Torbica -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (24.7.2012 16:07:24)
|
Majicice, zao mi je sto te namucise ragade i mastitis. Izmlazanje je obavezno posle svakog podoja, tako se sprecava mastitis. Evo, treca bebica, ja sam uspela bez ikakvih problema, nikad ni mastitis ni ragade. Izmlazala a protiv ragada sam koristila lanolin opet posle svakog podoja. Dakle, beba rucka, izmlazam do kraja i namazem lanolin i milina, do sledeceg podoja. I normalno je da nadolazi u obe dojke, i meni curi iz druge dok sisa, to je najnormalnije. E sad, i ja sam kuburila sa previse ali bas previse mleka i patronazna mi je puno pomogla. Kaze ovako, sisa prvi cug, podrigne i za drugi cug ga vratis na istu dojku, dakle ovu drugu ne diras. i onda izmlazanje ide samo te dojke koju je beba sisala. Uh, miline, em se bavis samo jednom, em je fino izvuce, ostatak ispumpas, druga dojka ceka sledeci podoj. Spas. Kod mene je to bas dalo odlican rezultat, grudi se tako navikle, jedino prvih dana sam pomalo morala da ispustim i drugu, dok se nije privikla. A klinci mi prvi mesec dobili oko 1,5 kg svako. I ovaj put sam koristila pumpicu prvih 18 dana stalno i kad sam stigla na izmlazanje od 20-tak ml, prestajala da izmlazam, da bih sa 21 dan prestala!!!! Jupi! I sad dojim tako, naizmenicno svaki podoj druga dojka i uzivamo, i beba i ja, bez pumpice. Kad mi je patronazna to predlozila, bila sam skeptik, ali sam se mislila - lako cu se vratiti na staro. Naravno, nisam, jer je super fora! Srecno!
|
|
|
|