Lu -> RE: Švarcvald torta (16.6.2009 14:45:08)
|
Evo ovdje ću kopirati moj recept,ako se ne ljutiš[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] pošto je prilično dug da kuckam u recepte. Sastojci Za biskvit: 150 g maslaca 50 g Gussnela 50 g brašna 1 Prašak za pecivo 1 Vanilin šećer 50 g mljevenih badema 4 jaja 100 g čokolade 150 g šećera 1 žlica Krušnih mrvica Za nadjev: 1 kg Višanja iz kompota 20 g Gussnela 2 žlice soka od limuna 2 žlice šećera 2 Vanilin šećera 4 žlice višnjevače ili maraskina 600 ml slatkog vrhnja 2 žlice želatine Priprema Maslac i šećer pjenasto izmiješajte, dodajte žumance, omekšanu čokoladu, brašno pomiješano s praškom za pecivo, Gussnelom, mrvicama i vanilin šećerom. Na kraju lagano umiješajte mljevene bademe i čvrst snijeg od bjelanaca. Dobivenu smjesu stavite u kalup za torte koji ste namazali maslacem i posuli brašnom. Pecite oko 40 minuta na 180°C. Ohlađeni biskvit razrežite na tri dijela. Za nadjev višnje ocijedite, a sok zagrijte, umiješajte šećer, vanilin šećere, limunov sok, višnjevaču i Gussnel (koji ste razrijedili s malo vode), pa sve kratko prokuhajte. Dodajte ocijeđene višnje i ostavite da se nadjev ohladi. Želatinu stavite u malo vode da nabubri, ocijedite je, stavite u posudicu i na vodenoj kupelji je otopite. Slatko vrhnje napola izmiješajte, postupno dodajte otopljenu želatinu i miješajte do odgovarajuće čvrstoće. Svaki list torte premažite nadjevom od višanja i tučenim slatkim vrhnjem. Posluživanje Ostatkom tučenog vrhnja premažite cijelu tortu pa je ukrasite višnjama i ribanom čokoladom Savjet Pripazite da vam želatina koju umješavate u tučeno slatko vrhnje ne bude pretopla.
|
|
|
|