Peace*
|
IZVORNA PORUKA: Jole84 Vidim da ste uglavnom sve radile po instiktu,čini mi se da je drugačije i nemoguće. Nema šanse da je uklopim na 3 sata,naročito sad kad ima grčeve,siska ili premalo ili previše,baš se mučimo,vrišti miiii. Kad je ne boli onda baš siska školski,po 15min obe ali kad je muči stomače baš bude bezveze...rekoše mi u savetovalištu da joj dajem slobodno kad potraži čak iako je posle sat vremena,jer traži blizinu... Meni je M. imao dugo grčeve, punih 6m, no, ja mislim da je to bilo zbog alergija. Ipak, nevezano za to, primetila sam da ako dam da sisa u momentu grčeva, to ublažuje grčeve trenutačno, ali se oni ponovo javljaju za pola sata. Dam ponovo da sisa, smiri se tad, i za pola sata opet. I tako do ujutru, a grčevi su kretali obično oko 22h. Provalila sam da ako ne dam da sisa u prvom naletu grčeva, da tada grčevi brže prođu i imamo koliko-toliko mirnu noć. Od 22h sam nunala, nudila vodu (neuspešno), varalicu... a onda shvatila da jedino što pomaže je da ga spustim na leđa na bračni krevet, stavim termofor na stomak, pustim da plače i mlati nogama. Ležala sam pored njega, mazla, pevala, ništa nije pomagalo, ali sam se ja osećala bolje što ne urla sam. Kad se malo smire grčići, onda dam da sisa, i onda bude mir uglavnom ostatak noći, ali termofor ne skidamo do jutra sa stomaka. Taj koji mu stavim oko 22h, bude skroz hladam oko 2h, i tad mu stavim novi... Luku sam dojila na obe dojke po podoju, i onda izmlazala... Pisala sam već, grozno iskustvo, meseci provedeni bavljeći se sisama, ili dojim ili izmlazam, a grudi stalno pune i stalno bolne... Marku sam davala po jednu dojku po podoju (ista patronažna, različiti saveti), kategorički sam odbila da koristim pumpicu jer je to ono što me je zeznulo sa prvim detetom, i sve je bilo super.