ivaMark -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (21.12.2013 13:09:12)
|
Ole, evo i mog iskustva: posle porodjaja grudi su mi bile pune mleka ali nikako da krene, nikako beba da uhvati bradavicu i da pocne da vude. U porodilistu mi niko nista nije rekao kako da podstaknem laktaciju (znali su samo da mi pritisnu dojku i kada krene kap mleka sestre kazu-aaaa, pa ima tu mleka[sm=smiley29.gif]). Kada smo izasle iz porodilista bebana je bila na AD, s"tim sto sam je koristila pumpicu non-stop (i sat vremena po dojci), to izvuceno mleko je pila (bilo ga je oko 10-20ml). Ono sto sam radila je sledece: masaza dojki (blaga naravno) imas na netu klipove kako se radi i stavljala sam mlake tetra pelene (jer se onda otvore kanali i mleko lakse izlazi). Posle sedam osam dana beba je pocela da coka i izbacila sam dohranu odmah. Cokala je kad god je htela (na zahtev) imala sam osecaj da ne izlazim iz sobe (masaza, obloge, pumpica, cokanje bebino) i pitala sam se kada ce to prestati. Nekako je vremenom sama napravila razmak na dva sata izmedju dojenja, retko kada na tri. Napreduje mesecno po 600-700gr, krvna slika joj je super, kao i stolica i mokraca. To sto tvoja beba place ne znaci da je gladna, mozda joj je vruce...znas i sama da postoji 1000 razloga za plac bebe. Onda skokovi u razvoju, itd itd... Big mum, mislim da je ipak bitno koja tecnost se pije... ne moze npr da pije koka kolu, fantu, i sva ona vestacka sr.... Najbolja je voda obicna definitivno, mleko (ali ne preterivati, ako bebi smeta onda naravno ni njega). Mozda te nisam najbolje razumela kada si napisala da pije bilo koju tecnost.
|
|
|
|