Jele -> RE: Recepti za najmladje (24.3.2011 23:24:44)
|
IZVORNA PORUKA: BubaMira Ja sam tocilo [sm=smiley13.gif] .Danas mi Dr. rekla da počnem Nini da spremam kašice od povrća : krompir , šargarepa , brokoli , karfiol , tikvice ... I da , počinje se sa pirinčanim ceralijama . Nemojte me gledati u čudu što ću imati milion i jedno pitanje , jer nisam očekivala da ću ovako brzo početi da dajem klopu Nini . Pitanja su : 1) Gde da klupim te pirinčane ceralije , koji proizvođač je najbolji ? (tražila sam u apoteci danas , kažu - nemaju [sm=smiley13.gif]) 2) Da li se te pirinčane spremaju sa vodom ili sa mlekom ? 3) Kako spremate šargarepu ? Koliko šaragrepe spremiti bebi od nepuna 4 meseca [sm=zmeden.gif] 4) Isto pitanje važi i za karfiol , brokoli , tikvice ... Kako ih spremate i koja količina ? Meni je rekla samo bez soli ... Soory što smaram , mnogo me je danas iznenadila sa prelaskom na gustu hranu . Ja sam Milupine uzimala u DM-u, imaš varijantu spremanja sa vodom i sa mlekom, pa biraš, ove sa vodom valjda već u sebi imaju ad mleko. Uvek prvo spremaš po malo, skuvaj jenu šargarepicu i ponudi joj za početak kašikicu dve, ali ja sam recimo počela sa gotovim Hippovim kašicama od organskog povrća, šta ja znam, bila sam nesigurna, a to mi je delovala bezbedna varijanta, tako da sam prvo uvodila sve preko gotovih kašica, pa tek kasnije ja kuvala sama. Gledaj da ne prekuvavaš povrće da mu ne ubiješ sve hranljivo, karfiol je malo teži on se uvodi kasnije, a mislim i brokoli.
|
|
|
|