mamamikka
|
IZVORNA PORUKA: Verus RR ps: budite vi same u sobi kad dojis, ne treba ti tu mama, svekrva, komsinica i sl Samo TI i BEBA. Verus potpisujem, pogotovo za ovaj savet, on zlata vredi. Moje iskustvo sa dojenjem je divno, valjda sam jedna od srećnih žena koje imaju vrednu dečicu koja vole da sisaju baš od prvog dodira, sa prvim je bilo malo problema kad je mleko jače nadošlo dok nisam zavela ovo što je gore citirano- elem, svaka žena, verujem, ima svoj način, svoj položaj koji joj najbolje odgovara a mene je svaka pokušavala da ubedi da baš oona najbolje zna kako da dojim (mama, zaova, svekrva) na kraju, dojim ležeći, a ni jedna nije tako. Prvog sam dojila do godine, a drugog dojim 7.5 meseci i ne planiram da prestanem uskoro. Inače, ne slažem se da žene ili hoće ili neće da doje, ima ih koje realno ne mogu jer bradavice npr pucaju- samnom u porodilištu bila je žena koja se strašno borila da doji, izmuzavala i pomagalo joj celo osoblje ali uzalud, verujte imala je grozne probleme, savetovali su joj da odustane. To su verovatno vrlo retki primeri, ali eto, dešava se. Svi mi želimo najbolje za svoju decu, ali nije uvek moguće, pa ako neko ne može-makar i zbog čega nije zbog toga lošiji. Iskreno, tek kad sam pročitala ove stranice vidim koliko se žena muči s dojenjem. Stvarno vam svaka čast, i onima koje su istrajale, a vala i onima koje se još bore.