jabudic
|
Ja od moje svekrve lagano ali sigurno počinjem da ludim. Danas je pržila pomfrit na kaminu ( čitaj šporet K A M I N) , koji služi za loženje vatre i estetski da uljepša prostor! Ulje je svuda po onoj ploči! To nikada ne bih mogla smisliti da se nešto tu može pržiti Stalno ima neki savjet, ili bolje ovako, bolje onako, što ste ovo kupovali, djeca ovoga treba da jedu. Ubila mi je moju prirodnu ljubaznost. Mnogo više pametuje mm nego meni, sreća po nju, jer više ne mislim iskuliraću je, nego ujedam! Konkretno mi smeta njeno prisustvo. Smeta mi što ne možemo da radimo stvari koje smo navikli da radimo jer se ona iz sobe preselila da spava u dnevnu. Ne mogu da provodim vrijeme sa mužem, npr kad djeca zaspu da budemo sami nas dvoje, da gledamo nešto, da legnem kao čovjek u svojoj kući, da imam slobodu na koju sam navikla, već smo kao na iglama. Imam osjećaj da nam je ona kao velika mama, sve nas isprati u krevet. Znači smeta mi, jer mi remeti koncept funkcionisanja. Druga stvar, smeta mi što ne znam kad će da bane, a još manje kad će da ode, i stavrno me iscrpljuje ta situacija. Ne smeta mi da dodje u goste, ali ovako da ostane mjesecima izludjuje me. Mom mužu isto smeta taj takav način života, ali kaže to mu je majka i ne može da joj kaže da ide. Razumijem i to. Kažem hajde ima tri sina, da se dogovorimo, da joj plaćamo stan, ni njoj nije sigurno prijatno po tudjim kućama. Ali kaže to bi nju povrijedilo i ne može joj predložiti, i neka je dok ne ode. Kad ode, opet ne znamo kad će doći. Jako držim do svoje privatnosti i do života svoje porodice, ne smeta mi naravno da dodje u goste na nedelju-deset dana, ali ovo je previse, tu je vec 2 mjeseca bez ikakve indicije kad ce otici... Ima li iko pametan da mi kaže šta da radim? Ja sam u ćorsokaku, jer mi nikako ne ide da joj ja ispred njenog sina kažem da smeta.Kad bi se ikada potegla ta tema njenog problema ja bih im svima rafalno sasula šta mislim, ali svi mudro ćute. Dajte neki pametan savjet kako svekrvi zagorčati život da ode i ne poželi da se vrati!
|