choopa choops -> RE: Privatan biznis i nacin ustede (18.2.2016 17:17:36)
|
IZVORNA PORUKA: BubaBubica Da li znate da li bi bilo isplativo držati butik sa ručnim radovima? Šta sve treba za pokretanje takvog biznisa, koja škola, kakva dozvola i drugo? Šta je ustvari potrebno da se otvori jedna takva prodavnica? Ne znam. Sve zavisi gdje si, ko će da radi, plaćaš li kiriju i tako dalje. Ne znam na šta misliš? Kao krojačka radnja? Ja ti sad ovo govorim kako je kod nas u CG, ali sigurno je slično. Koliko ja znam ne bi trebalo da ti je neophodna baš neka stručna škola za pokretanje biznisa. Obično se preduzeće osniva tako što odeš u opštinu ili Centralni registar poreske uprave i tamo podnosiš obrasce za osnivanje. Da li se obrazac kupuje u knjižari ili se dobija u upravi, ne mogu da se sjetim. Obično uz to ti treba ovjerena kopija lične karte i plaćaju se neke takse. Kad to predaš, onda čekaš papire nekoliko dana (sedmicu i više kod nas) Nakon toga dobijaš poreski broj, a imaš obavezu da uradiš pečat, otvoriš račun kod neke banke. Poslije ide sve ostalo, ali to je to otprilike....
|
|
|
|