peca -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (18.3.2012 17:10:11)
|
Evo da podelim i ja svoje dosadasnje iskustvo koje je grozno bar za nas ... Jovana jos u porodilistu nije htela da siki, smarala sam sve moguce sestre tamo, rekli su mi,lenja je, budi je, cimaj je, tako sam ja bebce svaki put kad god su nam ih dovodili svo ono vreme (pola sata, sat kako je koja bila raspolozena) stipala , cimala, drmala, i svaki put bezuspesno, cimne malkice, ali se vise zeza i igra, na kraju me je jedna od tih pametnih sestara ubedila kako ce to sve da se sredi kad dodjemo kuci, cemu sam se i sama nadala, medjutim to se nije desilo [sm=smiley13.gif] Sutradan kad je dosla patronazna sestra nastavila sam nju da smaram, a do tad mi je bebac svo vreme maltene bio na siki, kukala je i plakala, ja sa njom zajedno i gnjavili smo se po sat, sat ipo na siki.... a ona se gura i otima.... [sm=smiley13.gif] Patronazna sestra mi je kao rekla krenulo je mleko, bice mleka, samo ti nju sto cesce stavljaj na siku, ne daj joj da spava, cimaj i budi... I tako sam to radila.... Tu noc mi stvrdnu grudi, i naprave se cvorici, temperatura, klasika fantastika, verovatno sve znate na sta mislim [sm=smiley13.gif] Sve moguce obloge, tople hladne, kupusi, sve zivo sam probala, muzi, muzi, muzi, izadje 2 kapi i nista.... nabavila sam i pumpicu u roku od odmah, sa njom naravno nista nisam uspela da uradim, njih petoro me je muzlo tu noc, a Jovana place li place... Meni se sise cepaju, srce mi se cepa a ne mogu nista da uradim, na kraju moja (ne znam sta mi dodje) popizdela i otisla sa mojom sestrom u radnju i kupe bebelac, naprave joj, iskapila ga je i konacno zaspala.... Ja nastavila sa masazom grudi, nisam ih ispustala iz ruku, sutradan me je patronazna izmuzla, cak je i uspela nesto da izvuce, Stavljala je Jovanu na siku, vidi i ona da od njenog sikenja slaba vajda i rekla mi je da moram da je dohranjujem, a ja da se gnjavim, muzem i ostalo... Posle jedno 2,3 dana grudi su mi se sredile, sad su skroz mlohave...ali nase sikenje nije ni dan danas, stavljam je na siku, njoj je tu lepo, ali ne ruca... Kad je bila 14i dan vodila sam je na eho sluha koji nije prosla dok smo bile u porodilistu, i popela sam se sa njom na neonatologiju, tamo su prvo maltretirali moje grudi kao i Jovanu, bila je na siki sigurno jedno sat vremena, izmerili su je , izgubila je 200gr od tezine koju je imala kad smo izasle iz porodilista, (a davala sam joj i jedno i drugo) muzle me, muzle, da bi na kraju njih 3 tamo konstatovale da nemam dovoljno mleka, napravili joj 90 ml. koje je odmah stukla i poslale nas kuci,... Ja sam svasta nesto pokusavala, pijem onaj hipp caj za dojilje, pijem dosta tecnosti, pijem i pivo cak sto organski ne podnosim (doduse bezalkoholno, ali svejedno) trpam svasta nesto u usta, i da kazem da sam napredovala, uspem da izmuzem citavih 40ml iz obe dojke za ceo dan iz 3 puta i to nije mleko, nego je vise kao voda, prozirno skroz... Ne znam vise sta sam napisala ni sta sam htela da napisem, znam samo da sam ocajana, i da je moje iskustvo sto se tice dojenja grozno i mucno, a sto je najtuznije bezuspesno, toliko sam puta htela dok sam bila bas ocajna da vam pisem, ali nisam mogla da sedim, ne mogu ni danas, ali uspevam pomalo...
|
|
|
|