RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Problemi sa zatrudnjivanjem

Poruka

monini -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (26.1.2012 18:19:14)

Maslackic draga, fala na ohrabrenju[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] bas sam se danas rastuzila i unervozila..Boze mislim, kako je nekim zenama to sve toliko jednostavno,nisu upucene ni u ginekologiju, niti endokrinologiju, pa opet zatrudne i radjaju najnormalnije..a mi pojedini izucavamo medicinu [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden2.gif[/image]..planirala sam da odem ovih dana kod endokrinologa, da cujem sta ce mi reci i eventualno da primenim neku terapiju, a zatim cu zvati Le da se posavetujuem i sa njima..divna si sto se posvecujes svakoj od nas ponaosob i hvala ti na svemu!!
bicu slobodna draga, da te nesto pitam opet ako zatreba..a za CMV Igm javim sutra (znam da pozitivan igg nije nista strasno, ali mi je valjda vec dosta svega)..poljubac malom guzonji[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

jecka82 -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (31.1.2012 17:42:07)

Imam jedno pitanje, moracu ovde da ga postavim...
Dugo sam se zavlacila sa raznim lekarima i to uzalud, konacno nasla prave strucnjake za moj slucaj,(zahvaljujuci preporukama prijateljica i iskustvima devojaka sa foruma). Posto sam sve do sada isla privatno, zamolila bih nekoga da mi objasni gde i sa kojim uputom mogu izvaditi hormone drzavno? Da li mi uput mora napisati ginekolog ili moze i lekar opste prakse u domu zdravlja ako vec imam izvestaj endokrinologa(privatnog)?

degu -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (31.1.2012 21:22:41)

Jecka mislim da sa tim izveštajem možeš dobiti uput i od lekara opšte prakse, ali i od ginekologa.
Moja štitna žlezda nikako da proradi kako treba, ja stvarno ne znam [sm=zmeden.gif]
Posle 4.5 meseca terapije tsh i dalje povećan. Sad je 4.83, kao malo je bolje, a i dalje daleko od dobrog. Stvarno mi nije jasno, ja još nisam videla da se nekom ovaj problem ovako sporo rešava.

mika79 -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (31.1.2012 21:26:26)

Degu [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image] verovatno će ti dr povećati dozu i meni je trebalo pola godine dok mi se tsh nije regulisao.

degu -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (31.1.2012 21:31:58)

Hvala Mika [sm=smiley31.gif]
Ovo mi je sad već povećana doza od 50 mcg, verovatno treba još veća. Ne znam nešto mislim treba duže da se tsh reguliše kad nije Hašimoto u pitanju. Ja sam trebala tek za 2 meseca na kontrolu, ali videću da zovnem DR-ku, kao da se ona seća šta mi je rekla [sm=smiley36.gif] da ne teglim ovaj problem sa istom dozom još 2 meseca.

hanka -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (31.1.2012 21:59:16)

E jesi li radila DHEA-s,androstendion,antitireoglobulinska,antitireoidna i kortizol to su meni dali kad su videli da je tsh na granici
Mozda postoji neki drugi lek na koji bi bolje odreagovala

degu -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (31.1.2012 22:05:19)

Hanka nisam radila ništa od toga, do sad mi to niko nije spominjao [sm=zmeden.gif]
Bio mi je 6 tsh, znači da ipak pada, samo jako polako.
Ja da znam ima još samo Letrox, ali sve deluje na isti način.
Ne znam, zvaću dr-ku pa ćemo videti šta dalje.

hanka -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (31.1.2012 22:11:12)

Kad sam isla na one moje cuvene konsultacije posle HSG Ljubic je zaokruzio tsh koji je bio 2.7 i predlozio sve ovo sto sam ti nabrojala i da proveravam tsh na mesec dana.S tim da meni u jednom ciklusu tsh seta izmedju 2.4 i 2.7 dr mi nije nista dala jer su mi ove nabrojane bile ok

degu -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (31.1.2012 22:56:57)

ma tvoj je super ( mislim na spram mog [sm=smiley36.gif]), možda bi prirodno mogla da ga sniziš, malo selena i neko reče da je orahovača dobra.
Ma verujem da su meni i ovi androgeni povišeni, zbog izraženog PCO. A ovo su ti antitela što si drugo napisala? Njih nisam radila, jer svakako nema neke terapije za njih, a nije mi ni tražila dr-ka. Javljam šta mi je rekla DR-ka [sm=smiley31.gif]

jecka82 -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (1.2.2012 11:09:05)

IZVORNA PORUKA: degu

Jecka mislim da sa tim izveštajem možeš dobiti uput i od lekara opšte prakse, ali i od ginekologa.
Moja štitna žlezda nikako da proradi kako treba, ja stvarno ne znam [sm=zmeden.gif]
Posle 4.5 meseca terapije tsh i dalje povećan. Sad je 4.83, kao malo je bolje, a i dalje daleko od dobrog. Stvarno mi nije jasno, ja još nisam videla da se nekom ovaj problem ovako sporo rešava.

Degu, hvala na odgovoru. Videcu sta mogu da uradim...
Vadila sam juce progesteron, i samo pokazala sta jos treba od 2-4dana ciklusa, izracunase mi oko 12000din...
Tako da pravac dz pa da vidim sta mi je ciniti...

hanka -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (1.2.2012 11:11:56)

12000 za hormone [sm=smiley29.gif]
Mada kad se preracunam po hormonu su cene 950-1500 nego sve dajem po malo pa mi se ne cini da je toliko skupo

Jole84 -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (1.2.2012 11:46:43)

Stvarno su skupi.Mene otprilike ispadnu oko 6000,neki put mi bude krivo što te pare mora da dajem na take stvari al sve za zdravlje i bebca...

hanka -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (1.2.2012 11:50:07)

A sto ne ides preko uputa ?
Pitala si me za dr kod kog ti ides?
Ako je drzavni onda sa uputom na nuklearnu
Meni je nekad hitno pa zato nekad placam ili neke i ne rade na klinickom

Jole84 -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (1.2.2012 12:07:00)

Ma na nuklearnu se mnogo čeka,a radim uglavnom drugog dana ciklusa,pa nikako ne mogu da nahvatam vezu.Ja sam kod Neše u železničkoj ambulanti,on je super,zadnji put sam radila tamo,ispalo mi je jeftinije nego privatno.
Sledeći mesec ću samo prolaktin i štitnu pa neću da platim mnogo [sm=smiley36.gif]
A ti gde radiš hormonske pretrage?

(radila sam u Neolabu i Human,kad mi je bilo hitno..)

hanka -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (1.2.2012 12:38:58)

U Neolabu i ja i retko kad sam izasla a da me nisu osisali sa po 5000 [sm=smiley36.gif] cak su poceli i popust da mi daju [sm=smiley36.gif]

Imam vezu na nuklearnoj preko sveki pa prolazim dosta dobo,nego mi je problem sto na klinickom ne rade sve analize na neke parazite,hormone i antitela [sm=smiley13.gif]

Jole84 -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (1.2.2012 12:42:11)

Super onda,bravo za sveki [sm=smiley36.gif][sm=bravo.gif]
A šta je tebi s hormonima tačno? Jel uvek moraš sve te pretrage da uradiŠ?

hanka -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (1.2.2012 12:47:22)

Kontrolisala sve moguce i nemogce
sad sam ostala samo da kontrolisem tsh
Los mi je bio odnos lh i fsh,estradiol nizak ispod granice i tsh iznad 2.5.Valjda bese samo to [sm=zmeden.gif]

Jole84 -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (1.2.2012 12:50:06)

U te se ne razumem stvarno [sm=zmeden.gif]
Meni je prolaktin i t3 loš,pa sam njih izučila.

Baš mi pre neki dan curica neka priča kako je prvi put otišla kod ginekologa tek kad je zatrudnela.Nama bre ginekolog druga kuća,bem ti život [sm=smiley36.gif]

hanka -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (1.2.2012 13:01:01)

To za odlazak kod dr ima slucajeva i u mom okruzenju,dve moje drugarice su otisle kad im je kasnila dva meseca i naravno bile trudne i nemaju pojma o svim ovim stvarima
a ja sam posle prvog odnosa otisla kod ginekologa da vidim sta treba i kako treba da se ponasa sexualno aktivna devojka i kao da sam znala da postoji neki problem

degu -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (2.2.2012 23:24:35)

Čula sam se s DR-kom, povećala mi je dozu na 75 mcg, pa se nadam da će ova delovati, mada bih volela ipak da mi je povećala na 100 odmah, da se više ne patim.

Jole84 -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (2.2.2012 23:26:28)

Degu [sm=smiley31.gif] a koji beše hormoni kod tebe problem? Jel ima bolje? [sm=smiley1.gif]

degu -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (2.2.2012 23:31:17)

Jole raznorazni [sm=smiley36.gif]
Imam PCO pa je loš odnos fsh i lh, al dobro ako to zanemarim, trenutno me najviše muči tsh koji nikako da se spusti. Skontala sam da je danas 5 meseci kako sam na terapiji, a ne 4.5 kao što sam mislila, pa sam se još više iznervirala :)))

Jole84 -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (2.2.2012 23:33:42)

Ne nervirkaj se,srediće se,samo pozitivno...[sm=smiley31.gif]A jel dobro podnosiš terapiju?
Kod mene je t3 uvećan,i prolaktin.
Nadam se da ću ovog puta da završiiim s tim [sm=zmeden.gif]

degu -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (2.2.2012 23:44:28)

Treapiju podnosim odlično i osećam napredak, ipak mi se malo spustio tsh.
A čekaj jel to znači da si ti u hipertireozi?
Ma ne sekiraj se ni ti, obično se to brzo rešava, ja sam neki izuzetak [sm=smiley36.gif]

Jole84 -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (2.2.2012 23:50:03)

Ma dr mi nije dao uput za endokrinologa,jer kaže da je meni od stresa posle spontanog još više skočio prolaktin,a to povuklo i štitnu,pa sad da probamo s bromokriptinom,za nedelju dana završavam terapiju,ako mi je bolje,supeeeer,ako ne onda prebacuje loptu.
Ja se baš nadam da će da budu pozitivni rezultati [sm=zmeden.gif]

Svakako bolje da zalečimo,pa makar i duže trajalo..pa da dočekamo naše mrvice [sm=smiley1.gif] zdrave hehe.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>