jovana j
|
Moja i ja smo daleko, sva sreca... samo preko skajpa je gledam, i ona mene, nas. I naravno sve zna, sve zna za malog, i to obavezno kad ih mm zove, mi sednemo zajedno pred kameru, jasno, ja uglavnom drzim bebicu, on telefon (jer se s njega javljamo), i svekrva ako je sama redovno mi ni zdravo ne kaze, naravno ni ne pita me ni kako sam, nista, i iskljucivo prica samo sa svojim sinom. Dok svekar ako je tu kaze lepo zdravo, pita nas oboje kako smo, kako sam ja... Jos je ta zena onako skroz u svojim tripovima, stalno joj nesto fali, jadna ona, uvek sakata, bolesna, sada joj cupali nokat bio bolestan... ma ludnica , a ima 49god. Sta ce biti za 10-15? I sada treba prvi put da dodju ovde kod nas, 31.decembra uvece i ostace 2 nedelje i ona biser kaze kako ce ona da cuva bebu kuci, a mi mozemo da idemo gde hocemo. Mi joj kazemo kako mi svugde idemo sa bebom, i ona kao pa hladno je... O Boze... A bisere ima isto... kad smo u aprilu bili dole kod njih na nedelju dana, muz otisao ujutru rano sa deverom do Bugarske (oni su u Makedoniji blizu granice sa Bugarskom i Grckom), tipa u 6 ujutru, ja sam tada bila trudna, i ja taman zaspala, kad svekrva u 6:20 ujutru upada u sobu i veoma glasno me pita koju cu boju bebi posteljine prica sa tetkom preko telefona, pa da ova javi krojacici Kad je tada nisam nokautirala necu nikad, uzas jedan. Rekla sam mm posle, mislim nije ok, i sta, crkla bi krojacica da u 6 ujutru ne sazna boju posteljine... Uzas... I mm se slozio da je to bilo bezveze sto je uradila (ja mislim namerno bezveze), i hteo je da joj kaze, mada sam ja insistirala da ako ce joj neko reci to cu biti ja. I nisam joj nista rekla jer se nije ponavljalo. Da se ponovilo, i ako se nekad ponovi, reci cu joj otvoreno. A da, i te nedelje kad smo otisli kuci, bas je nedelja bila, 24.april, mom muzicu rodjendan (na taj dan pao je i uskrs ove god), i oni njemu nista za rodjendan nisu dali, bukvalno nista. I sada ce njegovom bratu starijem rodjendan evo za koji dan, i pricamo mi sa njima na skajpu sinoc i on ih pita sta su kupili ovom jel za rodjendan, i oni kao farmerke! Posle kasnije, kazem ja njemu ''jel to tvoji roditelji poklanjaju po zasluzi'' , on kao da izgleda... joj, bilo mi ga zao, uzas.