big mum -> RE: Kako se slazete sa svekrvom ?(IIdio) (1.8.2014 10:23:49)
|
IZVORNA PORUKA: Sanjica26 Meni svekrva nikad u zivotu nista nije pomagala. Ni pre dece, ni sa decom. Nikad se nismo jedna na drugu ljutile. Ok je zena, a to sto nece da pomogne uopste me ne tangira. Dok objasnim sta i gde sama cu da uradim. Volim sama sve da uradim i nikom nisam.duzna. Potpisujem Sama odgajam svoju djecu pa kakva god ispadnu.Nikad mi nije skuhala ručak,usisala,čuvala djecu.Napominjem da živi 7km od nas. Čak ni kad sam bila trudna sa sinom.Trudnoća je bila visokorizična (3x hospitalizovana)Sama sam se brinula za tad 3,6 godišnju kćer.Vodila je i vraćala iz vrtića kuhala prala,čistila peglala.Sve sama.Zato sam i toliko puta bila u bolnici.Trebala sam biti na strogom mirovanju tj.samo do wc i nazad.međutim to nisam mogla da ispoštujem i bila sam primorana da radim sve kao i da nisam trudna. Čak je i Sofka u tom periiodu dobila ospice,vodi ljekaru,pretrage,tuširanja ,nosanja od kupatila do kreveta. USPJELA I IZGURALA SVE SAMA.Kad sam zadnji put izašla iz bolnice došla sam u hladnu kuću u kojoj nije bilo ručka[sm=smiley21.gif] Kad sam se porodila taj dan sam samo imala ručak,sve ostale dane sve opet sama.Mm ubrzo uhvatilo u kičmi nije mogao mrdnuti.Kupala,oblačila čovjeka od 90kg brinula se o novorođenčetu i 4 godišnjem djetetu kuhala, spremala.Nosala na 3.sprat po 2 drveta ložila vatru da se ne bi smrznuli. I preživjela,nisam nikome ništa dužna. Sad ih vodim svugdje sa sobom,što MiLJ kaže kod ginekologa ,na kafu sa drugaricama. Ni sad neće da ih pričuva,moja djeca nemaju naviku spavati bez nas.Ako idemo na konak idemo svi. Ona je jednostavno takva žena i pomirila sam se s tim.
|
|
|
|