zamenica -> RE: Blizanci - duple trudnice :D II deo (13.11.2012 16:45:17)
|
Drage duple trudnice i mame, jedva nadjoh aktivnu temu na kojoj bih mogla da vam se pridružim [sm=smiley1.gif]. Tražeći temu, našla sam mnogo dobrih i korisnih saveta i razgovora, ali sam se dosta i uplašila čitajući neka od iskustava, tako da sam sada u jednom vrlo nedifinasnom stanju zabrinutosti, straha, ... Naime, trenutno sam u 22. nedelji trudnoće i nosim jednojajčane blizance (monohoriati / monoamniati) - dečaci. Ova trudnoća desila se potpuno nepredviđeno svega 17. meseci posle prethodnog porođaja koji je bio prevremen u 32. nedelji i urađen je carski rez. I ta se trudnoća desila potpuno neočekivano, jer sam se godinama lečila od sindroma policističnih jajnika, a kako ni suprugovi rezultati nisu bili idealni, lekari su smatrali da je gotovo nemoguće da ostanem trudna (čak su mi rekli i da se to desilo slučajno i da nema šanse da se dogodi i drugi put, kad ono - dvojke). Do sada se trudnoća odvijala bez problema, ali sada već ulazim u neki ozbiljniji period, tako da mi je na zadnjem pregledu ustanovljeno da se grlić materie skratio, pa mi je pre nekoliko dana urađen serklaž. Od samog početka uzimam Utrogestan (minimum 2x200mg, a po potrebi i više), a sada i Partusisten (uz Verapamil). Stariji sin jeste prevremeno rođen, ali je na svu sreću s njim bilo sve u redu te smo samo 15 danan ležali u bolnici, tj. on je bio u inkubatoru dok nije dostigao potrebnu težinu da izađe iz bolnice (2kg), a zatim je nastavio da raste i razvija se bez ikakvih problema. Čitajući sad malo teme na forumu, vidim da je ova vrste trudnoće veoma retka i da je prate česte komplikacije. Ja sam na to spremna od prvog dana, imajući na umu svoje prethodno iskustvo, ali želim da vas pitam za neki savet. Puno pozdrava.
|
|
|
|