Verus -> RE: Privatan biznis i nachin ushtede (12.6.2009 17:20:51)
|
Slazem se sa svim ovim u potpunosti, pametno razmisljanje koje i ja i mm sprovodimo, osim toga da zamene za lekove (generic vs. brand) su podjednako dobri, isti su sastav osim sto su jeftiniji jer ih ne prave Pfizer, Bayer i sl. Tako da tu uglavnom placas extra za "ime". [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]IZVORNA PORUKA: prase Mi radimo sledeće u cilju uštede: - kupujemo u mega-marketima, - zaobilazimo firmiranu garderobu, - uključujemo bojler i veš mašinu noću, - ne kupujemo tone igračaka Urošu, - iznajmljujemo stan minimalne veličine koja nam je potrebna (što povlači i manje mesečne račune), - račune plaćamo uvek na vreme (popust 5%), - ne jedemo po restoranima i ne naručujemo hranu (mada bismo verovatno sebi to mogli da priuštimo), - ne plaćamo majstore ni za šta što možemo sami da uradimo, - ne bacamo hranu, - ne menjamo mobilne telefone (dok ne crknu, a do sada smo i on i ja za 10 godina promenili jednom telefon) kao čarape, - u prodavnicu uvek idemo sa spiskom i zaista retko odstupamo od njega, - za kuću kupujemo samo ono što nam je potrebno... Mislim da je lakše da kažem na čemu ne štedimo: - na zdravlju (idemo kod privatnog lekara i ne uzimamo jeftine zamene za lekove), - na poklonima (uvek kupujemo ono što će zaista da obraduje drage osobe, a ne čisto da bismo nešto doneli), - na održavanju automobila (isključivo licencirani servis i isključivo u vreme preporučeno od strane proizvođača), - na putu (ne idemo lokalnim putem nego autoputem, mada je putarina bezobrazno skupa jer ono nije pravi auto put, ali bar ne drndamo auto i ne putujemo 5 sati 200 km). Što se tiče privatnog biznisa, o tome nismo ni razmišljali...
|
|
|
|