Verolina -> RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) (21.6.2013 16:46:54)
|
Svekrva: Sta ti je toliko smetalo kod nas, pa si resila da mi odvuces sina iz kuce? Ja: Nista, vreme je da zivimo sami. Svekrva: Zasto si popakovala pola mesa iz zamrzivaca? Ja: Zato sto mi ne pada na pamet da kupujem hranu, a uostalom, ti znas da su svu hranu slali moji roditelji, pa iako je to slucaj, opet sam ti ostavila polovinu. Svekrva: Ima jako malo mesa. Ja: To nije moj problem. Nismo ga pojeli nego si ga ocigledno ti nekome, ne znam kome, poklonila. Svekrva: Pa nosila sam ujaku u selo. Ja: Lepo. Svekrva: Sta je lepo? Ja: Cinjenica da moji ludi roditelji savijaju grbacu do crne zemlje da hrane mene, tvog sina, sve vas ostale u kuci i pride i tvoju familiju. Svekrva: Sta im fali? Ja: Ma nista, samo sto su , eto, resili da od ove godine vise to ne rade. Mislim, onako im je banula ta ideja kad su culi da M. i ja idemo u drugi stan. Svekrva: Ja cu sebi da kupim! Ja: Aha, kao i do sad. Svekrva: Sta hoces, svi izdrzavaju starije, to je tvoja i M. duznost. ja: Da, kad ti stariji nemaju leba da jedu. Ali kad ti stariji planiraju letovanje na Divcibarama, a drugi ih hrani i oblaci, onda ne. Svekrva: Ti si postala tako drska. Ja: Tako je. Ja postala, a ti uvek i bila. Svekrva; Dolazicu vam samo jednom godisnje. Ja: Mnogo sam se sad potresla. :-P .............................................................................................................. Crta je podvucena, saga o smesnoj svekrvi zavrsena. KJao otrovnica sto i jeste, ostace u svom zmijarniku zanavek, samo sto ce u tom svom zmijarniku sad morati sama da vodi domacinstvo i da ga finansira. Muzu sam rekla da cu mu ruke prebiti bude li od njih nesto uzeo ili im bude nesto dao. Mogu da dodju kao gosti i cao. Ni toliko nisu zasluzili. Zivce su mi pokidali za ove 4 godine. Nsta mi se u toj kuci nije lepo desilo-samo ruzno, ruznije i jos vise od ruznijeg. Osecam se kao da me neko oslobadja okova.
|
|
|
|