Ringerajin doktor -> RE: Pitajte doktora-ginekologa sve o ovulaciji (28.11.2011 18:07:56)
|
IZVORNA PORUKA: vesnam Ja imam pitanje oko simptoma ovulacije, naime, nisam još ni jednom primetila sluz koju svi pominju, LH trakice sam koristila par meseci i pokazale su pozitivan rezultat, ali nisam ostala trudna, ne znam zašto, to ću već morati da ispitam. Da li se ta sluz uvek pojavljuje kada postoji ovulacija? Inače su mi ciklusi redovni, na 28 dana, ovulaciju su trakice pokazale 12 dana ciklusa. Poštovana, radi se o staklastoj sluzi iz grlića materice koja se pomeša sa vaginalnom sluzi i moguće je da je zato ne primetite. Sa vašim ciklusom je sve u najboljem redu, plodne dane određujte korišćenjem Baby Time-a, a nakon odnosa nemojte odmah ustati nego zadržite visok položaj karlice (podmetnite npr.jastuk) a nakon pola časa do jednog cčsa okrenite se na bok (bolje je na onu stranu na kojoj ste imali ovulaciju). Ukoliko za godinu dana redovnog seksualnog odnosa bez zaštite ne zatrudnite javite mi se radi detaljnijeg ispitivanja. Prof.dr. ginekolog Nemanja Milinčić, spec.ginekologije i akušerstva-Ginekološko akušerska klinika Kliničkog Centra Srbije
|
|
|
|