Anoniman -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (28.11.2011 19:49:03)
|
moze savet? pre 4,5 dana sam posle 3,5 meseca dojenja dobila mastitis. pijem antibiotik, masiram, izmuzavam koliko mogu, stavljak kupus, stavljam bebu da sisa.. bolje je nego sto je bilo i nadam se da ce uskoro biti jos bolje. imala sam veliku plocu koja je isla sa strane, ispod bradavice, pa sve do areole. problem je u tome sto je jako duboko, pa ne mogu ni da je dohvatim lepo kad je masiram. a zacepljenje je postojalo pored same areole, kad stisnem prstima tu se napravi kao loptica ,a da izadje nema nista. danas sam razgovarala sa doktorkom i pocela sam i vitafon da stavljam na dojku ne bi li poboljsala prokrvljenost i razbila tu plocu do kraja. e sad.. ono sto mene zanima je sledece. po izlasku iz porodilista sam zamalo dobila mastitis, dosla sam sa crvenilom na obe dojke, ali me je kupus spasio. prvih mesec dana sam se stalno izmuzavala i ledila mleko jer ga je bilo puno. onda sam se sa bebinih mesec dana razbolela, primala nedelju dana inekcije i onda sam prestala da ledim mleko, a izmuzavala sam samo po malo u labavo, tek koliko je moralo. od tada sam mleka imala dovoljno da je dojim, ali ne i da se izmuzavam posle podoja. mleko mi je nekako sporo nadolazilo i ako se izmuzem posle podoja desi se da i ne nadodje dovoljno do sledeceg podoja. nekoliko puta mi se jako smanjivalo mleko, ali bi posle dan, dva opet nadoslo. desavalo mi se da me bole dojke sa strane, gde ide glavni mlecni kanal kada mleko nadolazi i kada beba sisa, pa izvlaci. mene zanima sledece. dojila bih bebu sto duze i da li je kasno da sada, nakon sto saniram ovu upalu pocnem da se redovno izmuzavam? meni su sad grudi jako mekane i mlitave, nisu vise tako pune kao pre. nemam pumpicu, ali ako treba kupila bih aventovu, iako tek sad, samo ako ce da nesto pomogne. ne bih da mi sem ponovo ovo desi, mislim da je ovo i posledica toga sto sam prestala sa izmuzavanjem... zelja mi je da dojim bebu sto duze!
|
|
|
|