bea83 -> RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) (1.3.2013 10:19:16)
|
Daleko od toga da podržavam pričanje o svekrvi u lošoj konotaciji pred detetom, ali nisam ni za idealizovanje i ćutanje samo zato što je to majka mog muža. Moje dete od mene nikad neće čuti ružnu reč o mojoj svekrvi, imala ja ili ne razloga za to. Ali ipak je moja mala maca za neke druge slučajeve, pa u tom smislu žao mi je što ljudi generalizuju i kažu - jao to je njegova majka, ćuti...Za neke stvari ne treba i ne sme se ćutati. Moja se ne zanima za dete, vidi ga jednom mesečno ako ga dovedemo kod nje (pri tom je mlada i vrlo sposobna) a pri tom stalno kuka na sav glas kako ga je željna, nosa njegove slike po novčaniku, hvali se na sva usta detetom za koje ne zna ni šta jede, ni dal je krenuo u vrtić, ni dal je bolestan....Ali ja o njoj ne pričam i ne ulazim u rasprave, osim kad se to odrazi na moj bračni život, jer svaki muž (ili svaki muškarac) je slab na svoju majku. Kad imam nešto što me strašno iritira, otvoreno joj kažem (kao to da neću da je čujem da se više žali kako ne vidja dete i kako smo mi tj ja kriva za to, jer je vrlo sposobna da dodje jednom nedeljno posle posla da ga vidi ako to toliko želi, naša vrata su joj uvek otvorena, ali naravno došla je dva puta i dosta). O bilo kakvoj vrsti pomoći ni ne mislim, nit to očekujem od nje nit se ona nudi. Samo znam da moram da kuvam svaki put kad ona dolazi jer s vrata traži da jede. Al dobro, trudim se zarad mira u svojoj porodici (a tu ubrajam svog muža,dete i sebe i nikog drugog) da ne komentarišem. Nisu sve iste, ali činjenica je da i medju svekrvama kao i medju snajama ima zlih,nezahvalnih,ludih i opaljenih tako da time što ima status svekrve ili pak žene niko nije zaštićen.
|
|
|
|