|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  47 48 [49] 50 51   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dojenje - vase iskustvo II deo
28.2.2013 21:00:27   
Bebilina

IZVORNA PORUKA: jance

sta moze da bude kad se beba onako kao otima sa sve dojkom u ustima? ova moja to cesto radi, najvise sa desnom, sve mi se cini ko da to znaci da u toj nema vise a ona bi jos vukla... a inace boli strasno, kad tako radi a imas ragade...

Meni je nesto zapalo za oko: kad god se mame pozale da dete odbija ili ne vuce lepo iz jedne dojke uvek je u pitanju desna dojka... Nije mi jasno zasto kad pri tom beba lezi na levom boku, a to je navodno optimalna pozicija za dobro varenje...
Jel ima neko ideju za tu desnu dojku? user posted image

You give them life, they give you more to live for...

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 1201
28.2.2013 21:24:59   
jance
sad kad pokusavam da se prisetim, i sin je imao problema bas sa desnom dojkom. kaze mm da koliko on vidi, ja bolje bebu postavim na sisu i bolje joj "ponudim" da sisa, iliti stavim bradavicu i areolu u usta kad je u pitanju leva dojka, verovatno zato sto to radim desnom rukom. a i leva dojka me manje boli. sinoc kad je uzela da sisa iz desne, nekim refleksom od bola je pocelo da mi se trese desno rame.. i nisam mogla da ga smirim....

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu Bebilina)
Direktna veza do poruke: 1202
28.2.2013 22:06:20   
Torbica
Jance, sad kad se prisetim, i meni je bebac (ovaj svezi) to radio neko vreme. I prestao isto tako. Ne znam sta je bilo u pitanju, vise kao da se mazi, povuce tj kao da se protegne sa sve sikom u ustima. Huh, nije mi to bilo nimalo prijatno, nekih par nedelja se tako zanimao i naprasno prestao.. Nisam primetila da je vezano za levu/desnu stranu... U pocetku dok su bradavice osetljive, neprijatan osecaj. Nisam imala ragade, mogu da zamislim tek tad kako je bolno...

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 1203
1.3.2013 6:47:19   
Misha i Ljisha
taman sam uspela da proizvedem dovoljno mleka u sisama kad sad ova moja pocela vise da jede. Pocela da jede oko 150 ml za obrok. Vidim ja da ona obicno ako se nasisa ukomira se i zaspi a juce ceo dan budna. I ja joj dam posle sikenja jos 30 ml dohrane i tacno joj je toliko falilo. Koliko dugo ce sad trebati da se poveca produkcija mleka u grudima? Mislim ona jadna isto vuce i bacaka se malte ne dok sisa i unervozi se jer valjda nema vise nista u sisi. Ja je pustila da sisa koliko god dugo hoce, nisam joj merila vreme ali izgleda nema dovoljno mleka opet za nju. user posted image

A i ona mi ispusta gasove dok siki i onda skoro kao da rezi na sisi. Jako je smesna. Cak juce nije izvukla svo mleko zbog toga jer su je valjda jako mucili grcevi pa nije mogla na miru da siki. Pocela da mi place na sisi, to se retko desi ali se sad bas brinem jer joj je sika glavna uteha i ako je nesto boli.

Inace moja divna devojcica me usrala dok sam je presvlacila. Iz nje je izletelo jedno litar g.vana.
Sva mi majica i trenerka, kucne papuce, tepih, sto za presvlacenje ma sve je bilo uprljano. I ja da joj stavim drugu pelenu a ona jos jedan rafal ispalila. I tako tri puta. Na kraju sam je odmah okupala. Stomak joj je bio strasno naduvan a samo jedan dan nije kakila. Sad joj se stomacic vratio u normalu hvala bogu onako je izgledala kao ona deca u Africi sa velikim stomacima.

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1204
1.3.2013 8:28:14   
Janncica
A kako znas koliko je posisala ml iz sise?user posted image
Nemoj joj bre davati dohranu ako imas mleka. Verovatno je juce mucio stomak,kao sto si i sama rekla. I moj nekad vise sisa,nekad manje. Nekad mi iscedi i jednu i drugu skroz,a nekad mu je i jedna dosta.
Negde je Jovica pisala da ako popije manje od 60ml dohrane(nisam sigurna) da joj i ne treba dohrana.
S mi je par dana bukvalno sisao na sat,dva i covek nabio sebi mleka. Vec dva dana mi budu prepune,a dugo se vec ne izmuzam.
Opusti se,uzivaj. Vidi koliko je napredovala.
Ja sam se bojala prvih mesec dana da nema dovoljno,a on napredovao 1700g.
Bice to sve ok. Samo pij dovoljno tecnosti.

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 1205
1.3.2013 9:21:41   
adulence

IZVORNA PORUKA: Bebilina

IZVORNA PORUKA: jance

sta moze da bude kad se beba onako kao otima sa sve dojkom u ustima? ova moja to cesto radi, najvise sa desnom, sve mi se cini ko da to znaci da u toj nema vise a ona bi jos vukla... a inace boli strasno, kad tako radi a imas ragade...

Meni je nesto zapalo za oko: kad god se mame pozale da dete odbija ili ne vuce lepo iz jedne dojke uvek je u pitanju desna dojka... Nije mi jasno zasto kad pri tom beba lezi na levom boku, a to je navodno optimalna pozicija za dobro varenje...
Jel ima neko ideju za tu desnu dojku? user posted image

zene pa ovo se i meni desavalo...

(odgovor članu Bebilina)
Direktna veza do poruke: 1206
1.3.2013 12:18:43   
jance
da, neko je spomenuo da je to otimanje na sisi izgledalo ko da se miluje sa sisom, to sto mi ovo dete radi nije ni nalik mazenju ili milovanju, vise lici na to kad ti pokusavas da odgrizes zilavi komad mesa pa se otimas i vrtis glavom levo-desno da otkines...

inace sinoc sam se izmuzla i dobila cak 60ml iz obe (to je za nekoga ko je donedavno jedva izvlacio 30ml ooogroman pomak).... ok, to nije za nju dovoljno, i pored toga je popila jos tacno 60ml dohrane, ali kanda radim nesto kako treba. kad bi ja mogla da je stavljam na sisu kad god zatrazi, mislim da bi ona vec navukla koliko joj treba, ali nesmem zbog ovih uzasnih ragada (kojima opet ni panthenol ne pomaze grrr). ali radimo na tome da uhvati bradavicu kako treba, i mislim da uspevam donekle, cim mi se kolicina pocela povecavati, a i juce posle podne posle sisanja nije uopste trazila dohranu, pa sam se bas obradovala...

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 1207
1.3.2013 12:38:48   
hanic
vidim ja da se sve bebe otimajuu i vode rat sa desnom sikom user posted image . moje bradavice su kriticne, ziva rana, 5 dana sam se mucila i plakala i plakala i poslala sam mamu jutros da mi kupi silikonske bradavice, probala i uspjela, dok ne zarastu ja cu ih koristiti a onda idemo iz pocetka. jel trebam da nabavim i pupmu da izmlazam, hoce li mi pomoci? mlijeka imam, curi na sve strane a on halapljivko sve to lijepo pojede i spava po 3-4 sata u komadu. ali dok ja otplacem i on lijepo prihvati bradavicu borba. ne moram vam pricati kad sve znate.user posted image user posted image

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 1208
1.3.2013 13:03:19   
jance
da, i sta radite sa starijom decom (manja razlika ko ima) dok beba sisa? Ogi je skapirao da sam ja "nemocna" dok beba sisa pa iskoristava situaciju, danas se npr popeo na sto i prevrnuo vazu sa cvecem. osim sto sam bila besna zbog cveca, umirala sam od straha kad je pokusavao da sisdje sa stola (velikog trpezarijskog)

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 1209
1.3.2013 13:13:26   
jance
jooj hanic draga moja, ako te neko razume, ja te potpuno razumem user posted image
jedino sto se ja bojim da koristim silikonske, prosli put su mi napravile jos gore, bradavica se trela o silikon i cupala epitel sa bradavica pa sam imala bukvalno zivo meso na bradavicama. trenutno nije bas toliko strasno, ali i ja se bas pazim, i pravim pauze, jednom dnevno se izmuzem da bi bradavice dobile malo odmora, borim se sa njom da nauci da pravilno hvata bradavicu.... ja jednostavno imam takve bradavice. a obicno kad pitas patronaznu ili lekara, ragade ne smatraju kao prevelik problem, to je nesto sto se desava i prolazi posle mesec dana. obicno cujes savete tipa : namazi tvoje mleko, lanolin, a kad vide onda kazu panthenol. ja sam sve to prosli put radila, pa sam ipak zavrsila na kremama za obnavljanje koze.... i na tome da sam se izmlazala do 4og meseca bebinog... tako da ja to ne uzimam olako, i bas se trudim da pazim, i da radim sve sto mogu da bi sprecila ono sto se desilo prosli put. sad, Kika je pocela da sisa tek 11ti dan od rodjenja, do tada su je hranili spricom i gazom, i kanda je stekla taj refleks uvlacenja, pa samo vakumom uvuce vrh bradavice, nece vise od toga. ako i uspem da joj ubacim vecinu areole, samo cujes onako coktanje i vidis da je ona popustila i opet vuce samo vrh bradavice. pa joj ja onda izvadim iz usta pa ponovo, i tako u krug, dok se ne iznervira.... pa onda odustanem i pustim je da sisa kako hoce, samo da bi nesto posisala ipak.....

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 1210
1.3.2013 13:31:24   
hanic
ja vec imam zivo meso prije silikonskih user posted image on sisa od prvog dana, ja vec 5 dana imam te glupe ranee i svakim danom je sve gore i gore. lanolin ne pomaze, kupila sam juce bepanthen za rane i danas silikonske pa cemo vidjeti kad ce zarasti. desna mi je gora od lijeve user posted image ali vidim da je i kod tebe tako urnebesno pa mi je onda lakse kad nisam sama user posted image . jeo je iz obje sa silikonskim i bilo mi je lakse nego sve ove dane bez njih. jutros ga niösam ni uzela u ruke pocela sam da placem od same pomisli na tu bol i patnju user posted image . place on placem ja i onda nam se jos prikljuci i mm kad dodje s posla (on ne place bukvalno ali su mu oci pune suza user posted image ).

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 1211
1.3.2013 14:19:34   
jance
tacno tako sam i ja prosli put. mm ustaje na posao, ja uzimam Ogija da sisa, on se otima na bradavici, ja se bukvalno uvlacim u fotelju koliko se povlacim unazad od bola, onda on place, placem i ja, jadan mm nas gleda i vice : dosta je bilo! ovo mora da prestane! pakuj se kod dermatologa! to je bilo kad je Ogi imao vec mesec dana, mozes da zamislis koliko dugo sam to ja trpela. i svi vicu procice posle mesec dana, ocvrsnuce bradavice, ja cekam i trpim, a bradavice sve gore i gore... e onda sam presekla, otisla kod dermatologa, dobila te kreme, i pocela da se pumpam. e to sa pumpanjem je vec druga vrsta muke, o kojoj cu drugi put...

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu hanic)
Direktna veza do poruke: 1212
1.3.2013 15:15:11   
Misha i Ljisha
Janncice sinoc sam se ja izmuzla a dala sam joj dohranu umesto mog mleka a moje mleko ostavila u frizideru.

Danas evo sisa normalno nisam joj davala dohranu ali ne znam kako ce biti uvece. Kako vece pada valjda se i ja vec nerviram pa pravim jos goru situaciju no sto jeste. Evo ona lepo spava po tri il 4 sata i lepo je sikila. Pijem vode, caja ma sve sto stignem i mislim non stop sta ja da pojedem zbog nje ali valjda se opterecujem previse. I to sto sam sama sa njom ceo dan me nekad umori. Danas sam i ja malo dremala ali obicno dok ona spava ja kuvam, jedem tusiram se sam bog zna sta radim evo pisem i ovde. (bezveze mi da sad legnem kad ce se probuditi za 10 minuta vec se cuje ali nikako da otvori okice skroz)

U svakom slucaju vece nam predstavlja problem. Stavljam ja nju na sisu uvek eto sinoc jedino nisam da bih proverila stanje tj koliko jede.

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 1213
1.3.2013 16:03:22   
mica0
Zene, poso imam muke sa bebcom vec dva meseca da mi stalno place juce sam izvela jedan eksperiment. Od ujutru, od prvog podoja od 9h do uvece davala sam joj svoje mleko na flasicu po 120 ml i znate sta ceo dan nije zaplakala sem kad joj se prispava ili se ukaki. IZgleda da sam hronisno neispavana tokom ova dva meseca i malokrvna pa mi o utice na kvalite mleka, pa je ona stalno gladna. Nameravam da je dojim i da joj posle svakog podoja ponudim dohranu dok ne popravim krvnu sliku.

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 1214
1.3.2013 16:12:37   
adulence
joooj mico ako nista drugo bar joj pronalazis caku sta joj je sto je super znamkoliko si se namucila...

(odgovor članu mica0)
Direktna veza do poruke: 1215
1.3.2013 16:17:37   
mica0
pa adulence ne mogu vise da trpim taj plac dva meseca traje, ne moze pedijatar da mi kaze dijagnozu ima nezan stomacic, ludim vise, sada mi se uspava u 9 pa se probudi u 3h pa spava do 7, ako joj u 3h dam svoje mleko na flasicu, sinoc sam pokusala da je podojim u 3h i znas sta, spavala je samo do pola 5, i onda mucenje do pola 9, budi se na 15 min, shvatila sam da ona ili ne vuce dovoljno ili mi mleko nije hranljivo, ona je meni na siki po sa vremena onda je ja skidam jer ne mogu da izdrzim vise i to tako od rodjenja a kazu da deca treba da smanjuju vremem sisanja kako rasu, kod mene sve nesto cudno, ako je drzim pola sata a sklonim ona trazi jos.

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 1216
1.3.2013 16:50:36   
jance
mico, to sam srela na nekim stranim forumima za dojenje, mislim da se zove poor transfer, ako sam dobro skontala. bitno jeste da ti imas dovoljno mleka za bebu.
ja bi na tvom mestu pokusala ovako. da se izmuzes, pa da joj dajes na flasicu, a u medjuvremenu ( kad ti nadodje malo mleka a da se nisi jos izmuzla) da pokusavas sa njom malko da se izboris da efektivnije sisa. proveri dali dobro hvata sisu? jel spavana sisi mozda? to moze da se popravi, ali treba vremena i strpljenja. i nemoj duze od nekih 10-15min po dojci, mucis i sebe i nju.
jel ti bljucka mozda? jel pusta sisu pa se izvija unazad ko da je nesto boli?

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu mica0)
Direktna veza do poruke: 1217
1.3.2013 21:43:27   
sneza24
I meni se dešavalo da L odbija desnu dojku ili je vuče ustima levo-desno. Ja sam došla do zaključka da je to zato što mi je nezgodno da je namestim da mi leži na desnoj ruci ali ako dojim ležeći onda nije bilo problema.
A drugarica, koja je levoruka, mi kaže da je njena beba tako odbijala levu dojku jer je njoj lakše da je namesti na desnu stranu.

Nije vazno sto ne cinimo dobro, vazno je da ne cinimo zlo. - Mesa Selimovic

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 1218
1.3.2013 21:48:26   
jovicaa
ma sve i svasta se desava tokom dojenja... treba sve to iskulirati, biti istrajan i ne posustajati.. pa ko koliko izdrzi. posle loseg perioda uvek dodje neki lep i sve tako...

don't shit where you eat :))

(odgovor članu sneza24)
Direktna veza do poruke: 1219
1.3.2013 22:56:19   
mica0
jance ja je dojim na silikonskoj, imala sam strasne rane i kad sam pokusala da je skinem, N nije umela da uhvai bradavicu i osalo je da je dojim na silikonskoj, pokusavale smo ali ne ide navikla se na nju. Kad je sklonim posle pola sata ona otvara i dalje usta, preko dana je dojim 40 min pa joj dodam 30 ml dohranu a nocu poso ima jedno budjenje u 3h podojim je malo pa opet dohranu dok se ne uspava, inace moje mleko popije posle kupanja oko pola 9 na flasicu, popije 120 ml, to joj je obrok i spava do 3h.

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1220
2.3.2013 7:17:01   
bojanica7
mico, evo samo da ti kazem da ni kod nije vazilo pravilo da sto je dete starije, smanjuje vreme sisanja. ona je od pocetka sisala 40 minuta (i to sam je ja prekidala, tako mi nekako bilo taman, a imala sam utisak da bi sisala i po sat vremena) i sve vreme dok je samo sisala, i sa sest meseci, sisala je 40 minuta. znam da su mi svi govorili da se ona mazi, ali sta god da je radila, prijalo joj je... i nemoj pomisljati na to da ti mleko nije hranljivo! svasta. naravno da jeste. prosto su joj nekad veci apetiti. meni se gala nocu budila da sisa na po pola sata i niejdnom se nisam zapitala da li joj je moje mleko dovoljno. prosto sam skontala da joj je to nacin da se opet uspava kad se probudi. tako, malo je nemirno spavala. i ja imam utisak da je gaal polovinu svog sisanja sisala iz nekih drugih potreba a ne gladi. dakle, da umiri kad joj raste zubic, da se utesi kad je nervozna i da se umiri i tako. i zato mislim da je bas cesto sisala.

Panta rei

(odgovor članu mica0)
Direktna veza do poruke: 1221
2.3.2013 10:53:24   
jance
sto se silikonskih tice, ako vama to obema tako odgovara, ja to nebi menjala, koliko beba je tako sisalo i do godinu dana, pa su jos kasnije tu silikonsku kao cuclu koristili user posted image .. to mozda onda i ojasnjava duzinu sisanja, rekose mi jos u porodilistu da bebe preko silikonskih isaju 30% teze, pa joj jednostavno u medjuvremenu treba odmor...

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu bojanica7)
Direktna veza do poruke: 1222
3.3.2013 15:58:27   
Ajla82

pozdrav,

moja bebica je 7. mjesec i super napreduje. do 5. je samo dojila, malo smo muku mucile s mastitisom al i to prodje

zadnje vrijeme nece da doji osim lezece, inace sam kombinovala al uglavnom bih sjedila al eto ona sad doji samo kad legnemo u suprotnom se odtima, povuce pa pusti i tako se mucimo 15tak min al vidim da skoro pa nista nije pojela..

zdrava je, nema upalu uha niti bilo sta drugo..

jel neko imao slicnio iskustvo? imate li savjet kako da prevazidjemo ovo stanje??

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 1223
3.3.2013 19:32:14   
jovicaa
pa doji lezeci... tako i mi...

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Ajla82)
Direktna veza do poruke: 1224
3.3.2013 22:01:42   
mica0
Meni se cini da kad dojim lezeci manje posisa nego kad sedim i drzim je, mada mi tezi na ruci to samo radim kad odem kod svoje mame. Mleka imam, kad mi nadodje, izmuzem po 200ml iz obe, i to radim za posle kupanja i za nocni podoj, ukapirala sam konacno da je lenja i da zato nece da sisa, stavljam je na grudi u oba slucaja da povuce jedno 15 min pa onda flasica. Strah me zbog mleka.

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  47 48 [49] 50 51   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  47 48 [49] 50 51   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Značaj večernjeg obroka za bebe
Hranjivi sastojci koje beba unosi tokom dana, a posebno u večernjem obroku, imaju direktan uticaj na njihov noćni odmor,...
NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.

image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here