Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 21.11.2011 18:59:26
|
|
|
|
maca821
|
Cuftas ajd napiši referentne vrednosti.
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 21.11.2011 19:26:46
|
|
|
|
Maslacak15
|
Cuftas, ako je estrogen dat u pmol/l, progesteron u nmol, prolaktin u ng a testosteron u nmol sve je odlicno. Ako su jedinice drugacije onda javi
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 21.11.2011 19:36:30
|
|
|
|
Cuftas
|
stvarno sam sva luda, nisam pisala jedinice a sad ne mogu da ispravim Maslacak sve su kao sto si napisala sam kod prolaktina pise ug/l
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 21.11.2011 19:48:26
|
|
|
|
Maslacak15
|
Odlicno Cuftas Prolaktin ng/ml je isto sto i µg/l.... Mislim stvarno da su rezultati odlicni. FSH LH I AMH su argumenti za odlicnu ovarijalnu rezervu, Estradiol je super (oko 53 pg/ml preracunato), testosteron nizak... Pretpostavljam da imas regularne cikluse
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 21.11.2011 20:04:24
|
|
|
|
Cuftas
|
da, regularne cikluse i punih 40 godina i nikad nisam ostala trudna
< Poruku je uredio Cuftas -- 21.11.2011 20:05:21 >
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 21.11.2011 20:07:58
|
|
|
|
degu
|
Wow Cuftice, lepo ti ja rekoh da si kao devojčica. Ženo pa ti si mlađa od mene bez obzira na godine
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 21.11.2011 20:15:33
|
|
|
|
Cuftas
|
vidis veverice cim si rekla da ides na odmor od RR, odmah su mi dali rezultate, samo da me ti posavetujes ako nesto ne bude kako treba
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 21.11.2011 20:18:04
|
|
|
|
degu
|
Ma to sam ti ja telepatski sredila
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 21.11.2011 20:23:10
|
|
|
|
Maslacak15
|
Hm Cuftas, Problem lezi negde drugo ja bih rekla... Da li si proveravala prohodnost jajovoda? Kakav je endomemtrijum?. Imunoloski faktori? i naravno spermiogram.... Uvek je moguce traziti rupu u saksiji ali na ovim rezultatima pozavidele bi ti i mnoge 20 godisnjakinje
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 21.11.2011 20:28:20
|
|
|
|
Cuftas
|
hvala Maslacak, znam ja sta mi je, imam miom a mm antitela... mene ceka operacija, pa mozda iui a mozda vto, videcemo.
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 21.11.2011 20:34:41
|
|
|
|
Maslacak15
|
Samo napred Cuftas I ne gubi veru i nadu ! Hormonski status je na tvojoj strani - slozice se kockice Puno srece
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 21.11.2011 22:20:00
|
|
|
|
biks
|
Cuftas uz tebe smo sve ce se srediti videces! Super sto su ti hormoni dobri. Ja sam danas radila Progesteron, sutra idem po rezultate a onda nosim i ove sto sam radila na pocetku meseca. Citam ovo sto ste pisale i nista ne razumem. Ja sam radila TSH,T3,T4,FSH,LH,Prolaktin,Estradiol i testesteron treceg dana ciklusa. Rezultati su mi svi u ref. vrednostima osim prolaktina koji je povisen 581 mlU/L. Mislim da to nije strasno ali videcu sta ce dr da kaze. Ono sto ne razumem su ove vrednosti FSH 8.33 mlU/ml, LH 7.3 mlU/mL i Estradiol 37.1 pg/mL. Ne razumem sta im znaci folkularna, ovulatorna, lutealna, postmeno i th kontracept. Po ref. vrednostima FSH mi spada u folkularnu, ovulatornu i lutealnu a LH u folkularnu i lutealnu. Da li je to u redu ili nije
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 21.11.2011 23:01:22
|
|
|
|
degu
|
Biks, folikularna faza je faza do ovulacije, a lutealna faza je faza posle ovulacije. Gledaš referentne vrednosti za folikularnu fazu, jer si radila hormone 3. dc. Meni tvoji hormoni izgledaju dobro, sem Prolaktina. I meni je bio povišen prvi put, pa mi je DR-ka tražila da radim profil Prolaktina i bio je dobar. Važno je da kad radiš Prolaktin prethodni dan nemaš neke veće aktivnosti, da ustaneš bar 2 sata ranije i valjalo bi da ne popiješ kafu, tako sam ja bar pročitala. Najbolje bi bilo da ne ideš peške do laboratorije. Ja sam sve tako uradila drugi put i nije mi bio povišen. Nisi napisala vrednosti za TSH i Testosteron.
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 21.11.2011 23:05:42
|
|
|
|
Cuftas
|
mene su pitale da li sam ustala bar dva sata ranije, a onda su me stavile da sedim pola sata kod njih i da ne mrdam, svima su vadili krv tu ispred mene, a ja nisam smela da se maknem. ne znam zasto, ali posto su mi rezultati dobri necu ni da sumnjam u metodu
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 21.11.2011 23:10:29
|
|
|
|
degu
|
Ne znam, kažu potrebno je vreme da se hormoni smire, tako je meni žena u laboratoriji rekla, ali valjda ne valja ni mnogo kasnije. Meni je jedva izvadila hormone u 11, jer kaže posle pola 10 ne vade hormone, a pošto sam ja ustala u 9h, a bio mi je i 3. dc, ipak sam je ubedila da mi vadi.
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 22.11.2011 10:14:36
|
|
|
|
malenac76
|
cuftice vidis da si pravi curetak. brzo ces ti nama
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 22.11.2011 12:07:39
|
|
|
|
mine
|
IZVORNA PORUKA: degu Važno je da kad radiš Prolaktin prethodni dan nemaš neke veće aktivnosti, da ustaneš bar 2 sata ranije i valjalo bi da ne popiješ kafu, tako sam ja bar pročitala. Najbolje bi bilo da ne ideš peške do laboratorije. hahahah pa ja sve sam pogresno uradila. i jos prethodni dan imala 1000 kg stresa. pih bas me zanima kakav rezultat ce mi biti. Super ste curice sa savetima. Svaka cast. Prava ordinacija
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 22.11.2011 14:17:40
|
|
|
|
degu
|
Mine i ja sam prvi put sve pogrešno uradila Drugi put sam probala ovako i bilo je dobro
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 22.11.2011 18:11:08
|
|
|
|
degu
|
Pričala sam sa DR-kom, povećala mi je dozu na 50 mcg i rekla da dođem na kontrolu za 3-4 meseca. Meni je to malo dugo, mislim da ću opet za svaki slučaj iskontrolisati TSH na 2 meseca.
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 22.11.2011 18:44:12
|
|
|
|
biks
|
hvala degu i ja sam tako nekako razmisljala Danas sam dobila rezultate progesterona i pise 16 sto znaci da spada u lutealnu fazu. Vadila sam ga 21 dc. Da li to znaci da nisam imala ovulaciju ili po tebi da mi je prosla ovulacija a bila je? TSH je 3.1, T3 1.47, T4 121 a testesteron je 1.07. Mislim da sam sad sve napisala.
< Poruku je uredio biks -- 22.11.2011 18:47:33 >
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 22.11.2011 18:45:10
|
|
|
|
biks
|
e da za prolaktin ja sam ustala 2 sata ranije i isla sam autom i nisam pila kafu. Mada sam jela masno a to sam citala negde da ne valja
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 22.11.2011 18:49:18
|
|
|
|
maca821
|
IZVORNA PORUKA: degu Pričala sam sa DR-kom, povećala mi je dozu na 50 mcg i rekla da dođem na kontrolu za 3-4 meseca. Meni je to malo dugo, mislim da ću opet za svaki slučaj iskontrolisati TSH na 2 meseca. Bice to ok, sad ce da pada. Ma ni ja nisam imala strpljenja, ja ih vadila svaki mesec dana
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 22.11.2011 18:51:11
|
|
|
|
maca821
|
IZVORNA PORUKA: biks e da za prolaktin ja sam ustala 2 sata ranije i isla sam autom i nisam pila kafu. Mada sam jela masno a to sam citala negde da ne valja Meni su rekli kad sam radila hormone, da dva i po sata budem budna i aktivna, obavezno. Ja sam pila kafu, za to mi nista nisu rekli, i sve je ok ispalo.
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 22.11.2011 18:57:58
|
|
|
|
biks
|
Pa ja bas nisam bila aktivna posto sam ustala u 6 pa sam onako lezala pola sata pa sam jela i spremila se za posao. Hormon sam vadila u 20 do 9. U svakom slucaju citajuci vasa iskustva necu piti nista od tableta dok ne uradim profil prolaktina.
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 22.11.2011 23:11:04
|
|
|
|
degu
|
IZVORNA PORUKA: biks hvala degu i ja sam tako nekako razmisljala Danas sam dobila rezultate progesterona i pise 16 sto znaci da spada u lutealnu fazu. Vadila sam ga 21 dc. Da li to znaci da nisam imala ovulaciju ili po tebi da mi je prosla ovulacija a bila je? TSH je 3.1, T3 1.47, T4 121 a testesteron je 1.07. Mislim da sam sad sve napisala. Biks, zaboravih da ti kažem da napišeš i referentne vrednosti Ako Progesteron spada u lutealnu fazu, znači da si imala ovulaciju TSH bi mogao biti malo manji, kažu da je oko 2 idealno za zatrudnjavanje, mada devojke uspevaju i sa većim TSH da zatrudne. Jel ideš kod nekog endokrinologa? Najbolje bi bilo da imaš reproduktivnog, mada ga ni ja nisam našla.
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Mesečni ciklus ženeSaznajte nešto više o svom telu, proučite vaš menstrualni ciklus i naučite da ocenite kada su vam plodni dani.
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?