Maslacak15 -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (17.2.2012 21:54:14)
|
Natasa1, Kao sto rekoh 30 nmol sredinom lutealne faze bi trebalo da bude dovoljno. Kolicina progesterona koje proizvodi zuto telo je u neku ruku mera kvaliteta ovulacije. Nije problem tu odrzavanje trudnoce, to dolazi malo kasnije i embrion odrzava zuto telo da proizvodi progesteron putem stimulacije HCG om, nego je problem implantacije. Dok oplodjena jajna celija putuje do materice 4-5 dana progesteron deluje na endometrijum i priprema ga za vezivanje embriiona. Ako je progesteron nizi od 30 nmol predpostavka je da su uslovi za implantaciju neodgovarajuci i do rudnoce nedolazi. Naravno brojke ne treba shvatati bukvalno ali sanse za trudnocu su znatno manje ako je lutealni progesteron 20 nmol nego ako je 40 nmol. Isto tako moguce je da je i jajna celija nastala tokom takve "slabe" ovulacije nedovoljno sazrela ili na drugi nacin kompromitovana i da to sprecava uspesno zacece. Kvalitet jajne celije je u principu nemoguce proceniti, ne postoje testovi i pouzdani parametri. I kada se radi VTO zna se tek kada se oplode embrioni, kako oni izgledaju, a u momentu aspiracije, sve jajnce celije deuju isto. Little-one nemoj da se brines. Endokrinolog ce proceniti za terapiju. U principu tsh 1,7 je super, e sad kod tebe je specificno posto vrednost oscilira, ali je sigurno moguce kontrolisati ga. T3 i T4 su sasvim normalni a to je u neku ruku najvaznije. Meni je taj prvi ultrazvuk, kad sam videla srcani rad ostao u posebnom secanju jer sam valjda kada sam ugledala pulsiranje na ekranu zasita shvatila da sam trudna, nekako je realnije od crtica[sm=smiley36.gif] Moj decak je vec veliki momak, dva meseca i sedam kila hihihih
|
|
|
|