ishler -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (13.12.2011 15:42:00)
|
Moje iskustvo sa dojenjem tece ovako; Prvi dan posle porodjaja mi je krenulo mleko, babice u porodilistu zaduzene za dojenje dolaze i kazu ne dojite tri dana nece biti mleka. Po savetu jetrve koja je dojila dvoje do dve godine,treba poceti odmah da bi se beba navikla i da bi sve krenulo svojim tokom. Bebu donose ona uspavana jer su je nahranili,meni grudi velike,uvucene bradavice,pa ne znam da postavim bebu,a niko nece da pomogne... Mleko vec krenulo,pocinjem da ludim jer znam dobicu mastitis. Kupuju mi pumpicu ali ona radi samo kod razradjenih grudi,tako da moram rucno a ne znam kako,srecom, srecem majku mog druga koja radi tu i dolazi da mi pokaze,muzla sam se na 3 sata,mleka za izvoz...ali posto beba spava a ja ne umem da je postavim,pravi mi ragade,koje su bolele kao sam djavo,doslo je skoro do krvi.. Tu uskacu komprese i lanolin,i malo olaksavaju situaciju.... Dolazimo kuci beba ne moze da sisa jer su bradavice uvucene pritom bole jer su popucale,ma strasno, ja naravno sa velikom zeljom da je dojim postavljam je ali ne ide,izmuzam svoje mleko dajem na flasicu. Tokom dana sam bezbroj puta pokusavali,na kraju je uspelo posle mesec dana mucenja.Uspela sam da je samo dojim da je ne dohranjujem. To smatram najvecim uspehom u zivotu,i ponosna sam na sebe jer sam uspela. Savetujem svim zenama da doje svoje bebe jer je to najlepsa stvar na svetu.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|