maslinica -> RE: Braxton-Hicksove kontrakcije (28.12.2009 14:16:20)
|
IZVORNA PORUKA: Verus RR maslinice, neke zene kazu da ih nisu nikada osetile, a neke da ih osecaju i to dosta rano. Uporedjuju se (citala sam) sa blagim menstrualnim bolovima, ali na sekund dva. Imam DVD o porodu koji gledam, i kaze ovako babica: BH kontrakcije se razlikuju od pravih, porodjajnih kontrakcija, tako da ako recimo, osetite bol kada sedite ili hodate, da promenite polozaj: ako sedite, ustanite i prosetajte, ako hodate, sedite ili zastanite. BH kontrakcije prestaju po promeni polozaja ili radnje koju cinite u tom trenutku. Prave ne. One ne "odlaze" ako se nesto drugo radi, nego nastave da bole. e bas mi je to bilo, po promeni polozaja je prestajalo ili se umanjivalo, sve je to pocelo predvecer i kad sednem, katastrofa....ustanem ok..ali me bolela vise nekako leva strana..ne po stomaku i ne kicma...to ne...i kad je trebalo ici u krevet, ja ne smem da legnem...ubija bol...i nekako u sedecem polozaju sam se namestila i popila 1/3 normabela nesto kao apaurin za trudnice...sve popustilo, ja spavala kao beba.... a ujutro me moj sin probudio svojim nogicama:) moja doktorka mi je rekla da je to u redu....do sada jos nisam popila ni jednu celu tu za smirenje...ovo mi je 2/3 od pocetka:) :)
|
|
|
|