Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Blizanci - duple trudnice :D II deo 3.7.2012 15:07:45
|
|
|
|
Alexis79
|
Dobro nam dosla DI_U. Mi cekamo trojke i meni su uradili serklaz iz ciste predostroznosti iako je grlic bio odlican. Meni je nekako psihicki bilo lakse kad su mi uradili.
|
|
RE: Blizanci - duple trudnice :D II deo 3.7.2012 15:26:18
|
|
|
|
Di_U
|
Hvala puno cure, pravi ste , joooj ja sam skroz isprepadana.... Zbog spontanog prosle godine, sve mi nekako izgleda strasno... Bila sam na UZ prije nedelju dana. Bebe su bas slatke... Oni se toliko mrdaju da su skroz smjesni. :) Jedna beba odgovara tacno starosti trudnoce a druga napreduje 5 dana. Da li je normalno da je tolika razlika? Srculenca normalno kuckaju, pa kada ih cujem sve mi je ravno do mora ... Ja uglavnom odmaram kuci. Juce sam imala nekih obaveza pa sam malo duze hodala, a onda me je popodne nekako probadalo pri dnu stomaka. Bas sam se prepala. Cim osjetim da me nesto zateze, probada i sl. ja pravac krevet pa nekako prodje samo od sebe. Dr kaze da je zbog uvelicavanja materice. Inace od pocetka koristim utrogestan od 100 mg. 3x1 vaginalno. Da li ste vi osjecali neka probadanja i zatezanja u stomaku? Da li se posle serklaza mora strogo mirovati?
|
|
|
|
RE: Blizanci - duple trudnice :D II deo 3.7.2012 16:19:04
|
|
|
|
anajid
|
Di U,meni je isto serklaz stavljen preventivno,jer mi je grlic bio u odlicnom stanju ali pre 5 godina mi je radjena konizacija i tom operacijom mi je malo skracen grlic,pa je dr iz predostroznosti stavio serklaz.Kada sam ga pitala za mirovanje rekao je NE,zato i stavljamo serklaz da ne morate mirovati.Ja se pazim umereno,ne dizem teret,ne predugo stajati sedeti...bla bla,uglavnom radim sve sto mi prija i kako se osecam. Ja doduse nemam nikakve bolove,probadanja i tako to,ali ja bas visoko nosim,stomak mi je ispod brade i jednog bebca osjetim ispode rebara bukvalno a drugi je malo nize.I prvog sina sam nosila jako visoko i bio je tako sve do zadnjeg.Mozda nosis nisko pa te to malo probada i siri se materica. Cuvajte se zenice moje!Jos malo pa kad nam bebe stignu necemo se vidjati danima
|
|
|
|
RE: Blizanci - duple trudnice :D II deo 11.7.2012 18:21:06
|
|
|
|
Parižankaa
|
Samo da vas pozdravim, drage duple trudnice! Ko me se ne seća, ja guram 37+5 sa blizanačkom trudnoćom. trebalo bi iduće nedelje da idemo na carski. Celu trudnoću smo lepo izneli, molimo Boga da nas podrži do kraja. Sve je spremno, i željno iščekujemo naše zvezdice. Serklaž nismo stavljali, kretali se poprilično, od starta nisam radila, čuvali se, nisam dizala nikakav teret, ali sve ostalo krajnje normalno. Puno uspeha i sreće svakoj od vas želim, i samo napred!
|
|
RE: Blizanci - duple trudnice :D II deo 11.7.2012 18:24:44
|
|
|
|
dunja RR
|
Bravo mila, javi nam se uskoro sa najlepšim vestima
|
|
RE: Blizanci - duple trudnice :D II deo 11.7.2012 18:37:16
|
|
|
|
nina26
|
ja guram 37+5 sa blizanačkom trudnoćom. trebalo bi iduće nedelje da idemo na carski. Jao pa kad pre Bravo bas se radujem, i neka ti i porodjaj protekne u najboljem redu kao sto je i trudnoca Javi nam se kad mozes sa vestima
|
|
RE: Blizanci - duple trudnice :D II deo 12.7.2012 14:13:44
|
|
|
|
anajid
|
Bravo Parizanka,bas mi je drago kada cujem ovako lijepe vijesti Zelim vam sve najbolje,da sve dobro prodje ida nam se ubrzo javis sa lijepim vijestima!
|
|
|
|
RE: Blizanci - duple trudnice :D II deo 13.7.2012 12:56:07
|
|
|
|
bulka
|
Parižankaa divno, javi nam se, cekamo i navijamo jako, jako...
|
|
|
|
RE: Blizanci - duple trudnice :D II deo 29.7.2012 11:14:10
|
|
|
|
Mache
|
Dobro jutro devojke! Evo i ovde da se javnem, iako mi se jos u startu ucinilo da je jako "tiho" i da uglavnom nema nikog Mi smo jos mali, tek 13 nedeljica, i jos se privikavamo na "iznenadjenje" Veliki poljubac za sve duplice!
|
|
|
|
RE: Blizanci - duple trudnice :D II deo 29.7.2012 12:55:23
|
|
|
|
anajid
|
Mache dobro nam dosla.Trenutno smo od aktivnijih trudnjaca Alex i ja.Alex nosi trojke a ja dvojke.
|
|
|
|
RE: Blizanci - duple trudnice :D II deo 29.7.2012 14:32:30
|
|
|
|
anajid
|
Mache,zaboravih ti reci da nam se malo predstavis.Jel' ti to prva trudnoca,jel'VTO,imate li blizanaca u porodici?Kako podnosis trudnocu,imas li mucnine?Pusa,pa nam se javi i naravno pitaj sve sto te zanima!
|
|
|
|
RE: Blizanci - duple trudnice :D II deo 30.7.2012 11:12:46
|
|
|
|
Mache
|
Prva trudnoca, nije VTO. Ima blizanaca u porodici ali ne toliko "blizu" pa smo totalno neocekivano iznenadjeni Sto se tice same trudnoce, do sada mi se sve od simptomcica javljalo po malo i umereno (npr. imala malo mukica, ali nisam nijednom povracala i sl.) pa se iskreno nadam da ce tako i da se nastavi Jedino, poslednje dve nedelje, se mnogo brze umaram, i pocela su da me boluckaju ledja kada lezim na njima.. jel' se to vama desavalo u ovom periodu? U sustini, imam gomilicu pitanja, ali polako, da ne udavim odjednom Veliki
|
|
|
|
RE: Blizanci - duple trudnice :D II deo 30.7.2012 15:58:22
|
|
|
|
anajid
|
Mache mene nisu bolela ledja,ni sad me ne bole,to valjda nije moja slaba tacka.Mene boli stidna kost tj.pubicna.Tako mi je bilo i u prosloj trudnoci i tu nema pomoci.Vec sam dosadila svima sa kuknjavom. Inace nisam ni ja povracala ni jednom,niti mi je bilo muka,ja imam problem sa prezderavanjem i dobila sam do sada vec 12-13 kila Ali dobro,od svega je najvaznije da bebe budu dobro i sto duze kod nas u trbi.
|
|
|
|
RE: Blizanci - duple trudnice :D II deo 30.7.2012 20:02:28
|
|
|
|
Mache
|
Bolucka i mene pubicna kost s vremena na vreme, i imam one grcice u donjem delu stomaka , ali ne ni jako ni konstantno. Inace, i ja dosta ruckam, vec se ugojila 3,5 kg ali ja sam inace sitna i mrsava i nedostaju mi kilice (redovna tezina mi je 45kg) pa mi ne smeta Malo mi je frka ta moja konstitucija s obzirom da su dve bebice i plasim se da li cu izneti sve to kako treba ali za sada smo lepo krenuli.. Jel postoji nesto speificno sto ti pada na pamet (vezano za bilo sta) a da ti je doktor preporucio u odnosu na to sto nosis blizance? I da, kad si ti saznala za pol tvojih bebirona? Ljubim!
|
|
|
|
RE: Blizanci - duple trudnice :D II deo 31.7.2012 14:27:22
|
|
|
|
anajid
|
Ja sam saznala pol negde u 20-toj nedelji,sada mi je zadnji put i potvrdio da su dva decaka . Sto se tice trudnoce,nema neke velike razlike nego kao kad nosis jedno,bar sto se mene tice.Jedino sto primecujem da mi je stomak naravno dosta veci,sto sam nekako teza i brze se zamaram.Ja dosta mirujem jer sam i serklaz stavila,pa onda i jedem od dosade i debljam se . Inace radila sam do prije desetak dana i super se osjecam.Dr mi nije nista posebno napomenuo,vazno je samo redovno na kontrole i to je to.Kako se osecas,tako se i ponasaj.Pusa!
|
|
|
|
RE: Blizanci - duple trudnice :D II deo 23.8.2012 15:03:47
|
|
|
|
dijana1500
|
Evo i nas nismo se dugo javljali , danas smo u 27+1 bili smo na kontroli prije 2 dana sve je hvala Bogu uredu dječak ima 880 grama a curica 860 vise nemoram koristiti utrogestan koji sam koristila od prvog dana trudnoće ,ja se super osjećam osim bolova u leđima i nesanice sve je u redu do sada sam dobila 13kg Kako ste vi drage moje kako podnosite ove vrućine?
|
|
|
|
RE: Blizanci - duple trudnice :D II deo 24.8.2012 14:06:23
|
|
|
|
anajid
|
Pa dijana gdje si ti zeno nestala?Vec si 27. nedelja,ajme kad vec Super za tvoje bebe,bas lepo,djecak i devojcica.Kod koga vodis trudnocu?Meni jos niko do sada nije "izvagao" bebe,osim sto na ultrazvuku na osnovu mera beba dr kaze jel odgovoraju starosti trudnoce.Eto,javi se cesce,ovde nema nikoga ,jA SAM stalmo sama opa ni ne pisem ,kad nemam sa kim da se kuckam.
|
|
|
|
RE: Blizanci - duple trudnice :D II deo 24.8.2012 15:02:33
|
|
|
|
Shishica
|
Hocu ja da vam se pridruzim Anajid.. da ne budes stalno sama Ali ne verujem da cu biti bas toliko blagoslovena
|
|
|
|
RE: Blizanci - duple trudnice :D II deo 24.8.2012 23:58:16
|
|
|
|
Mache
|
Dijana, za bebce! Ja ne znam kako drugi ali ja sam od ove vrucine totalno Anajid, nisi sama draga, tu sam ti ja nego sam u nekoj fazi da kada sam kod kuce spavkam po ceo dan pa i kada svrnem na RR tebe nema. Inace, mi polako rastemo Radila sam dabl i tripl, oba su ok, i sada nas krajem septembra ceka ekspertni UZ. Za sada znamo da je jedan deckonja a drugo se jos uvek krije. Shishice, navijamo Ljubac!
|
|
|
|
RE: Blizanci - duple trudnice :D II deo 25.8.2012 11:34:43
|
|
|
|
dijana1500
|
Vodim trudnocu kod dr.Djukic u MedicoS ,sada planiram ovaj mjesec da odem na PAprikovac zbog doktora koji će mi raditi carski pa da bude upućen u sve jer vreme brzo prolazi I kod mene se dugo nije znao pol druge bebe uvjek se sakrivala i svi govorili ,,ma to je curica..:) i tako je i bilo bato i seka .Samo malo da zahladi ove vrućine su grozne :(
|
|
|
|
RE: Blizanci - duple trudnice :D II deo 25.8.2012 14:09:04
|
|
|
|
Mache
|
Jaoj, i mi bi voleli da budu bata i seka! Do sada kad god smo bili na UZ, ovaj mali je bio miran, pajkio i nije se "javljao". Na zadnjem UZ, prosle nedelje, reko' ajde da pitam dr za pol, a on brze bolje krenuo da se guzi i siri nogice
|
|
|
|
RE: Blizanci - duple trudnice :D II deo 25.8.2012 14:54:09
|
|
|
|
anajid
|
Shishi eto navijamo da nam se pridruzis sto pre! Ja sam stvarno od ove vrucine vec osamucena uzasno.Nadam se skorom zahladjenju jer vise ne znam kuda sa sobom ni danju ni nocu. Ja u sredu idem na ultrazvuk pa cemo videti kakva je situacija.Inace sve Ok.Nalazi su mi dobri,jedino malo u urinu bakterija pa pijem onaj caj Pancic za trudnice da se resim tih budalestina. Hajde malo da dignemo ovu temu.Mache kako si ti,kako izdrzavas ove vrucine?
|
|
|
|
RE: Blizanci - duple trudnice :D II deo 26.8.2012 12:48:59
|
|
|
|
dijana1500
|
I ja sam imala dosta bakterija u urinu i prepisala mi dr da pijem čaj ali ja ga nisam mogla piti inače nevolim cajeve ali volim pivo tako da sam pila po času i prošli mjesec radila nalaz i nevjerojatno nalaz bolji nego ikad ,sad da li je pivo ili nešto treće neznam ali vazno da je sve ok
|
|
|
|
RE: Blizanci - duple trudnice :D II deo 27.8.2012 12:19:16
|
|
|
|
anajid
|
Dijana 1500 zasto nisi mogla piti caj?Jel ti bilo muka ili sta? Kako ste ostale duple trudnice,opet nigde nikoga?Ja odvela svoje dete u vrtic,uradila sto imam,pa sada imam bas vremena za odmor.Godi mi ovo zahladjenje i bas uzivam sada i potrebno mi je da odmaram! Inace mene bas bole stopala,to me u prosloj trudnoci nije mucilo. Necete verovati ali ja vecinu noci prespavam na ledjima,to je da ne poverujes.
|
|
|
|
RE: Blizanci - duple trudnice :D II deo 27.8.2012 13:17:40
|
|
|
|
dijana1500
|
Da bilo mi je muka od čaja ali iskreno da ti kažem nisam se ni forsirala da ga pijem jer imala sam svakodnevne mucnine i povracanje tako da nisam mogla još i sa tim čajem da se mucim.Uh kako prija ovo zahladjenje Meni isto oticu noge i lice ujutro kada se pogledam na ogledalo smijem se sama sebi,nos usne obrazi sve je veće za par brojeva :)
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici 13 znakova da očekujete dečakaDa li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana.
Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?