|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Klasična operacija (rez)
23.10.2011 10:19:30   
dunja RR
Oldži, nisam imala stolicu još ali nisam ništa jela 5 dana pa kažu da je to sasvim normalno. Ali creva mi rade i krče još od šok sobe, tako da kažu da je sve OK:)

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 51
23.10.2011 10:21:04   
Olga75
danas kad pojedes supu i pire biceee user posted image
to je vrlo bitno , da creva imaju pokrete
kako si sada , da li ti se jos vrti u glavi kad ustanes ?

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 52
23.10.2011 10:32:14   
minavb
user posted image Dunjoslava zmaju!

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 53
23.10.2011 10:33:16   
dunja RR
Ne vrti mi se, samo me prvi dan bolela glava ali već dva dana hodam normalno kao da nisam operisana. Samo me malo zaboli rana kada ustajem ili kada se okrećem u krevetu, ali to nije ništa. Imam super cimerke, zezamo se. Lepi doktor me obilazi stalno, i svi su ljubomorni:)))) Ovde nijedan dr. Ne obilazi pacijente koje je operisao, samo ovaj moj mene dođe da vidi, valda se zadesilo da je dežuran za vikend:)))čitam knjigu i uživam i radujem se odlasku mojoj kućici i mom mužiću. Ljubim vas sveeeeee:*

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 54
23.10.2011 10:34:38   
madre
dunja, drago mi je da je sve proslo kako trebauser posted image

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 55
23.10.2011 10:36:40   
MarijaBg
Bravo Dunja, ti si zmaj user posted image user posted image user posted image
Sutra da nam se javis iz svoje kucice user posted image

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 56
23.10.2011 10:38:24   
Anoniman
Dunja user posted image user posted image user posted image Super super vesti za ovaj sivi dan.

(odgovor članu MarijaBg)
  Direktna veza do poruke: 57
23.10.2011 10:42:15   
vonavoj
dunja user posted image  user posted image user posted image
imas privilegije kod dr,mora da si mu se svidela! kako i da mu se ne svidi tako divna osoba!user posted image

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 58
23.10.2011 10:42:47   
Olga75
znaci lepi doktor user posted image user posted image
blago tebi , meni su uvek zapadali neki stariji , celavi , u najboljem slucaju rascupani i sa naocarima user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 59
23.10.2011 14:35:49   
lanajelena
Dunjice user posted image ...zelim ti brz oporavak,a sto se tice dr jer se setio da se poznajete?(nadam se da nisam pobrkala nesto)

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 60
23.10.2011 14:43:45   
gagana83
Dunjce user posted image
Ajde pa od sad samo lepe vesti od tebe da slusamo.
Ljubim

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu lanajelena)
Direktna veza do poruke: 61
23.10.2011 15:10:59   
JMPM
Dunjooooo, jos malo i kuciciiiiiiii user posted image  user posted image

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 62
24.10.2011 20:41:09   
dunja RR
IZVORNA PORUKA: lanajelena

Dunjice user posted image ...zelim ti brz oporavak,a sto se tice dr jer se setio da se poznajete?(nadam se da nisam pobrkala nesto)

Nije user posted image

(odgovor članu lanajelena)
Direktna veza do poruke: 63
24.10.2011 20:44:27   
LillyT
Dunja user posted image
To su super vesti, jedva čekam da zabebiš, pa da se napijem kao majka

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 64
24.10.2011 21:40:42   
dunja RR
Vratih se ja, oporavih se brže nego posle laparaskopije, i još uvek ne mogu da verujem da je talo brzo prošlo, zbunjena sam.

19.10. - prijem, ležanje, nema hrane, pregledi, UZ, klizma, wc, tuširanje, program (saznala da sam na rasporedu za 20.10) a marina1983, naša Ringerajka, mi je javila da sam tek 11. na rasporedu. To je značilo da ću se načekati. Pola bensedina nam dali i spavanje.

20.10. - 5 ujutru-klizma, tuširanje, umotavanje nogu u zavoje (zbog vena kažu). Svi odlaze na operacije, polako jedna po jedna sa mog odeljenja, po mene nikako da dođu. Čekam. Oko 9.30. mi počinju grčevi u stomaku, nervoza, posle pola sata shvatam da opet moram da kakim. Cimerka mi odmotava noge, trčim do wc-a i nadam se da neće baš tada doći po mene da me voze u salu. Zatim opet tuširanje. Opet mi zavijaju noge. Daju mi sedativ u guzu. oko 12.00 dolaze po mene. Dalje imam prekide, od sedativa. Sećam da su mi rekli da skinem spavaćicu. Unose me u salu, stavljaju na sto. Ugledam sva srećna mog lepog doktora, jer sam želela da mu kažem nešto pre nego upadnem u anesteziju. Izgovaram-"doktore, molim vas, nemojte mi vaditi matericu i jajnike, ja želim dete". On mi kaže da ne brinem. Prelepa i mlada dr. anesteziolog me mazi po glavi, upadam u san. Budim se sa NEVEROVATNIM  bolom. Ja ne znam šta se to desilo. I dalje ne mogu da shvatim, da li sam se ja to probudila U sali?!? Ljudi, ja taj bol ne mogu opisati, to je takav bol, da ja glas nisam mogla da ispustim. I dalje ne shvatam šta se desilo, ali ne želim da pitam, želim da zaboravim. To traje minut, dva, pet, ne znam tačno. Ponovo upadam u san, u nesvest od bola, ne znam ... Budim se sa džakom peska na stomaku, hladno mi. Opet zaspim.... budim se i super mi je.

21.10. - U šok sobi sam, pored mene jedna devojka koja je takođe operisala endometriozu, bodrim je. Imam braunilu na desnoj nadlanici, zglob mi je sav plav, bockali su me puno. Priključena sam na infuziju. Okrećem se sa boka na bok, da bi ujutru lakše ustala. Bodrim i devojku do mene da to radi, kažem joj da imam iskustva jer sam već dva puta operisana i da će joj biti lakše ako se bude okretala. Ipak, ona ne može, boli je. Boli i mene, ali ipak se okrećem. Lepo sam spavala. Ujutru nas bude, dobijam bocu u guzu i u stomak (za skupljanje materice). Svi moramo pokušati da ustanemo. Od nas 6 samo jedna gospođa i ja smo uspele, prošetala sam do lavaboa, umila se, kažu mi da sam odlična. Prolazi vizita, dr. kaže da sam super i da pešaka pređem na poluintenzivnu. Shit, nadala sam se kolicima. Hodam, put mi se čini nikad duži, sestra me bodri "još malo". Nikako stići. Polako osećam vrtoglavicu, i konačno stižem do moje sobe i mog kreveta. Ležem, i opet se osećam dobro. Moj lepi doktor dolazi da me pozdravi. Imam kateter (ne osećam ga, fantazija), imam i dren. Dobijam injekciju u guzu. Ustala sam predveče, prošetala i zamolila sestru da mi ne vadi kateter. Ne želim da ustajem sama noću do wc-a, nije mi do toga. Mislim da bih i mogla ali ne želim. Želim da spavam i da ne razmišljam o piškenju, kateter mi je tada bio najbolji prijatelj.

22.10. - Ujutru u 5. mi ipak vade kateter, opraštamo se prijatelj i ja, ali naspavana sam i super mi je. Moj lepi doktor dolazi da me pozdravi i najavljuje da mu izgledam super i da mogu u ponedeljak kući ?!? Oduševljena sam, dva dana ranije, sjajno! Dobijam opet bocu u guzu i u stomak. Primam infuziju ali mi ne radi braunila na desnoj ruci, vena mi otekla skroz, pa mi buše levu. Bolje hodam, i dalje nema hrane (4. dan bez hrane). Dobijam prvu hranu za ručak, retka supica. Čitam knjigu, super sam. Dobijam bocu u guzu. Večeru nemam, primam samo još boca.

23.10. Dobijam opet bocu u guzu (guza je plava skroz od tolikuh injekcija i boliiii) i u stomak. Svi dobijaju doručak kao i prethodnih dana, osim mene OPET :( Dolazi moj lepi doktor, pozdravlja me i kaže da mogu sutra kući, da naglasim dežurnom da me stavi za otpust. Počinje vizita, stiže nam doktor koga zovemo "doktor koji nosi kravatu i iskašljava se", ali stvarno je tako. Kada je na klinici uvek se čuje to iskašljavanje i na osnovu njega ga lociramo. Približava se sobi. Strepim. Treba da mi vadi dren, a ja se toga užasavam. Nisam stigla da piškim. Dolazi do mene i hvata se za dren. Kaže sestri "ovo super izgleda, vadimo". Ja mu kažem "Neee, doktore da li mogu prvo da piškim". On ne progovara, okreće se devojci na krevetu do mene. Sestra iza njegovih leđa mi rukom pokazuje da trčim u WC. Trčim, piškim (ima svuda onih papira za šolje, i super su, može da se sedne, drugačije ne možemo sa ovolikom ranom). Psihički se pripremam za vađenje drena. Vraćam se, doktora nema, otišao u drugu sobu, ali vratiće se. Vraća se, dolazi do mene, ja stišćem krevet, udahnem duboko i on vadi dren, užas, neprijatno ali preživela sam i dr. mi kaže da sam odlična i da sutra mogu kući. Jupiiiii, sva sam srećna. Za ručak supa i pire-konačno hrana! Dobijam bocu u guzu. Za večeru griz. Uveče se sa cimerkama zezam, igramo pantomimu do kasno u noć. Spavanjac.

24.10. - Dobijam opet bocu ali ovaj put samo u stomak, nisam želela protiv bolova, dosta mi je hemije. Doručak pa vizita. Kažu nam da možemo kući. Zovem muža da dođe i donese mi stvari. Ja moram sačekati mog lepog doktora da se dogovorimo za Dipherelin. Šaljem mu SMS, javlja mi sa da je van klinike ali da će uskoro stići i da ga čekam. Dolazi, mazi me po glavi i kaže da moramo sačekati par dana da stigne Patohistološki nalaz da bude suguran da je bila u pitanju endometrioza i onda će mi prepisati dipherelin. Do tada treba da pijem Primolut Nor, ne smem dobiti ciklus. Mada ja već 3. krvarim ali mislim da je to čiščenje jer krvarenje nije jako a ciklus trebam dobiti tek za par dana. Odlazim. Kući sam:) Prejela sam se i još nisam kakila, biće haos sutra a možda i noćas user posted image

< Poruku je uredio dunja RR -- 24.10.2011 21:51:48 >

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 65
24.10.2011 21:41:14   
dunja RR
IZVORNA PORUKA: LillyT

Dunja user posted image
To su super vesti, jedva čekam da zabebiš, pa da se napijem kao majka

user posted image

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 66
24.10.2011 21:50:33   
Ana RR
Dunjice user posted image user posted image divim ti se što si tako hrabra!

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 67
24.10.2011 21:54:40   
dunja RR
Hvala draga, nekako mi svaka sledeća operacija lakše prođe, već sam potpuno kao nova.

user posted image

Moram da naglasim da sam ipak shvatila da je Front nešto drugo u odnosu na gradsku gde sam se prošli put operisala. Volim ja Gradsku bolnicu, tu sam se rodila, blizu kuće im je, ali stručnost, najiskrenije, nemerljiva. Front je zakon. Mislim da ću ipak tu raditi VTO.

< Poruku je uredio dunja RR -- 24.10.2011 21:55:55 >

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 68
24.10.2011 21:59:34   
dunja RR
Zaboravila sam u izveštaju da napišem (mada sam to javljala već u ovoj temi, direktno iz bolnice, sa telefona), da mi je dr. sve super odradio, sve je čisto, na desnom jajniku nije uopšte bilo endometrioze, i zato ja u stvari svakog meseca imam ovulacije. Levi jajnik i matericu je lepo očistio.

Ja rez još nisam smela da pogledam, ali su mi svi rekli da je moj najlepši, ma šta god to značilo user posted image

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 69
24.10.2011 22:05:10   
madre
dunja, pravi si hrabrisauser posted image svaka cast na tako vedrom duhu par dana posle operacijeuser posted image
nekako mi celo ovo tvoje isustvo podseca na carki rezuser posted image osim drena i uvijanja nogu.

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 70
24.10.2011 22:08:41   
dunja RR
IZVORNA PORUKA: madre

dunja, pravi si hrabrisauser posted image svaka cas_t na tako vedrom duhu par dana posle operacijeuser posted image
nekako mi celo ovo tvoje isustvo podseca na carki rezuser posted image osim drena i uvijanja nogu.

Jeste draga, mada kažu doktori da je ovo malo teži zahvat od carskog reza i teži je oporavak. Prvo, za carski rez anestezija traje 20 minuta a za ovu operaciju 2.5 sata (koliko i sama operacija). Drugo, materica je ovde potpuno pod ranama posle operacije, isto je sečena kao kod carskog ali i čišćena tako da su grčevi posle veći (non-stop ih imam). Mislim da je rez iste veličine kod oba zahvata. I razlika je što ja nemam bebu da dojim, to je moja olakšavajuća okolnost što se bolova tiče. Ali ja želim i to doživim, da dojim bebu posle carskog ;)

< Poruku je uredio dunja RR -- 24.10.2011 22:11:37 >

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 71
24.10.2011 22:10:04   
Anoniman
Dunja dragauser posted image Jaaaako se radujem zbog tebe, jedva čekam da proslavim sa ostalim ringerajkama kad zabebišuser posted image

(odgovor članu dunja RR)
  Direktna veza do poruke: 72
24.10.2011 22:10:51   
Anoniman
Dunja user posted image  user posted image

(odgovor članu dunja RR)
  Direktna veza do poruke: 73
24.10.2011 22:12:15   
dunja RR
user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 74
24.10.2011 22:24:00   
JMPM
Dunja, svaka ti cast! Neverovatno si jaka zena! user posted image user posted image

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 75
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako izgleda zdrava i plodna sperma?
Ako u ejakulatu muškarca ima manje od deset miliona spermatozoida po mililitru sperme, to se smatra niskim brojem sperma...
Mesečni ciklus žene
Saznajte nešto više o svom telu, proučite vaš menstrualni ciklus i naučite da ocenite kada su vam plodni dani.

image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here