Verus -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (2.7.2012 5:03:01)
|
E jabukice ta tvoja luda patronazna[sm=smiley36.gif]...pa bebe su iste male zivotinjice sisari kao sto su bili i pre miliona godina, kad mame nisu imale satove da mere koliko beba sisa. Treba pustiti prirodu da cini svoje. Eto, samo moja deca koliko se razlikuju. Helena je visila na sisama ko majmunce i dan i noc, a Oli za 10min isprazni sve, i vise nego sto mu treba. Sa njom sam imala ragade i muke zive jer je bila malena, mala usta, nije mogla lepo da se nakaci a meni dojke ogromne, ali sam tvrdoglava po prirodi i sto naumim moram da ispunim, pa sam tako uvrtela da cu da je dojim pa gde puklo[sm=smiley36.gif] I uspela sam punih 10 meseci, plus 2 meseca je jela smrznute zalihe za vecernju flasicu, a ostalo je bilo ad mleko. Olija planiram da dojim duze, ali ne duze od 18 meseci, ako toliko budem imala mleka, cisto zbog njegovih zdravstvenih problema (alergija, refluksa..). Ja eto uvek dam taj jedan savet je da slusate svoj instikt, ne patronaznu, mamu, komsicinu itd. I da uvek dojite SAME sa svojom bebom, u tisini, u miru, koza na kozu, da beba oseti toplinu majke, da majka oseti blizinu bebe, a sve to utice na stvaranje mleka, na bliski kontakt, lucenje oxitocina i uspesno dojenje. I da budu mame spremne da ce biti tesko (ima onih srecnih kojima zaista lako ide), ali da kasnije bude lako, i da zaista nema niceg lakseg i lepseg. PUNO Lakse nego muckati flasicu u sred noci. U siki je sve to lepo smuckano i idealne temperature.
|
|
|
|