Bebana17 -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (12.12.2011 20:50:02)
|
E... radili su mi IUI 5. i 6. decembra, ovulacija je bila 5. decembra. Ja danas uradim progesteron (7 dana posle ovulacija) i on je 13,1 nmol/L sto je citam u nekom doktorskom radu izuzetno niska vrednost i ukazuje na defekt lutealne faze. Do ovulacije je sigurno doslo, folikulometrija je tako rekla, i nije mi jasno sta sad nije u redu. I kada bi eventualno doslo do trudnoce, sa ovim vrednostima nemam sta da trazim. Do sada nisam nikad merila progesteron u lutealnoj fazi. Ja nazovem ginekologa da mu kazem da mi je nizak progesteron, a on meni kaze da progesteron nije prediktivan znak da je do zaceca doslo i da do trudnoce moze da dodje sa nizim vrednostima, a ne mora da dodje do trudnoce sa visokim vrednostima. I postavio je cuveno pitanje: ko je vama rekao da utvrdjujete progesteron? Da li zaista ne sme covek da se zabrine kada 1,5 godinu pokusava i ne uspeva da zatrudni? I da sam njega cekala nijedan nalaz ne bih imala uradjen (sve sam sama na svoju ruku radila). Kolike vrednosti progesterona trebaju da budu da bi se smatralo da je ovulacija bila normalna, odnosno da je funkcija zutog tela ok?
|
|
|
|