bebać
|
Praktikujem i zabrane(kazne) i nagradu. Sergej je sada dovoljno veliki da konta i razumije sve, i više od svog uzrasta. Kaznim ga zabranom crtića na računaru, pošaljem ga u sobu ja kažem 'da se ispuše' i onda dodje da porazgovaramo o tome šta ja uradio, ili mu oduzmem neke igračke ' do daljnjeg'(obično,kad neće da ih pokupi po sobi) Mada jako malo pravi nerede, pa stim nema puno ni kazni. A nagradjujem ga odlaskom u igraonicu, često mu dozvolim da ponese u vrtić neke 'posebne' igračke iz kuće, ili mu dozvolim da se igra nečim što mu se svidja u kući, ali da ne pokvari.Ili ga iznenadim nekim posebnim slatkišem po povratku iz vrtića. Ja dosta vodim računa da odrasta, a da stvari i okolinu oko sebe ne prihavata ZDRAVO ZA GOTOVO. Tako da mu često za kaznu oduzmem obične igračke(jer ima djece koja ih uopšte nemaju) ili za nagradu neko veče smo išli kupovat patike skupa, da on izabere. Mislim, patike mu svejedno kupujem, ali neka ipak misli da je to bila nagrada Ubiti je dobrica, i često kad dodjem po njega u vrtić i idemo pjehe kući,drži me za ruku i poljubi me u ruku to mi je tako slatko, i često me pita 'jel me voliš mamić' (tako me zove)