Ringerajin doktor -> RE: Pitajte doktora-ginekologa sve o ovulaciji (20.2.2012 17:05:37)
|
IZVORNA PORUKA: monini Postovani doktore, S obzirom da mi ciklusi nisu uredni, tj variraju izmedju 23. i 29. dana, da li to znaci i da ovulaciju ne mogu uvek da racunam na 10-14 dana ciklusa?! Napominjem da su mi do sada godinama unazad ciklusi bili skraceni (23-25 dana). Takodje menstruacije su mi oskudne, traju svega 3-4 dana. Hormonski status od pre neki dan (folikularna faza): FSH -10,55, LH - 10,19, Progesteron 2,24 ng/ml , AMH mi je pre par meseci bio 2,6, a ovih dana ocekujem sveze rezultate AMH i Inhibib B. Inace suprug i ja se spremamo za drugu VTO. Imam 37 god. Hvala unapred, Srdacan pozdrav Poštovana, vaš ciklus je uredan, jer svaki ciklus koji traje od 21 do 35 dana i menzis koji traje od 3 do 7 dana smatra se fiziološkim stanjem. Hormonski status koji ste prikazali kroz deo hormona i analiza pokazuje fiziološke vrednosti. Puno uspeha u sledecoj VTO! Prof.dr. ginekolog Nemanja Milinčić, spec.ginekologije i akušerstva-Ginekološko akušerska klinika Kliničkog Centra Srbije
|
|
|
|