta je to, to nemam, imam samo upute ovo sto se trazi na sajtu rzzo-a.
|
|
|
Anketa
koje ime je lepsepisuljicaMasa (
53%)
Teodora (
47%)
Ukupan broj glasova: 75Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!