ivaMark -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (6.6.2013 12:49:49)
|
Da pocnem od pocetka: u porodilistu naravno da nije bilo ni M od mleka, a sestre su bas bile voljne da mi objasne kako trebam i sta sa dojkama.... jedino su znale da kazu kada beba place: daj joj sisu! a sta joj dam kada imam dve kapi jedva a beba ne moze ni bradavicu da uhvati (naravno da mi niko nije rekao ni za masiranje, ni za izmlazanje..) ja u bedaku... proslo je tri dana i dalje nista, sestre mi naravno isto kazu: daj joj sisu... jednom kada je beba plakala otisla sam do sestre i rekla da spremi ad za bebu i ona meni: daj joj sisu! zeno, nemam mlekane mogu dete da hranim sa dve kapi...uuuuh e, onda dodjem kuci... tu mi je mama bila i onda krece nasa borba [sm=smiley36.gif], naravno da sam kupila AD mleko, jer kod mene se bi naruckala beba... i krece masiranje, obloge tople, pumpica i tako po ceeooo dan.. secam se jedne noci da sam dva sata masirala dojke, onda pumpica... u pocetku je jedva islo po par kapi, pa po 15ml, onda skupim 50ml iz obe... "muzli" su me i mm i mama... joj, kad se setim! i naravno da je i beba visila na siki non-stop... uz zajednicki napor nas cetvoro i pumpice [sm=jezicek.gif] smo uspeli i za tri dana od dolaska kuci mlako je krenulo i sada je sve ok.... bolele su bradavice, sada je i to u redu... Nemam pametan savet za mame sa problemom, mi se nismo dugo mucili, ako mozete da uspostavite laktaciju-super, a ako ne mozete-mislim da stres moze jos negavnije da utice na vas, mleko i bebu... Drzite se [sm=smiley31.gif]
|
|
|
|