RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Problemi sa zatrudnjivanjem

Poruka

*Maki* -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (18.4.2012 16:38:21)

Jole posle nedelju dana proveri stanje prolaktina,da vidis kako reagujes na ovu dozu...jeste jaka.Mene je ona polovina uvece tako lepo osamucivala da nisam mogla normalno da se probudim ujutru,jedino mi to smetalo,sada sa manjom dozom se budim sama,ne treba muz da me gura da vidi dal sam ziva haha :)

Maslacak15 -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (18.4.2012 17:28:12)

Nije iskljuceno Jole,

Da je skok prolaktina negativno delovao iako prolaktin normalno raste u trudnoci. Ali visoke vrednosti na samom pocetku mogu igrati uloguu komplikacijama. Nekoliko studija pokazalo je vezu izmedju visokog prolaktina i cestih pobacaja ali to nije 100 % sigurno. Kako god bilo nemoj da se okreces sta je bio bilo je, bitno je znas da mozes da zatrudnis! Znas i kako... Jeste doza je velika ali tebi ocigledno treba dosta posto ako sam svhatila do danas si bila na cetvrtini a prolaktin je ipak otisao na preko hiljadu. Probaj i izanaliziraj sve sa doktorom. Jesi li ti snimala hipofizu? Moram to da te pitam posto tako visok prolaktin oce i od mickroadenoma. Nije nista strasno i to se leci, ali mozda nebi bilo lose za korektnu dijagnostiku.

hanka -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (18.4.2012 17:55:52)

Jole [sm=smiley31.gif]

Jole84 -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (18.4.2012 23:03:05)

Hankić moj [sm=smiley31.gif]
Maki,to sa spavanjem je katastrofa,ja sam se jednom uspavala na stolici [sm=smiley36.gif] baaaaš je jak.
Maslačak,nisam snimala hipofizu,ali videću da i to uradim uskoro,ako se ovako nastavi.Tačno sam znala da ima mogućnosti da je i to bilo,al šta je tu je.Malo mi sad frka da mućkam dok ga ne spustim skroz..Bojim se da se ne zakomplikuje opet.

Maslacak15 -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (19.4.2012 8:41:42)

Dobro jutro Jole,

Neces zatrudneti dok nije spusten dovoljno! Vidis kako nisu porasli folikuli. Tako da mozes da muckas nesmetano, ali cim ugledas dve crtice onda na savetovanje sa lekarom....Bice sve ok Jole[sm=smiley36.gif]

nicy -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (19.4.2012 10:33:24)

Draga Maslacak,

hvala ti puno[sm=rozica.gif]...da razumjela sam te u potpunosti...nista sad preostaje da povadim sve nalaze pa da vidimo na cemu sam tacno. Nadam se da cu se izvuci iz ovoga svega[sm=smiley13.gif]

Hvala puno, javim se cim bude nekkih rezultata

ivannna -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (22.4.2012 12:37:47)

maslacak,ako su mi hormoni ok ,insulin i secer takodje,nemam ciste,a na uz dr kaze da imam jajnike pco strukture,kakvi su to policisticni jajnici,da li je to blazi oblik ili ne? i da,ciklusi mi setaju od 28-35 dana

degu -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (22.4.2012 14:53:37)

Ivana ja bih pre rekla da imaš mikrocistične jajnike ili samo PCO raspored folikula. Kod policističnih jajnika cistice su prstenasto raspoređene po površini jajnika, ali da bi se PCO potvrdio mora biti i inverzija LH i FSH a često i IR, mnogo toga treba da se poklopi što ti nemaš. Možda su ti samo folikuli raspoređeni tako da podsećaju na pCO.

Maslacak15 -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (22.4.2012 17:20:57)

Draga Ivanna,
Jos je malo komplikovanije nego sto Degu kaze. PCOS je vrlo kompleksan sindrom metabolickih promena. Lekari sami ne mogu da se dogovore sta je sve PCOS. Odrzavali su se medjunarodni simpozijumi na temu sta je konsenzus za postavljenje dijagnooze. Osnovne komponente su: anovulacija, prisustvo cisti, hiperandrogenizam. Uz to u PCOSu je cesta LH /FSH inverzija ( ali ne uvek!!!) kao i prisustvo insulinske rezistencije. Na osnovu svega ipak bih rekla, meni ti ne licis na PCOS, tako da ne znam sta je doktorka mislila tom primedbom da su jajnici PCO strukture. Trebalo bi da su ispunjena 2 od 3 kriterijuma za dijagnozu. Pozdravljam te

ivannna -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (22.4.2012 21:46:39)

hvala devojke!!!! puno!!![sm=smiley31.gif]

ivannna -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (24.4.2012 12:35:42)

maslacak,ako dobijem za desetak dana ,dr mi je rekla da uradim opet neka 3 hormona,planiram da uradim i testosteron kao sto si mi ti rekla,samo da proverim i on se vadi 2-4 dc?

Maslacak15 -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (24.4.2012 12:51:44)

Draga Ivanna,
Ajde da nedobijes[sm=smiley36.gif] Al ako se desi ipak testosteron treba da radis kad i druge, pocetkom ciklusa 8od 2-4 og dana). Pozdrvaljam te !

ivannna -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (24.4.2012 13:00:22)

uhhhh nadam se da necu ali ako dobijem,dr je predlozila vto vec sledeci ciklus!izgleda da iui retko imaju pozitivne ishode!
hvala maslacak! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

Jole84 -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (25.4.2012 14:10:45)

Draga doktorka Maslačkić, [sm=smiley36.gif]
smem li da omanjim dozu bromokriptina na svoju ruku? Pretpostavljam da ne,al ajd da pitam [sm=jezicek.gif]
Sad pijem jednu uveče celu,ujutru polovinu i jedva pregurah prve dane,znaš već kako se podnosi..Sutra je nedelju dana.
Pretpostavljam da bi mi dr smanjio dozu,ali problem je što je otišo na odmor,do 7.maja pa me nešto strah da nije prejako da dotle nastavim s ovom dozom.Ne bih menjala dr,više mišljenja me baci u konfuziju,a i ne bih ovom mom drmala sujetu jer sam zadovoljna njim [sm=smiley1.gif]

daca77 -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (25.4.2012 14:12:45)

Jole, ove stvari ne razumem, ali me zanima koji dr je u pitanju? Trazim trenutno dobrog endokrinologa...[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Jole84 -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (25.4.2012 14:18:04)

Dacka ja sam kod ginekologa u železničkoj ambulanti Nenad Cvetković,do sad sam puno puta htela da idem kod endokrinologa al Neša zna šta radi i baš sam zadovoljna,skroz mi se posveti.A što se tiče endokrinologa,znam da je dobar Kutlašić na klinici,ali je do njega teško doći,kao i do svih stručnjaka.
Jel si ti proveravala nešto?

daca77 -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (25.4.2012 14:21:36)

Jesam samo pre 2 god.OGTT i onda poset__ila direktorku klinike za endo i jos jednu dr i nista...
A Kutlesic je na GAK-u?Ne radi privatno?

Jole84 -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (25.4.2012 14:27:22)

Jeste,na gak-u,bila sam ranije kod njega,jako je fin i stručan ali baš ti trebaju debele veze,zato sam i batalila.Nažalost nema privatno.Ako imaš nekog da može da te poveže s njim,nećeš da pogrešiš [sm=smiley31.gif]

Čini mi se da je on sada načelnik klinike.

Maslacak15 -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (25.4.2012 14:36:07)

Draga Jole,
Ne nesmes samoinicijativno da smanjis dozu[sm=smiley36.gif] Salim se ako ti je bas zlo a ti uzmi manje ali mozda onda efekat nece biti dovoljan. Mada ja ne mislim da ti je prejako8 sto se prolaktina tice) nego da su sporedni efekti verovatno zestoki. Nemoj da menjas doktora ali mozes da pricas sa njim. I da mu dosadjujes[sm=smiley2.gif] Na finjaka. Nije on los, koliko ja vidim, prepoznao je problem daje ti terapiju, samo jos da sve profunkckionise. Necu da te ja smaram, al pitaj ga za cabergolin (mislim da je dostinex kod vas na trzistu). Malo je skuplji ali je efikasniji i bolje se podnosi. A isto je to sto se dejstva tice, deluje na dopaminske receptore! Evo ti i jedna studija zanimacije radi poredjenje njih dva. Cabergolin se uzima samo jednom do dva puta nedeljno!! Ja nisam imala bas nikakakve sporedne efekte, istina bila sam na najminimalnijoj mogucoj dozi od pola tablete petkom uvece[sm=smiley1.gif] Ali mislim da bi on bio bolji i za tvoj skakutavi prolaktin jer se duze zadrzava u cirkulaciji. Pitaj docu, na finjaka....

http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJM199410063311403

p.s. Vidis u studiji kako su lekovi efikasni! I to za zene koje imaju totalnu amenoreju. Brzo ces ti u prvo tromesecje[sm=smiley36.gif]

Jole84 -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (25.4.2012 14:39:37)

Hvala ti puno [sm=smiley31.gif]
Sad ću da se bacim na proučavanje Dostinexa,a dozu onda neću da smanjujem,istrpeću muški [sm=smiley36.gif]

zvezdi -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (25.4.2012 23:45:56)

Zdravo dobri ljudi,tj dobre zene 8)
Ja sam u "manjoj" dilemi.Uspela sam da nahvatam neku urinarnu infekciju,ujutru nosim uzorak na urinokulturu.Ono sto mene zanima je,da li ja mogu da radim briseve (vag,cerv,mikoplazma,ureaplazma,hlamidija,eserihija) dok imam infekciju,i da li cu moci,kad dobijem,da vadim krv za polne hormone ukoliko dobijem antibiotike da pijem.Sad,da li cu ih dobiti ne znam jer ne znam o cemu je rec jos uvek,ali ako bi ih dobila i recimo ispila u narednih nedelju i po dana za koliko ocekujem vesticu da li bi to smetalo za te hormone.Jer ja moram privatno to da vadim kod nas drzavno ne rade,pa ne bih ni pare da mi propadnu,a i dr mi u to vreme tek dolazi sa godisnjeg pa bi se sa njim za folikulometriju cula tek kad mi vec prodje taj 2,3 dc.Inace rekao je da krecemo sa folikulometrijom 8dc pa bih ja trebala da kod njega dodjem sa rezultatima briseva i analize krvi obicne(KSL,secer,gvozdje,holesterol,trigliceridi,sedimentacija),sa hormonima stitne i ovim polnim,pa da onda nastavim tako da mi on kaze kad da vadim sledeci put hormone i treci put kad on kaze u odnosu na folikulometriju.Pa kao ako je sve ok,da mogu odmah posle sledeceg ciklusa da se dalje analiziram na hsg-u,i nadam se da nece trebati laparoskopija da ce sve biti ok,ali ko zna.Evo sad kad razmislim,pitam se da li ta infekcija moze da utice i na obicne rezultate krvi,pa da mi ne vaze za hsg i da ne smeta ni za hormone za stitnu?Ja sam htela sve to u petak da radim.
Jao samo dileme.Molim vas,pomagajte.

Maslacak15 -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (26.4.2012 8:45:42)

Zdravo zvezdi,
Ti koliko vidim jos ni ne znas da li imas infekciju. Ako i imas ona ne utice na mnogo sta. Moze samo da ti pokvari sedimentaciju u krvnoj slici ako je malo zesca. Hormone mozes najnormalnije da radis ako dobijes, nevezano za antibiotike. Sto se tice brisa, mozes i njega da izvadis. Nista urinarna infekcija ne smeta, osim sto je tebi neprijatna. Sto se HSGa tice sredina mora da bude sterilna, ali ti ni ne planiras HSG u sledecem ciklusu nego tek u onom tamo, ako se ne varam. Do tada ima vise nego dovoljno vremena da se sve sanira. Pozdravljam te

zvezdi -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (26.4.2012 9:49:20)

Hvala puno,puno,puno Maslacak!
Zaista mi je pao kamen sa srca,mislila sam da ce mi jos jedan mesec propasti,a zaista moram sve da proverim.Ne mogu vise da sedim skrstenih ruku dok se nista ne desava.Hvala puno.Idem onda sutra da vadim i krv i briseve i stitnu pa se javljam sa rezultatima.Urin sam jutros odnela na urinokulturu,u ponedeljak cu znati rezultate.Pa cu javiti i to.[sm=smiley1.gif]

Jole84 -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (26.4.2012 14:38:00)

Zvezdi držim palčeve za ooodlične rezultate [sm=smiley31.gif]

ivannna -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (26.4.2012 15:06:06)

zvezdi [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image] navijam da sve bude ok sa rezultatima! javljaj!!!

Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sledeća stranica >   >>