Torbica -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (16.3.2013 21:29:01)
|
IZVORNA PORUKA: pocahontas Zemunka, Torbica je negde pisala da kad su je ujedali, samo bez reci izadje iz sobe na minut, dva i onda se vrati...to je, kaze, procitala u nekoj knjizi i pomoglo je...zvuci logicno, pokusaj tako. U pravu si, evo da dopunim. U knjizi Pozitivna disciplina objasnjava kako beba jako dobro razume nasa DELA a ne reci. Nikakva vika, udaranje ili tome slicno, nista ne pomaze, samo zbune bebu jer ona nema pojma u cemu je pogresila, i da to tebe boli. Moj sin, ovaj svezi [sm=smiley36.gif], treci hocu reci, je rano dobio zubice. Krajem petog meseca i onda u narednih mesec dana, ukupno 7 komada. Meni je taj savet u knjizi bio poprilicno sumnjiv - kaze izadjite iz sobe na minut-dva kad vas beba ugrize, shvatice da vam to ne prija, cim je lisite vaseg prisustva. Bez reci! I tako je mene moj sin cak dva puta gricnuo, doduse bez krvi, ja izasla i ostala ispred vrata nekih dva minuta...I evo, posle toga me nije vise grickao. Sad ni ne razmisljam vise o tome, ali ako bi zaboravio, ponovila bih ovo opet. Draga Zemunka, tek ces videti, da oni nase reci i postupke uopste ne razumeju, nemaju pojma sta to znaci, samo ih isprepadamo ako vicemo ili smo grubi prema njima, to nikako. No da ne idem vise off, ovaj fazon je kod nas upalio. Ne mozes kazniti malu bebu, pa cak ni malo dete, dok ne porastu toliko da bi shvatili neke stvari. Znam da nije lako ali ono sto svima savetujem da se pozabave razvojem bebe/deteta, pa kad shvatimo kako oni funkcionisu i sta razumeju i nama je mnogo lakse. Otvorila sam i temu prosle nedelje, Pozitivna disciplina, tri knjige, svima preporucujem, sjajne su. Pozz i srecno!
|
|
|
|