Ana RR -> RE: Braxton-Hicksove kontrakcije (8.6.2018 11:39:31)
|
Lesli, ja te potpuno razumem jer sam sve to isto imala. Bolove, probadanja, stezanja stomaka... sve, sve. Pa mi je najgore bilo kada me oštro probode kroz stomak prilikom nekog pokreta, ustajanja i sl. Sve zvezde prebrojim. Ali priznajem da sam bila mnooogooo opuštenija od tebe. Ne znam kako to da objasnim, ali ja sam jednostavno znala da će pored svega toga sve biti kako treba. I uživala sam maksimalno. I ja sam žgoljava, bavila se sportom, dr mi je rekla da je normalno da osećam neprijatnost jer se materica širi, kukovi se šire, čitavo telo se pomera. Pratili smo kontrakcije, zatezanje stomaka, ali i pored toga bebac nije bio nisko (iako je subjektivni osećaj bio drugačiji, čak sam nosila pojas tokom šetnje jer sam imala osećaj da je on jako nisko), grlić zatvoren.. U prvom tromesečju jesam bila dosta obazriva i uplašena, čula sam se sa mojom dr non stop, ali kada sam shvatila da je u suštini sve kako treba i da nema razloga za paniku, opustila sam se. Bila sam pokretna, do kraja trudnoće se ugojila 9 kg, jedino me vrućina mučila jer sam se porodila krajem jula. Mislim da je nemoguće da trudnoća prođe bez nekih bolova, neprijatnog osećaja rastezanja... nema šanse. Kontrakcije treba pratiti, to stoji. Ali po svemu sudeći, nemaš nikakvog razloga za paniku. Grlim [sm=smiley31.gif]
|
|
|
|